Landsbygden behöver satsningar som skapar nya jobb

I dag är Sverige det EU-land där flest människor väljer att flytta från landsbygden. Förklaringen är i många fall att det saknas jobb.

Miljöpartiet vill:

1- skapa nya jobb inom jordbruk, energiproduktion och skogsbruk

På landsbygden skapas nya jobb främst i småföretag. Miljöpartiet driver därför sänkt skatt för småföretag och vill genomföra statliga satsningar som skapar nya jobb inom jordbruk, energiproduktion och skogsbruk.Det är bättre att bilbränslen tillverkas på den svenska landsbygden, än att olja köps in från diktaturer. Och det är bättre att skolor serverar mat som har producerats av lokala lantbrukare, i stället för att djur ska fraktas över hela Europa.

2-säkerställa att utbildning, samhällsservice och tågtrafik finns i hela landet.

Skolor och bibliotek behövs i hela landet. Miljöpartiet prioriterar att byskolor ska kunna leva kvar, att folkhögskolorna får utvecklas och att service som arbetsförmedling, försäkringskassa, polis och tågtrafik finns tillgänglig i hela landet.De regionala högskolorna är avgörande för utveckling i hela landet. Miljöpartiet motsätter sig de nedskärningar alliansregeringen inom högskolan eftersom nedskärningarna drabbar orter utanför storstäderna hårt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.