Liberalerna försätter att lämna skolan i sticket.

Ser att Liberalerna sågar skolkommissionens förslag. Man väljer att göra utspel om att det är ett oseriöst förslag. Efter att ha kört Sveriges skolpolitik i botten, där man drivit igen den ena misslyckade reformen efter den andra, reformer som oftast drivits mot lärarkåren och dem som jobbar i skolan. Kommissionen läger fokus på bla. Obligatoriska skolval och extra resurser till elever och skolor med särskilda behov. Jag finner det lustigt att Liberalerna i sitt utspel väljer att bortse att skolforskningen och de som arbetar i skolan välkomnar kommissionen utredning, detta visar bara mer på den negativa effekt Liberalerna haft på den Svenskaskolan. Jag tycker det är bra att Lärarfacken tar ställning emot Liberalernas agerande: ”Det är inte seriöst” säger Lärarnas Riksförbunds ordförande Åsa Fahlén.

Den Svenska skolan står inför stora utmaningar, några har alltid funnits där men mycket är tyvärr efterspelet av Liberalernas botten körning av den Svenskaskolan. Jag tycker det är bra och nödvändigt att vi nu har samlat professionen och vetenskapen där inriktningen är mot eleven och dem som jobbar inom skolan. Liberalerna har dragit isär skolan och sänkt kunskapsnivåerna, vi måste få bygga upp en stark och jämlik skola med likvärdighet och genom detta höja kunskaps nivåerna. Elever ska kunna få en bra utbildning på en skola med breda och rätt resurser oavsett vilken kommun man bor i eller vilken skola man går i. En skola som delar upp elever efter bakgrund har ej samma förutsättningar för goda resultat som en skola där olika bakgrunder möts. Jag välkomnar kommissionens rapport där vi nu tillsammans med forskningen och skolvärlden kan ta fram  långsiktigt hållbar reform som både ger arbetsro och framtidstro för elev och lärare.

Det jag tycker är oseriöst är hur Liberalerna väljer att vinkla den del i kommissionens rapport om ”lottning” till skolor, först och främst så har inte regeringen tagit ställning till denna del, man kan också höra från vår skolminister Gustav Fridolin om att iden är inget som man är riktigt såld på. ”Lottningen” är en av flera förslag i rapporten om hur man ska kunna hantera och bryta de problem som finns i skolan idag. Nu ska förslagen genom olika remiss instanser och vi måste se vad utslagen blir från dessa.

Det enda som är oseriöst är Liberalerna själva och de borde ta sig en titt i spegeln och  inse hur dem drivit skolan till botten. Liberalernas utspel visar bara att man fortfarande lämnar skolor och elever med särskilda behov i sticket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>