Monica Wahlström, Vännäs

Burqa

Jag håller inte med Jan Björklund beträffande förbud för burqa för lärare. Jag anser att det är ett beslut som är upp till varje chef att ta beträffande sina anställda.

I mitt arbete har jag har personalansvar, och jag har medarbetare som möter enskilda från allmänheten. Det skulle inte fungera om en av dessa medarbetare hade en klädsel som var "extrem" när hon – dessutom i ett jobb med myndighetsutövning – skulle möta enskilda personer. Jag skulle som chef påtala att det inte skulle vara lämpligt eller möjligt. Och sen är det inte så mycket mer med det. Det  behövs inget förbud för det.

Är då burqa "extrem" klädsel? Nej, inte det minsta. Men, i en kommunal verksamhet där man har en viktig roll gentemot elever-enskilda-brukare etc – så anser jag att det är det. Det finns många olika extrema klädslar som i andra sammanhang fungerar, men inte i offentlig verksamhet av denna typ.

För mig har alla människor en självklar rätt att klä sig som de vill. Men, arbetsplatser är delar av sociala sammanhang, och det är också självklart så. 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.