Fria Demokraterna Nordmaling

Behöver förtydligas!

Av , , Bli först att kommentera 21

Fria demokraterna driver sin politik utifrån Nordmalings bästa.

När det gäller oppositionsrollen så var det bland de första som vi tryckte på och som vi ville förändra och styra upp. Det var för oss väldig märkligt att det i första hand inte fanns något kontor/arbetsplats för en så pass viktig roll, utifrån vårt perspektiv, här är första, märkliga ställningstagandet från majoriteten.

 

Den andra som vi fick höra inledningsvis av denna mandat period var att när det gäller graden av tjänstgörande oppositionsråd, så var detta en fråga som bara kan lyftas i samband med översynen när det gäller arvodesreglementet inför varje nymandatperiod, vilket vi även reagerat på och yrkade på en dubblering av arbetstiden för denna roll.

Varför då? För att inte hamna tillbaka i den så kallade sandlådan så krävs det samverkan mellan majoritet och opposition och då måste man kunna ”våga” göra detta i så stor grad som möjligt!

För oss så är detta en självklarhet.

 

Detta är möjligen ett av alla ”frön” som skulle vara en av anledningarna till den gungbräda som varit över en lång tid i Nordmalings kommun. Självklart så ska varje parti driva sin politik, men att alltid tänka långsiktiga och genomförbara långa beslut är i vår mening För Nordmalings bästa.

 

 

Lite omvärldsbevakning brukar alltid vara bra i dessa lägen:

Kommun Kontor i kommunhuset Tjänstgöringsgrad befolkning
Robertsfors Ja 50 % 6784
Vännäs Ja 50 % 8715
Hällefors Ja 50 % 7109
Berg Nej 40 % 7122
Mullsjö Ja 100 % 7328
Bli först att kommentera

Lugnet före stormen

Av , , Bli först att kommentera 19

Så har vi sommaren framför oss, med en mängd aktiviteter, både roliga, vilsamma och ibland krävande. Och efter sommaren och förhoppningsvis lite vila så har vi, höst och en fantastisk årstid, som för övrigt är min personliga favorit.  

Du kommer givetvis att kunna träffa oss på sommarmarknaden i juli, men du når mig alltid på min mail monica.jonsson@nordmaling.se eller på min mobil 070-224 39 29. 

Under hösten ska vi gå till val.  Vi fria demokrater kommer alltid att arbeta för Nordmalings kommuns bästa. Det är många frågor och funderingar att ta ställning till och ensam är inte alltid stark, vi har aldrig suttit i någons knä, och det är inte alltid som Du som medborgare kan läsa dig till vad vi påverkat.  

 Det är viktigare än någonsin att Du tar ditt ansvar och gör din röst hörd. Jag ber er alla att, hellre en gång för mycket än för lite, tänka på vart kommer nyheten ifrån och vilket syfte har den som sprider informationen. Det enda vi som gemene man kan räkna med är att vi kommer att få ta del av både ”fake news” och nyheter som är direkt falska. 

Det är lätt hänt att när vi blir överösta med information och inte längre orkar ta reda på fakta att vi då börjar ”lyssna” med hjärtat istället för huvudet.

Bli först att kommentera

Våra namn på valsedeln i september

Av , , Bli först att kommentera 23

Nu har årsmötet avverkats för 2017, i och med detta så fastställdes även vår lista inför valet i september. Vi ser fram emot en spännande höst, valet blir en spännande dag och kväll !

 1. Monica Jonsson
 2. Eleanor Bodel
 3. Tomas Johansson
 4. Lars Gustavsson
 5. Carine Ahlfeldt
 6. Ingegerd Jacobsson
 7. Lars-Olov Lindberg
 8. Morteza Rezai
 9. Inger Israelsson
 10. Maria Persson
 11. Anders Wallin
 12. Gunnar Karlsson
 13. Anna Ahlfeldt
 14. Birgitta Lundberg
 15. Ulf Andersson
 16. Christer Holm
 17. Sven Jonsson
 18. Ove Häggström
 19. Jimmy Sollander
 20. David Fridh
 21. Anders Gustavsson
Bli först att kommentera

19 februari

Av , , Bli först att kommentera 16

Klockan 18.00 har vi fria demokrater vårens medlemsmöte i cafeterian på Oasen. Vi kommer under kvällen att ”bolla” vårt valmanifest med er medlemmar samt att vi ska ta fram vår lista för vilka som ska kandidera till platserna i kommunfullmäktige nästa mandatperiod.  Ni kommer även att ta del av nuläges beskrivning av olika frågor i kommunen. Bland annat så kommer vi att beröra vårt allra viktigast livsmedel.  Vi har även bokat in vårt årsmöte till den 19/3   Droppe i vatten. En vattendroppe som skatter upp.

Bli först att kommentera

Så var vi här!

Av , , Bli först att kommentera 16

Välkommen 2018, efter 4 år så har vi nu ett nytt valår!

 Alla minns vi hur valet 2014 slutade. Vi var en grupp som tog tydlig ställning och bildade ett eget parti, fria demokraterna, och nu ställer vi upp i valet!

Under dessa år så har vi lärt oss massor, vi ökar i medlemsantal, genomfört ett val, egen lokal, nu ska vi bara öka takten.  

Och ja, det är inte helt enkelt för oss som är helt nya på banan, men vi är fast beslutna att göra allt vi kan för att Du som medborgare ska få de bästa förutsättningarna och information så att Du känner dig trygg när Du ska ta ställning.  

Tiden har ju en tendens att gå fort, säkert så även detta år.

Närmast i tid är nu vårt arbete med att ta fram listan för vilka från oss som kandiderar till kommunfullmäktige. Denna kommer vi att offentliggöra direkt efter vårt medlemsmöte i slutet av februari. 

