Monica Wahlström, Vännäs

wahlstrom.monica@gmail.com

Lamm – väldigt underskattat

Min man har inspirerats av maken till en kollega till mig. Han har aldrig träffat kollegans make, men, jag har förmedlat att denne man är med i en matlagningsgrupp i den byn där de bor. Maken har dragit igång en matgrupp i Vännäs! Sex män ska träffas omväxlande hemma hos varann och laga en god trerättersmiddag åt de andra. Fruar och barn är typ utkörda den aktuella kvällen. De har ordförande, sekreterare och kassör, och betalar in en summa per gång till kassören och den som har matansvaret har full frihet att laga mat.

Ikväll har maken repeterat en variant av den förrätt han lagade i lördags för sitt matsällskap. Portobellosvamp, knaperstekt bacon och langostinos (kallas gambasräkor här…!). (fast i lördags hade han dessutom pilgrimsmusslor…). Sagolikt gott!!!

Och – vi fick idag till varmrätt skivor av lammstek… Mmm….riktigt mört och väldigt väldigt gott.

Är så förvånad över att det fortfarande finns folk som bär med sig en känsla av skepsis mot lammkött, det är nog nån ‘gamm-sur-fårfiol’ som spökar, för allt lamm vi ätit i sverige har varit av ytterlig kvalitet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>