Feministisk politik för en jämställd framtid- regeringens jämställdhetsskrivelse

Idag klockan 12.00 presenterade regeringen den jämställdhetspolitiska skrivelsen Makt, mål och myndighet – feministisk politik för en jämställd framtid, samt en tioårig nationell strategi för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor.

En viktig åtgärd som presenteras i skrivelsen är att regeringen avser ta fram en handlingsplan för jämställda löner. En annan av åtgärderna i strategin är att regeringen avser att ändra i examensbeskrivningarna i högskoleförordningen för de utbildningar där det bedöms mest angeläget och där de studerande i sina framtida yrken kommer att möta våldsutövare och våldsutsatta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>