Att vara ute i god tid, är bra, I Nordmaling är budgetarbetet inför 2019 redan satt på banan, det är tufft för i stort sett alla kommuner under en period framöver, så att börja god tid är riktigt bra.

 

 

 

Bli först att kommentera

Vi närmar oss 2018

Av , , Bli först att kommentera 18

Jag vill börja med att önska alla en riktigt God Jul & Gott nytt År, nu lämnar vi snart 2017 och går in i ett valår som jag tror kan bli en riktig rysare för Nordmaling.

Tiden fram till valdagen är för oss en process av stora mått, det gäller att få fram till Er medborgare vad vi står för och vår syn på hur demokrati ska bedrivas och vad vi anser vara det bästa för vår kommun. Vi har planerat för medlemsmöte i februari där vi ska ”spika” listan och offentliggöra vilka som ska representera oss i valet 2018.

Vi ökar i antalet medlemmar, och det känns bra inför året som kommer och vi har alla i styrelsen ett stort ansvar att axla.

Nu har vi en egen lokal på Kungsvägen 51, här har vi öppet alla tisdagar mellan 10.00 och 12.00, lyser det inne i lokalen så är Du välkommen kom in på en kopp kaffe :)

 

Så vart du än är, med vilka du än firar en riktigt god Jul och ett Gott Nytt År .

 

 

 

Bli först att kommentera

Listan

Av , , 1 kommentar 34

Vi har ju en spännande situation här i Nordmaling framför oss vid nästa år och det val som kommer. Jag har fått frågan redan ett flertal gånger om ”vår” lista. Många möten och politiska diskussioner är det i andra partier, men även hos oss om hur det ska se ut inför nästa mandatperiod.

Givetvis har även vi funderingar kring denna fråga i fria demokraterna. Det känns bra att vi har fått nya engagerade medborgare som anslutit sig till fria demokraterna och som oss andra, vill göra skillnad. När det gäller hur vår lista och vilka namn vi ska till val på så arbetar vi just nu med den frågan. Att ta fram en lista med representativa och engagerade medborgare är viktigt och det får ta den tid som behövs.

Detta gör att vi inte kommer att presentera den i år.

 

Våra fyra fokusområden inför valet 2018 består av dessa:

 • Kommunens bästa
 • Utveckling av politiken
 • Ny väg och Blockbrytande
 • Kommunens kärnverksamheter
1 kommentar

Politiska strukturer

Av , , Bli först att kommentera 43

Politiska strukturer

 

Innan vi kommer in närmare på sakfrågor och vad vi i fria demokraterna känner att vi fokuserar på så tänkte jag i stora drag bara informera om de spelregler som finns, främst i strukturerna på den politiska arenan.

 

Som oppositionsparti så gäller det att spela efter spelets regler, vilket ibland kan kännas ganska hopplöst. Vi gör vad vi kan och påverkar en hel del som tyvärr inte alltid syns i protokoll utan försiggår inom stängda dörrar under pågående möten, vill du veta mera så kontakta oss med fördel via mail på fria.demokraterna@gmail.com

 

I stort sett alla förslag och frågor som vi puttar in för ett bättre Nordmaling går den långa vägen och ofta genom en motion, vilket vi har lämnat in ett flertal, den senast som nu ligger för beredning på tjänstemannanivå är vad vi har för ramar när det gäller psykisk ohälsa/självmord/självmordstankar, en fråga som berör fler än vad många tror.

Bli först att kommentera

Mer än halva loppet kört !

Av , , Bli först att kommentera 21

När vi summerar och titta tillbaka på den tid som vi fria demokrater varit delaktig i det politiska arbetet så är det glädjande att vi alla känner och ser samma sak, utveckling av Nordmaling. Utveckling i sig är svårt och ibland gör det ont, och den kan till och med upplevas orättvis, men med samverkan i stora och långsiktiga beslut så går kommunen åt rätt håll.

Glädjande är att vi nu får egna nyproducerade bostäder och att vi får se lite praktisk tillväxt. Beslut som fattas tar ibland lång tid på sig innan vi som medborgare kan se dem fysiskt.

Det är mycket som går framåt i vår kommun men det finns alltid förbättringsområden och visst, ofta så mal kvarnar extremt långsamt.

Vi har gjort skillnad, vi gör skillnad och vill göra ännu mer under nästa mandatperiod!

Bli först att kommentera

Ekonomin 2018

Av , , Bli först att kommentera 17

Våren innebär i kommunalförvaltningen att processen med nästa års budget och styrning av medel ska processas fram. Ramarna är vad vi fokuserar på som politiker och de utgår från de underlag vi får från våra tjänstepersoner.

 

Fria demokrater ser utveckling och satsningar som ett tydligt riktmärke på vart vi ska fokusera för att få pengarna att verka så bra som möjligt för våra medborgare.

Vi har nu fått genomslag på vår motion framtidens äldreomsorg, där resultatet pekar på att för att klara av att ta hand om våra äldre så måste vi ta ett helhetsgrepp på boendesituationen. Något som kommer att kosta mycket men att vara nödvändigt på sikt.

Det är nu alla andra partier har möjlighet att göra skillnad inför framtidens beslut.

En av de större frågorna och något som för oss i opposition tycker är en viktigt men svår fråga att greppa över är terminalbygget i Rundvik, och det brådskar för att kunna fatta beslut i KF i juni. .

Bli först att kommentera
Senaste inläggen
Senaste kommentarerna
Kategorier
Arkiv
RSS Nytt från vk.se
juli 2018
m ti o to f l s
« Jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031