Monica Wahlström, Vännäs

Jag fick skrivtips

Karl-Gustav tyckte att jag kunde skriva något om Spanien. Jag har funderat sedan dess. Det märkliga är att jag kommer liksom inte på nåt att skriva om! Jag tror det ligger för nära, är för alldagligt. När vi kommer till allhelgona, då kan jag ju skriva om vilka traditioner som finns runt det, och hur begravningarna går till, men det känns ju mest logiskt att vänta tills det är ’dags’.

Jag har ju redan skrivit om hur nöjd jag var och hur bra det var med skoluniformer. Överhuvudtaget var ju sonens förskola helt enormt bra, nån liten kommentar om det har jag väl också redan gjort.

Mat är ju en tanke, men första tiden med bloggen, när jag ännu bodde kvar i Barcelona, skrev jag ju om mat nästan jämt. Sniglar, bara som ett exempel, eller om de gudomligt goda färska ärterna, ett annat.

Nåt om skillnader i traditioner kanske? Detta med hur man i Katalonien är mer öppen mellan varann kom jag in på när jag refererade från själva flyttningsdagen. Om tratidionen runt att pussas när man träffas har jag ju också skrivit redan.

Suck, nej, jag får nog avvakta till jag blir mer nostalgisk och längtar tillbaks!

En kommentar

  1. Karlavagnen

    Recept kanske?
    Spaniens historia?
    Tips på bra restauranger?
    Historien bakom Kataloniens flagga?
    Spanien som en ung demokrati?
    Ta dö på några klicheér?!

    Fast jag skulle ju hellre vilja veta hur det går med integreringen dvs att flytta hem (alt. nytt land).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.