Mormor flyttar


En bild säger mer än tusen ord. Jag har naturligtvis knyckt den från min dotter.

Nu är stordottern utflyttad och inflyttad i sin förstahandslägenhet. En liten söt studentetta på 21,5 kvadrat. Som tur är har jag en mamma som är guld värd. För när vi hade svårt att ta ledigt några dagar för att åka ner till Stockholm och hjälpa till med flytten, då erbjöd hon sig direkt.
Så mamma och hennes sambo Bosse åkte ner i torsdags med bilen full av bord, stolar, kuddar, madrasser, grytor och annat smått och gott som Fia kommer att behöva nu när hon flyttar från den lägenhet hon hyrt möblerad. Hon fick hjälp med att hämta en säng hon köpt på blocket och en ny bäddsoffa från IKEA. Och min brorsdotter som också bott i lägenheten med Fia i höst, fick hjälp med att flytta stora bokhyllan och lite annat till sitt nya boende.
Medan Bosse och Fia körde flyttlass mellan gamla och nya lägenheten i fredags har min mamma gnuggat spis, frostat frys, putsat fönster och gnott med allt annat som ska göras i en flyttstädning.
När jag ringde på lördagsmorgon svarade Fia: Jag har lite svårt att prata för jag står och balanserar uppe på en stol för att nå att torka badrumsskåpet och mormor är upptagen med att hålla i stolen.
Teamwork med andra ord. Lördag och söndag har de gnott på outtröttligt så nu lämnar de en skinande lägenhet bakom sig.
Och om jag är tacksam för det, så är det inget emot vad Fia är, det lovar jag. 
Igår bjöd min kompis Inger, som bor nära Fia och som fått vara extramamma i Stockholm, dem alla på middag . Idag avslutar de med ett besök på IKEA för att komplettera det sista. Fia har mätt alla upptänkliga ytor i lägenheten för att vara beredd på nya lösningar.
Själv ser jag fram emot att få se lite bilder från lägenheten. Varför inte från hennes sängfönster där man kan ligga och titta ut över Globen!

2 kommentarer

  1. Berith

    typiskt vår härliga Kerstin!! Duktig, varmhjärtad och trevlig.. det blev så tomt efter henne på Kommunhuset, ska du veta..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.