Fria Demokraterna Nordmaling

2017

Av , , Bli först att kommentera 14

2017 är påbörjad och fria demokraterna ser fram emot detta år som en språngbräda inför valet 2018.

Närmast i tid ligger nu funderingar på hur budgeten inför 2018 ska fördelas och vart satsningar ska planeras och prioriteras. Det finns bara en ”kommunhatt” och en påse pengar, det är fördelningen av intäkter över tid som utgör en långsiktigt och stabil ekonomisk grund. Planering och långsiktighet över partigränser är en förutsättning för Nordmalings bästa.

Vi ser även fram emot under året vad den tillfälliga beredningen för ”framtidens äldreomsorg” och vad den kommer att leda till, här har vi gjort skillnad i form av den motion som var bland de första som vi lämnade ifrån oss som ett ”nytt parti lokalt”

 

Arbetsmiljö för kommunens personal är en viktig ingrediens i den kommunala förvaltningen och alla de duktiga tjänstemän som utgör basen för oss politiker. Men även vi politiker har en arbetsmiljö där ni som kommunmedborgare är vårt yttersta rum. Vi kan göra skillnad men behöver få veta vad ni tycker och vilka frågor som ni vill  att vi ska driva, så har ni frågor, funderingar så kontakta oss gärna fria.demokraterna@gmail.com

Bli först att kommentera

Julafton

Av , , Bli först att kommentera 16

Känns långt bort, men tiden går fort, alldeles för fort ibland.

Vi har även i år börjat rodda för dagen som har fått arbetsnamnet ” jul i gemenskap” vilket är ett bra namn på en bra händelse. Denna dag är viktig och uppskattad för de som inte har möjlighet att fira den med anhöriga. Vi kommer även i år vara en stor samarbetspart för detta evenemang. Det krävs en hel del planering, för dagarna tre, förberedande, firande, städning.

Vi har alla hos oss fria demokrater en syn som kommer väl till pass en sådan här dag, vi ser alla, hör alla och inkluderar alla, det är vi som jobbar med frågorna beredda att skriva under på.

Planeringarna är i full gång och det många som är med och planerar och strukturerar, det planeras för nyheter i både stort och smått.

Något som är helt klart är att lokalen för detta även i år är församlingsgården, Nordmaling.

Vi har en hel del att längta efter.

Bli först att kommentera

Vi går till val 2018

Av , , Bli först att kommentera 25

28 händer i luften, känns riktigt bra. Vi har i kväll beslutat att ställa upp i Nordmalings kommunala val 2018.

Nu arbetar vi vidare med vårt politiska program.

 

 

 

Bli först att kommentera

Ska vi gå till val 2018?

Av , , Bli först att kommentera 17

Nu börjar det dra ihop sig, tiden går fort och vi har sedan tidigare ett styrelsebeslut taget på att vi under hösten 2016 ska fatta det formella medlemsbeslutet på den stora frågan.

Vi kallar till medlemsmöte på oasen den 10 oktober 17.30. Detta är ett av alla tillfällen för att göra din röst hörd och visa vad du tycker!

 

Givetvis så har du som vill bli medlem lika stora möjligheter att närvara, du löser då ett medlemskap för 2016 samt 2017.

Varmt välkomna :)

 

 

Bli först att kommentera

Äldreomsorgen i fokus

Av , , Bli först att kommentera 25

Nu är hösten här på riktigt och vi är på ”hugget”, vi börjar  titta framåt och det långt. Under hösten så kommer den stora frågan att avgöras om vi ska ställa upp i valet 2018. Detta ska avgöras i ett styrelsemötet efter att samtliga medlemmar har sagt sitt. Vårt mål är att få 100% stöd från medlemmarna för att ställa upp i valet 2018.

Vi som sitter i Kommunfullmäktige och agerar utifrån vår framtida vision känner en stark stolthet att vår motion i ämnet framtidens äldre omsorg har gett avtryck, detta till gårdagens kommunfullmäktige och den debatt som grund.

Det är inte en fråga för ett parti eller en brandkårsutryckning, detta är viktiga strukturella mål som måste få ta tid och kommer att kosta pengar.

Vi som har fått medborgarnas förtroende fundera på vilka värdegrunder vi vill att vår äldreomsorg ska stå på, och vi är av den starka åsikten att samtliga politiker samt ALL personal måste se samma mål.

VI vill inte förvara äldre, vi vill inte heller att sjuktalen ska öka, därför behöver vi närvarande chefer som är aktiva och delaktiga i det dagliga arbetet.

Ledning och struktur är bland det viktigaste, vi måste sätta upp långsiktiga mål där politiken jobbar över mandatperioderna.

Vi måste vara rädda om den personal vi har, vi har inte råd att tappa flera.

Det kommer att kosta, men vi måste våga prioritera.

 

Bli först att kommentera

Sommarmarknaden

Av , , Bli först att kommentera 20

Nu har Nordmalings kommun avverkat sista kommunfullmäktige innan sommar och semester tar vid. Samverkan över block och partigränser är av stor vikt i vår nästa motion, denna kommer att lämnas in innan semester tar vid för många av oss fritidspolitiker.

