Alliansens tomma ord blir mer och mer genomskinliga

Efter gårdagens partiledardebatt så blir det mer och mer tydligt om hur oansvarlig och kortsiktig Alliansens politik är, det blir lite ohållbart att som Alliansen gör att stå och slå sig för bröstet med att man vill öka antal poliser och stärka välfärden och skolan samtidigt som man skär ner i sin budget, det går som inte ihop. Moderaterna föreslår bla 22 miljarder i jobbskatteavdrag, detta stödjer även KD som samtidigt talar om brister inom förlossningsvården, så min fråga blir till M och KD… Hur många fler barnmorskor skulle vi kunna stärka vården med dessa 22 miljarder? Hur många fler sjuksköterskor skulle kunna anställas? Hur många arbetsmiljö insatsers skulle vi kunna åtgärda och stärka vården och skolan? Det blir tydligt om hur Alliansens politik kommer på bekostnad av välfärden, klimatet och de mest utsatta i samhället. Det blir ganska genomskinligt och uppenbart att Alliansen lovar en massa som man ej har någon intention att uppfylla. Förutom dessa 22 miljarder ska man heller inte glömma de övriga tiotals miljarder Alliansen föreslår ska försvinna på intäktssidan.

Det blir enkelt för Alliansen att skjuta över ansvaret på företagen, man väller över skattebetalarnas pengar över vinstgivande intressen, man har inte vården som fokus utan att ge skattelättnader och ge bort skattepengar till riskkapitalet istället för till samhället.

Jag är stolt över vår röd-gröna politik och dess framgångar, vi röd-gröna gör en glasklar skillnad mot det bättre, vi röd-gröna investerar för framtiden, i skolan, i jobben och klimatet. Vi tar ansvar för våra barn och deras framtid. Vi lovar inte tomma löften som Alliansen utan vi levererar, vilket man nu också ser mer och mer.

Jag finner det också lite lustigt att Liberalerna i sin blogg idag väljer att angripa Miljöpartiet med att vi sålt vår själ, det skulle nog vara bra för Liberalerna att börja hänga med i matchen, vi i MP har fått igenom mer klimat politik än någonsin förr, vi har lagt grunden för en medvetenhet om klimat utmaningar världen över, till skillnad från Liberalerna tar vi ansvar för samhället. Men jag tolkar Liberalernas besatthet av oss i MP som att man inerst inne är lite avis på våra röd-gröna framgångar. Jag tycker dock att det kan vara läge för Liberalerna i Umeå att kanske börja lägga mer fokus på sin egen politik som just nu med facit i hand är ganska obefintlig. Det som också är lite lustigt är att det verkar som att Liberalerna bommat att det idag med röd-grön politik så har vi den högre sysselsättnings grad  än under Alliansens tid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>