De värsta nya reglerna för ekoodling kan stoppas

Miljöpartiet vill att EU:s jordbruksministrar ska beakta den massiva kritik som har riktats mot EU-kommissionens förslag till nya regler för ekobönder. Reglerna är så stränga att de i praktiken är omöjliga att leva upp till. EU:s jordbruksråd sammanträder idag i Bryssel för att försöka enas om en förhandlingsposition.

Ekologisk mat vinner terräng i rasande fart. Det säger sig självt att den nya lagen om ekologisk odling inte får bromsa utvecklingen mot ett jordbruk med mindre gifter. Det måste även i fortsättningen vara lätt för butiker att sälja ekologiska produkter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>