Vill Liberalerna sätta munkavel på sig själva?

Ser i Liberalernas blogg att dem ställt en interpellation till kommunstyrelsens ordförande gällande hemvändande extremister. Det förvånar mig att denna interpellation ställs från Liberalernas sida, vilket värde tillför interpellationens mening och innehåll fullmäktige?? Alice Bah Kuhnke har tagit fullt ansvar att det blev en misslyckad intervju och att uppgifterna blev fel. Alice har korrigerat sig i frågan och tagit ansvar för sina felsteg. Man har även från kommunens sida dementerat de uppgifter som felaktigt angavs under intervjun. Statsministern har även förtydligat ansvaret i frågan.
Det andra som förvånar mig är att för någon vecka sedan skrev Liberalerna i sin blogg att man håller med moderaterna om att arbetsformerna i fullmäktige inte fungerar, att man inte just nu hinner med enkla frågor och interpellationer och när dessa äntligen kommer upp så är ämnen inte längre aktuella och att så ska det inte få gå till, skriver liberalerna. Man skriver också att alla partier har ett ansvar att man håller sig till ämnet och man behöver inte heller skicka upp alla ledamöter i debatten. Borde detta inte också innebära att man bör ta ansvar för vilka frågor och interpellationer man ställer i fullmäktige, eller ska inte Liberalerna följa samma arbetsformer som de predikar att andra ska följa, eller kan det vara så att man agerar efter den moderata piskan utan att tänka på de konsekvenser det medför en själv. Denna interpellation är inte den första enkla fråga eller interpellation från Liberalerna som man kan ifrågasätta dess mening och innehåll, så med hänvisat till Liberalernas utspel i ordningsfrågan för fullmäktige kan jag inget annat än att undra om Liberalerna vill sätta munkavel på sig själva??
Jag själv har påpekat om att vi behöver se över arbetsformerna i fullmäktige och att vi behöver hitta en balans och att alla ska få möjlighet att utrycka sin åsikt i fullmäktige. Dock måste Liberalerna inse att man kan inte äta kakan och ha den kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.