Skolan i Umeå

I skolan ska varje barn lära sig att läsa, skriva och räkna, skapa och delta i samhällsdiskussionen, samarbeta och umgås med andra och påverka sin egen livssituation. Eleven ska vara medveten om sina rättigheter och skyldigheter samt få förutsättningar och möjlighet att kritiskt granska och påverka både samhället och sin egen skolsituation. Alla elevers nyfikenhet och kreativitet ska uppmuntras. Utbildningarnas viktigaste uppdrag är att ge alla invånare goda förutsättningar att få ett jobb eller starta ett inkomstbringande företag. För att Umeå kommuns olika utbildningar ska kunna leverera högkvalitativ undervisning vilar ett stort ansvar på våra lärare och övrig personal.

Därför vill vi:

-Satsa på lärarna och ge dem förutsättningar att finnas där för varje elev.

– Skapa möjligheter till extra stöd till skolor och elever som är i behov av det.

– Stärka kontakten mellan näringsliv och skolan genom utökad praktik, för SFI-elever ska mentorskap/praktikplats i första hand ges inom det yrkesområde man tidigare verkat.

– Att förskoleplats eller plats i familjedaghem ska kunna erbjudas i närområdet, samt att Umeå ska nå målet om max femton barn i grupperna på förskolan.

– Aktivt arbeta för mångfald och en så miljömässigt och socialt hälsosam miljö som möjligt i skolor och förskolor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.