Fullmäktiges sista sammanträde kan ni se på länken http://nordmaling.se/?id=5640

Nu tar vi nya tag och ser fram emot sommarmarknaden där ni kan träffa oss ledamöter i fullmäktige men även övriga eldsjälar som brinner för samverkan och förändring.

Väl mött under sommartidernas välbehövliga vila.

 

 

 

Bli först att kommentera

30 maj – vi har skiftat fokus område

Av , , Bli först att kommentera 12

Vi har sedan länge planerat att genomföra två öppna informationsmöten per år, fokusområdet var sedan tidigare kommunens ekonomi. Vi har valt att flytta detta och i stället erbjuds Du som vill veta mer om våra nyanlända och arbetet i Nordmaling.

Ta chansen att träffa tre av de som jobbar med våra tre olika målgrupper och under en trevlig stund med en kopp kaffe få veta mer om detta viktiga arbete.

Asylboendet i Rundvik: Jan Sandström        Ensamkommande barn: Linda Lindström

Flyktingsamordnare: Marie Hertzberg

När: Måndag 30 Maj

Var: Oasen Klockan:19.00

Fikaförsäljning !

 

Bli först att kommentera

Efter årsmötet…

Av , , Bli först att kommentera 27

 

 

.. så vill jag tacka alla berörda, utan er så hade vi inte fått ihop den styrelsen vi så väl behöver.  Det var ett välbesökt möte där flera medlemmar närvarade.

Valberedningens arbete var bra och vi valde om vår ordförande Maria Persson, som nu har ett tufft år att fokusera på partiets arbete där vi har som mål att tydliggöra vårt framtida valmanifest.

Målet är att vi har det klart till sommarens alla evenemang, men kanske framför allt så du som medborgare tydligare ser vart vi står i våra åsikter i så många frågor som möjligt.

Nu jobbar vi som mest med tema träffen för våra medlemmar, som ska vara i vår, där temat är kommunens ekonomi och hur vi ska tänka inför 2017.

Återkommer mer kring den när vi har allt klart !

 

Från vårt perspektiv så firar vi nu att det ska bildas en tillfällig beredningsgrupp gällande den motion som vi lämnade in i slutet av 2015 och som berör framtidens äldreomsorg i Nordmaling. . ledamöter i denna beredning kommer att redovisas på nästa fullmäktige.

 

 

Bli först att kommentera

Årsmöten

Av , , Bli först att kommentera 26

Nu närmar vi oss de tiderna när föreningar/partier gamla som nya ska titta på historien och året som gått. Vi i fria demokraterna ska också titta i backspegeln för 2015 och kan redan nu konstatera att året som gått har varit tufft på många olika sätt, människor föds och några lämnar oss, en sak som är säker är att alla blivit ett år äldre, detta både med sorg och glädje.

Vårt arbete fortskrider med att bevaka och verka för samverkan, något som jag hoppas upplevs är att föredra. Tiden går fort, och ibland står den stilla beroende på vad som händer. När det gäller att växa som kommun som går det glädjande sakta med säkert framåt.

Vi i Fria demokraterna kommer under innevarande år att höja blicken inför 2018, vi har en hel del arbete framför oss, och det är mycket som kommer att arbetas igenom fram till nästa val.

Reservera gärna tisdagen den 22 mars för ett årsmöte med Fria Demokraterna.

friad.png

Bli först att kommentera

Nytt år- samma fokus- parti

Av , , Bli först att kommentera 22

Nu är det bekräftat, vi är ett parti !

Det känns spännande, men innebär även med en hel del förpliktelser.  Vi har sedan starten haft fokus på nästa val och att vi ska stå ”på egna ben”.

Vårt fokus, förutom att bedriva en sund, lokal politik i samverkan, är att möta och bygga förtroende hos er medborgare, vilket är det vi kommer att lägga mest krut på. Vi är ett gäng som har framtidsvisioner och vill göra skillnad, och kan göra det. Här vill jag uppmana er att söka kontakt med oss i partiet för dialog, kan vara i alla möjliga och omöjliga situationer.

Politik är i mångt och mycket ett samspel och bygger på kommunikation mellan oss fritidspolitiker,medborgare och tjänstemän. Beslut av större vikt och som fattas av chefer ska vara förankrade hos oss i politiken. Vi vet att obekväma beslut kommer att tas, även I år.

Men vi får aldrig tro att något är omöjligt, kan bara vara lite mer komplicerat. Utmaningar har vi gott om, och om man kopplar till den politiska visionen för kommunen så är det att vi ska växa och utvecklas.

 

Vi i Fria demokraterna vill verka för att vi blir den pendlar kommun som vi skulle kunna vara, mellan två stora städer.

Bli först att kommentera
Senaste inläggen
Senaste kommentarerna
  Kategorier
  Arkiv
  RSS Nytt från vk.se
  mars 2017
  m ti o to f l s
  « Jan    
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031