Vilken verklighet befinner sig Moderaterna i??

Har fått denna  insändare publicerat i VK idag.

Vi ha under året fått skåda utspel från moderaterna om hur de vill begränsa människors rörelsefrihet och yttrandefrihet. Och hur man vill begränsa medias fri utrymme. Moderaterna har nu senast gjort utspel gällande publicservice där man menar att då att majoriteten av journalister bor i Stockholm så kommer dessa ej kunna beskriva verkligheten ute i hela landet, man har tidigare också velat begränsa publicservice utrymme som nyhetsmedia.

Det som gör mig lite fundersam efter dessa utspel är vilken verklighet Moderaterna vill beskriva? Eller rättare sagt vilken verklighet är det som Moderaterna inte vill ska beskrivas? Det har på senare tid blivit tydligt om hur Moderaterna försöker via sina egna media kanaler förmedla ut, en av dem fabricerad verklighet som inte stämmer med den verkliga verkligheten, utan man vill sprida osanningar och vilseledande information. Senast i detta led är när Moderaterna uppger i sin egen webbtidningen ”Nyheter i Västerbotten” att saneringen av EU-migranternas läger kommer att kosta miljonbelopp för skattebetalarna i Umeå. När verkligheten är den att så ej är fallet och att det är kyrkan som kommer stå för saneringen av marken, något som även kyrkan planerat för och som enligt dem själva kommer kosta några tusen. Moderaterna menar på att det ska blivit omfattande miljöförstöringar vilket enligt kyrkan inte heller stämmer.

Det värsta är dock att Moderaterna väljer att angripa en utsatt grupp människor genom först och främst osanningar och vilseledande information, EU-migranterna har redan en utsatt position där många ifrågasätter deras närvaro. Med sitt agerande tolkar jag det som att Moderaterna medvetet vill stärka den för vissa aggressiv ton mot EU-migranterna, man vill genom att skapa och förstärka fördomar och framtidsskräck demonisera en utsatt grupp.

Jag tycker att dubbelmoralen hos Moderaterna blir mer och mer tydlig, desperationen blir mer påtaglig och Moderaternas kortsiktiga och ansvarslösa politik blir mer och mer uppenbar. Jag tycker också att det är beklagligt att Moderaterna blivit mer och mer drivande i grundlösa populistiska frågor som saknar förankring i verkligheten eller verksamheterna. Det är beklagligt också att Moderaterna börjar lära sig mer och mer av SD och sprida vilseledande propaganda. Det Moderaterna vill begränsa är sanningen och verkligheten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>