Monica Wahlström, Vännäs

Hatbrott

Häromdagen skrev jag om en förmodligen ganska vanlig människas upplevelse av förmodligen alltför vanliga främlingsfientliga tendenser.

Sedan läste jag en artikel i Sydsvenskan, skriven av Niklas Orrenius, som specialiserat sig på att följa SD och olika former för främlingsfientlighet och rasism. Denna artikel är lång. Men den är oerhört viktig att sprida. Den beskriver hur en flykting från Somalia (ett av de mest komplicerade och krigshärjade länderna) i Tomelilla dit hon anvisats för kommunplacering, utsätts för trakasserier som börjat med okvädningsord, övergått till snöbollar förra vintern, för att sedan förra våren bli stenar.

En 31-årig flyktingkvinna, som sett sina systrar bli utsatta för systematiserad våldtäkt av beväpnade män, och som flytt för att få leva i fred, blir alltså utsatt för stenkastning av svenska högstadieelever!

Polisens agerande är också oerhört anmärkningsvärt (nu ska man tydligen efter artikeln titta på fallet igen). Läs, och, vi ska komma ihåg att det inte är Tomelilla som ort som det är något fel på!

http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1348238/Stenen-i-ryggen-blev-droppen.html

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.