Liberalerna måste komma in i matchen.

Ibland så undrar jag om Liberalerna ens hänger med på vad som händer i vår kommun och vad vår kommun behöver? Vi i MP och Liberalerna sitter båda i budgetberedningen, där vi båda har fått ta del av analyser och fått redovisat från ekonomi enheten. De olika nämnderna har även redovisat de utmaningar och behov de står inför samt det ekonomiska läget, under processen har vi även fått ta del av olika konsekvensanalyser om olika prioriteringar i verksamheterna, två exempel på detta är redovisningen om hur många förskoleplatser fler vi behöver i kommunen samt hur många fler LSS boende vi behöver i kommunen, två utmaningar som vi varken kan ignorera eller prioritera ner. Så jag finner det lite märkligt att Liberalerna inte ser de utmaningar vi står inför och som vanligt gnäller men presenterar ingen lösningen.

Vi i MP ser dessa utmaningar som allvarliga och vi vill lösa problemen, för att lösa detta måste vi investera, vi måste investera för att kunna lösa problemen, vi måste bygga vidare vår stad och skapa förutsättningar där vi kan hantera och lösa utmaningarna våra verksamheter står inför. Vi röd-gröna tar ansvar för Umeå, vi måste idag och om vi ska växa som stad genom hela processen och genom alla stadier av vår tillväxt kunna garantera en hög standard och tillgänglighet inom skola, vård och omsorg. Vi måste skapa förutsättningar och investera så att människor vill bo och verka i Umeå, där Umeå blir en plats där organisationer och företag vill etablera sig. Vi måste även investera för framtiden, i hållbar infrastruktur så att Umeå blir mer och mer tillgängligt, ett Umeå som ej är beroende av fossila bränslen, vi måste skapa förutsättningar så att våra verksamheter och medborgare enkelt kan ställa om i klimatoffensiven. Vi i MP vill lösa problemen och problemen löser vi genom att investera och möta verksamheternas behov.

Jag tycker de som är ansvarslösa  är Liberalerna, jag tycker det är ansvarslöst att på ena sidan vilja öka Umeås invånare men samtidigt inte vilja möta de utmaningar och behov detta medför. Jag tycker det är ansvarslöst av Liberalerna att på ena sidan argumentera för investeringar som fotbollshallar och Lundabron men samtidigt kalla oss ansvarslösa när vi vill investera i behoven för tex förskolan.

Vi måste investera för att kunna hantera de akuta situationer vi står inför, vi måste investera för att kunna hantera de situationer som ligger inomen mer kortsiktig plan och vi måste investera långsiktigt. Detta är att ta ansvar för Umeå. Men att som Liberalerna bara gnälla för gnällandets skull och inte komma med förslag om hur vi ska kunna hantera de utmaningar vi står inför är för mig ansvarslöst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.