Rasismen måste bekämpas!

Under en lång period, har några medlemmar i miljöpartiet kritiserat de invandrade Mp-politikerna i både socialamedier (Facebook etc) och pressen. Istället för att bemöta problematikerna tillsammans och komma på en lösning, har man direkt gått till pressen och lipat. Detta i säg har förfulat miljöpartiets bild i Umeå och skapat brist på tillit inom paritet.

Mp-Umeås styrelse har bestått av 7 personer, 3 med invandrarbakgrund och 4 svenskar.  Då man väljer att kritisera något får invandrarna smällen. Man belastar dem med all kritik och ger resten all beröm. Då hela styrelsen har ett gemensamt ansvar, väljer ett X antal medlemmar att kritisera invandrarna i styrelsen. Till er som läser nu, tolkas detta som saklig kritik, eller kan man tolka det som rasism?

Då miljöpartiet i Umeås politik går framåt och vi har fått positioner som vi egentligen drömde om, varför är det vissa inom partiet som fortfarande kritiserar mig och mitt arbete, samt andra invandrare i partiet?

Vi har precis som alla andra velat föra fram miljöpartiets politik på bästa möjliga sätt och kämpat för ett bättre Umeå och ett bättre Sverige.

Många gånger har medlemmar inom partiet uttalat sig till pressen och på sociala medier (Facebook, VK etc) och sagt saker om mig som inte stämmer. Jag ser ingen annan medlem i ett annat parit som gjort något sådant mot sin gruppledare.

Jag måste då ifrågasätta mig själv, är det för att jag är invandrare? Ingen erkänner eller hyllar det bra jag har gjort för partiet. Varför är det så? Ingen människa är felfri. Men varför gå ut med dumma anklagelser till pressen. Detta är något jag aldrig förstått med medlemmarna i partiet som har agerat på detta vis. Eftersom det dem gick ut med var rent skitsnack.

Jag tänkte alltid på miljöpartiets bästa och ville inte uttala mig tillbaka till pressen. HATARE finns överallt. Därför vände jag mig istället till RIKS, vilket många andra upprörda medlemmar också gjorde. Men vi alla fick samma svar: ”förvärra inte situationen, lägg det bakom er, bry er inte, sköt ert jobb bara” Såklart tog vi RIKS råd, men skadan var redan skedd. Och vissa medlemmar gav sig inte.

Avhoppen som skedde under årsmötet är inte pågrund av någon specifik händelse under mötet utan det är pågrund av personangrepp, svartmålningar och smutskastningar som har pågått under en väldigt lång period. Jag och många andra förväntade oss att man skulle ta avstånd från dessa hemskheter under årsmötet, men tyvärr blev det inte så, vilket resulterade i att många kände sig besvikna och hoppade av sina tilldelade uppdrag.

 

Något jag ångrar nu, är att jag tog RIKS råd. Jag borde ha uttalat mig för hela samhället och sagt sanningen, för det förtjänar alla. Jag har och hade all bevis på deras lögner. Varför tog jag inte stopp på allt detta innan skadan blev ännu större? Och nej, MP-medlemmar jag använder inget ”offerkort” jag och ni är må om vad som sker. Hade jag velat spela det spelet hade jag gjort det för länge sedan, men det är inte min stil. Nu är det nog. Rasismen måste bekämpas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.