Även momsen på e-böcker sänks

Digitaliseringen är en viktig fråga även för bokbranschen. För att marknaden för digitala böcker ska kunna växa ytterligare krävs att alla böcker – oavsett format – behandlas så likartat som möjligt. Regeringens förslag innebär därför att momsen även på e-böcker kommer att sänkas till 6 procent. Syftet är att förbättra konkurrenssituationen för e-boksutgivning och därmed möjligheten att erbjuda bl.a. bibliotek och läsare e-böcker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>