LCHF och dödsångesten
De recenserar böcker idag på morgon-TV. Inte minst alla dessa kokböcker som seglat upp topplistorna. En intressant reflektion var att dagens kokböcker nästan uteslutande handlar om någon form av livsstil. Förr var en kokbok en kokbok, helt enkelt. Allsidig mat. Sen kom de mer nishade kokböckerna om korv, pasta eller vegetarisk mat eller vad det nu kunde vara.
Idag handlar de flesta kokböckerna om dieter i olika former och hur man ska lägga om hela sitt liv. En sorts bibel i en matreligion. Knappt hade folk lärt sig LCHF (lite kolhydrat, högt fett i en försvenskning) förrän LCHQ ( lite kolhydrat, hög kvalité) dök upp.
Och alla de här nya kokböckerna med de nya livsstilarna handlar egentligen om en enda sak enligt recensenten. Att hålla dödsångesten stången.
Med tanke på att jag köpte Julia Childs 60-talsklassiker ”Det goda franska köket” på loppis för ett tag sedan, så borde min dödsångest ligga på en väldigt låg nivå i så fall!
Senaste kommentarerna