Not forever

 

 
Första halkan kommer alltid som en överraskning, säger de på TV. Jag är väldigt belåten med att för en gångs skull ha varit ute i exakt rätt tid för att lägga om på min bil.
Första kylan kommer förmodligen alltid också som en överraskning. Där har vi i flera dagar sagt att ”i kväll måste vi leta fram motorvärmarsladden”.
Har det blivit gjort? Svar nej.
 
Idag gjorde jag slag i saken och letade halvt ihjäl mig efter den gröna kabeln. Jag hittade en i garaget, men hade en vag aning om att den av någon anledning är kasserad men inte kastad.
Men eftersom jag inte hittade den andra så provade jag. Resultat noll.
Jag fick fortsätta leta och hittade den till slut på min mans verktygsbyrå inne i huset.
 
Nöjd och glad gick jag ut och satte i motorvärmaren och tänkte att jag skulle ha en frostfri bil tills jag skulle iväg på bilbesiktningen. Jag tryckte i kupevärmaren, men den var och förblev tyst. Jag tog med den in och kollade i ett annat uttag. Jodå, den funkade fint. Ut igen, men samma resultat. Sen har jag bytt skarvkabel, försökt hitta en bränd säkring och sprungit som ett jehu fram och tillbaka mellan garage och hus. Kupevärmaren är och förblir tyst.
Och jag har ingen aning om motorvärmaren funkar heller.
 
Varför kollar man inte sånt när det är 20 grader varmt och ledigt och man är på gott humör??
 
Nåja, jag har i alla fall fått fram spolarvätskedunken så att den där ilskna gula lampan slocknar innan dagens besiktning, som jag för övrigt inte har några positiva tankar om.
Även om vi har fixat elfel, lager, koppling och massor av annat tjafs så är det alltid någon jädra spindelled eller något annat omöjligt att förutse.
 
Just som jag är som mest irriterad kommer det ett sms från mellandottern som på bästa norrländska skriver ”He på P3!!”
Det gjorde jag snabbt som attan. Och där spelades Popsicles ”Not forever” och vips blev jag på så himla bra humör. Tydligen har ungarna har koll på de enkla knep som finns för att få mamma glad.
 
Och vintern håller väl inte i sig för evigt. Not forever.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.