Luleå Tur och reTur

Jag läser på webben om ”Luleås fantastiska kämpaglöd”, ”Luleå visar en arbetsmoral som jag aldrig sett maken till” . Ja, det är en jäkla tur att det inte är mitt lag som det skrivs om för då hade jag förmodligen hackat Aftonbladets web. I bitar.
 

Ursäkta mig, men sedan när är det arbetsmoral  att skicka en puck ner mot sarghörnet och den sen tar på baksidan av skridskon på en skellefteåback och studsar in i mål bakom en helt ställd Andreas Hadelöv? Är arbetsmoral nya namnet för ren jävla bondröta? Jag skulle snarast uttrycka det som att Luleå har tur. Och i returen hade man ännu mer tur. ReTur skulle man kunna säga. Men det kan ju inte hålla i sig i fyra matcher.

Och sen när är det arbetsmoral av Luleå när Cam Abbot fullt medvetet tar genvägen genom målgården, fem centimeter från mållinjen, och kör över målvakten när pucken befinner sig en kilometer därifrån? För att avgöra matchen på något som istället skulle ha varit en solklar Luleåutvisning?  För en gångs skull är jag överens med Petter Rönnqvist. Abbot har ingenting där att göra oavsett om Hadelöv har ett väl långt ben eller inte.

Och allt detta efter att Skellefteå total spelat ut Luleå och faktiskt dominerat matchen i åtminstone två perioder.
 Luleå vann, det är inget snack om den saken. Gjorde de det välförtjänt? Inte på en fläck.
Och arbetsmoral är för mig något helt annat än tur.
Och kom inte med den där gamla dängan att ”tur förtjänar man”.
 
Det enda möjligen vettiga Mats Wennerholm skrivit det här året är att ”Luleå är fenomenala på att vaska fram målchanser ur i stort sett ingenting”.  
Fast är det verkligen att vaska fram målchanser? Kan man ens kalla det så? Och var är den här arbetsmoralen han pratar om då?
 
Om det finns någon rättvisa i den här världen så borde det där flytet jämna ut sig snart.
Och om jag inte var en snäll flicka utan en elak hockeytränare, så skulle jag förmodligen ha satt någon med Jean-Luc Grand-Pierres kvalitéer på att ”prata förstånd” med Cam Abbot. Handgripligen. Och hårt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.