Fler hyresrätter i Umeå

För att minska bostadsbristen i Umeå är det viktigt att antalet hyresrätter i kommunen ökar. Det är inte hållbart att en ska behöva vänta många år på en bostad vare sig om man är ungdom eller nyutexaminerad student. Vi behöver också fler studentlägenheter så att studenter inte tvingas tacka nej till sina utbildningsplatser på grund av att de inte har någonstans att bo. Vi måste även öka takten när det gäller byggandet av seniorboenden, detta för att skapa en bättre förflyttnings process. Bostadsbyggandet måste styras in mot fler hyresrätter. Detta kan ske på två sätt: dels genom att anvisa byggklar mark till AB bostaden som bygger bostäder och andra lokaler med enbart hyresrätt, dels genom att i avtal med privata byggherrar reglera upplåtelseformen. Avtalen måste vara skrivna så att byggherren inte kan vinna på att bryta dem genom att i stället bygga bostadsrätter. Vitet vid avtalsbrott måste vara betydligt högre än den möjliga vinsten av att frångå avtalet. Vi måste även utforska nya metoder och byggsätt som håller byggkostnaderna nere, ett bra exempel på detta är de ”kombohus” som Bostaden byggt på Böleäng.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>