En budget i balans satsar på skolan

Det känns riktigt bra att vi röd-gröna idag kan presentera en liten tjuvkik av det budget förslag som vi kommer att presentera på tisdag. För oss röd-gröna har politiken genom syras av ansvar, ansvar för människan, för skola och vård och för klimatet. Solidaritet och allas lika värde.
För oss i miljöpartiet har det varit en prioritet att stärka för och grundskolan med mer resurser och eleven i fokus. Vi vill stärka arbetsmiljön för elever och lärare och höja lärarnas roll, där vi kan erbjuda en jämnlik skola för alla. Vi vill utifrån ett vårdnadshavare perspektiv också skapa en trygghet och tillit. Vi i miljöpartiet har varit medvetna om de utmaningar och behov som för och grundskolan står inför, vi har med våra kollegor i Socialdemokraterna länge arbetat för att finna vägar framåt och tackla de utmaningar som finns idag.  Därför blir det en extra härlig känsla att vi röd-gröna idag kan presentera den prioritering vi vill göra i skolorna i Bullmark och Sörfors i det förslag till investeringsbudget som kommer läggas fram.
Umeå växer och med det växer behoven, vi måste ha en hållbar och ansvarsfull tillväxt. Där vi tar ansvar för skola och omsorg, där vi tar ansvar för klimatet idag och för framtiden. Umeå ska vara en plats där man vill bo och där man vill verka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>