Gröna framsteg i Umeå

I måndags så antog Umeå kommunfullmäktige Socialdemokraternas och Miljöpartiets budget i sin helhet. Detta var mycket glädjande, trotts en lång budget debatt så visar vi röd-gröna att vi tar ett ansvar för Umeå och presenterar en budget i balans. I en tillväxt stad som Umeå finns det många utmaningar och vi ställs inför utökade behov inom våra verksamheter, tyvärr så är inte kommunens pengapåse obegränsad och det känns riktigt bra att vi med vår budget lyckats hantera de mest utmanade behoven, vi stärker verksamheterna inom välfärden och skolan, det känns riktigt bra.

Vår gemensamma budet är även ett bevis på den gröna politikens framgångar, klimatoffensiven får genomslag i Umeå kommun. Vi kan nu med vår gemensamma budget stärka miljöarbetet och utveckla vår stad i en hållbar och klimatsmart riktning, vår budget satsar även på miljön.

I vår gemensamma budget lyfter vi att vi måste effektivisera hur vi använder och förbrukar våra resurser, detta blir också påtagligt inom miljöarbetet, vi satsar på en energiomställning, det är viktigt att vi fortsätter att kunna leverera fossilfri energi och el till Umeå och att vi gör de nödvändiga satsningar som behövs för att minska på energi användningen inom våra egna lokaler och fastigheter. Vi satsar också med att stärka våra upphandlingsprocesser där vi ska kunna ställa mer och mer krav på hållbara och klimatsmata lösningar och företagnaden men även ställa krav så att företag även tar ett socialt och ekonomiskt ansvar. Vår budget innehåller flera avgörande miljösatsningar som kommer att stärka Umeå som stad, våra medborgare och kunna före oss alla med en hållbar infrastruktur.

Det är nu som den gröna rörelsen äntligen fått genomslag i Umeå kommun och det känns riktigt bra att vi i Miljöpartiet tillsammans med Socialdemokraterna kan leverera grön politik till Umeåborna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.