Monica Wahlström, Vännäs

Att välja parti och engagera sig

Mitt försök till nytt bloggande kommer att handla om att välja parti samt att engagera sig politiskt. Samt lite ditt och datt däremellan!

Jag tycker att politik är både roligt och viktigt. Kommunalpolitik främst. Det är så mycket som direkt berör din och min vardag som man faktiskt kan påverka via den lokala politiken.

Jag har det senaste året haft långt framskridna planer på att engagera mig politiskt. Mitt bekymmer har varit att verkligen välja parti. Jag är ganska säker på att det är Alliansen som kommer att få min röst samt eventuellt engagemang. Sedan tar det liksom stopp. Det är lite oansvarigt att inte komma till skott, tycker jag själv!

Tanken var att ha bestämt sig och bli partimedlem i början av detta år, för att kanske kunna vara med på någon valsedel. Nu blev det inte så. Jag gav mig själv bra ursäkter för detta, jag har ett nytt och oerhört intressant, men ganska krävande jobb. Vi har småbarn hemma. TIden ska räcka till så mycket. Så jag la planerna på hyllan.

Nu håller jag på att tänka om. Man kan arbeta politiskt även om man inte är med på en valsedel. Valrörelsen skulle det vara fantastiskt roligt att vara med i!

Återstår bara att komma fram till hur mycket vikt man ska lägga vid bedömning av det rikspolitiska och ideologiska och hur mycket vikt man ska lägga vid den lokala approachen i varje parti. Och sedan få tummen ur och välja…

Etiketter: ,

11 kommentarer

  1. Monica Wahlström

    Fredrik, jag hoppas den sida jag har valt kommer att vinna!

    Däremot är jag inte så intresserad av att uppehålla mig alltför mycket vid alltför polariserade ”vi-mot-dem”-attityder. Seriös debatt, ja, tjafs – helst inte! Tyckte du själv sa det bra i ett inlägg till P-O Moström, bättre att utgå från det som är bra på ”vår” sida, leta egna argument, och inte racka ner på andra!

  2. Katarina Hampusson

    Det vore roligt om du tog steget ut och engagerade dig politiskt. Det vore värdefullt med en kvinna i politiken med nutidserfarenhet av att vara yrkesarbetande småbarnsföräldrar och kämpa med vardagspusslet. Du ser bara här på din egen blogg, du blir attraktiv i politikens sfär direkt 🙂

  3. Berith

    välkommen tillbaka!har saknat dina funderingar om olika skillander mellan länderna osv. Att engager sig politiskt är nog ganska svårt. inget parti har allt det man söker, men man fåår väl ta det parti som mest motsvarar mitt ”tänk”, sen beror det i kommunalpolitiken också på vilka kandidater partiet engagerat..en del röstlistor får en ju att gapflabba..inte vill jag att de människorna hanterar min framtid .det är stor skillnad på val till riksdag och val till kommun..personval är nödvändigt.
    jag tycker att Jan Nilsson verkar vara rätt klok och inte
    överilad.

  4. Monica Wahlström

    Svar till Katarina Hampusson (2010-03-21 07:35)
    Jo, värvningsförsöken är i full gång! Och, jag inväntar nu lite respons från samtliga partier för att sedan bestämma mig, och det lutar åt att jag kommer att satsa. Du själv då? Du har ju arbetat politiskt runt byaskolorna. Är du även engagerad i något parti?

  5. Monica Wahlström

    Svar till Berith (2010-03-21 23:30)
    Hej! Någon liten skillnad mellan länderna kanske även fortsättningsvis smyger sig in.

    Det där med listor – inte helt enkelt! Vi har ju demokrati, och även personer som jag eller du starkt kan ifrågasätta har ju all rätt att engagera sig! Det är upp till dig och mig att rösta på den vi tror mest på. Och det kan man ju enkelt påverka genom att kryssa på person!

    Håller med om att Jan Nilsson ger ett mycket seriöst och gott intryck.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.