Monica Wahlström, Vännäs

wahlstrom.monica@gmail.com

Dålig feedback

Funderar över skillander mellan Katalonien och Sverige. Måste sägat jag mest av allt saknar föräldramedverkan från sonens förskola i Barcelona. Här är det BRA, jag klagar inte, MEN, jag har ingen aning om vad de gör, får aldrig några lappar hem, ska aldrig medverka genom att fixa och dona med smågrejer som vi alltid gjorde där. Det är faktiskt det som är det vi allra mest saknar….

I söndags var det fars dag här. Inte ett kort, inte en speciell teckning, ingenting från förskolan. På sonens förskola i Barcelona minns jag väl att vi när han gick i ettårsgruppen skulle ta med en gammal, vit t-shirt som tillhörde pappan. Sen använde de färg och barnen satte sina handavtryck på t-shirten, och lärarna skrev in respektive barns namn under handavtrycken.

Framförallt fick vi små lappar hem och uppmanades medta smågrejer, allra oftast från återvinningnen. Kapsyler, korkar, flaskor, tråd, det kunde vara färgtema (blåa saker/röda/gula, från återvinningen) – alltid med en liten förklaring om vad de höll på med för tillfället. Man visste vad de gjorde. Här vet vi inget. Men, sonen är nöjd, lycklig och därmed är vi såklart nöjda med. Men ändå kan man ju sakna….

2 kommentarer

  1. Kris

    Jag har sonen på förskolan Torpet och där får vi ofta brev som berättar vad de arbetar med för något. Jag upplever även att det är väldigt mycket tal om föräldramedverkan som innebär att vi skickar med en del grejer till förskolan.

  2. Monica W

    Så trevligt!

    Ett par gånger har han haft nån teckning eller så med, men mycket mer kan jag inte påminna mig… Dock, jag ger mer uttryck för en saknad av det jag hade vant mig vid, mer än ett klagomål. Jag menar, jag vill inte ”gnälla” på vår förskola, som jag ju ÄR nöjd med. Ska vara med i föräldrarådet, så jag kan ju ta upp det där också, särskilt om det är så att andra förskolor har mer synlig föräldramedverkan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>