En ohållbar situation på BB på NUS

Just nu är situationen på BB på NUS rätt ohållbar, idag måste BB och gynavdelningen dela avdelningar med varandra vilken innebar att dem som just fått fått livets lycka med barn måste dela avdelning med dem som har eller haft komplikationer med sin graviditet eller det värsta av allt måste ha ofrivilligt avslutat sin graviditet. Detta är en ohållbar och ganska orätt situation både för dem som är patienter men även för medarbetarna.
Det har även framkommit mer och mer de brister på resurser som råder inom förlossningsvården där medarbetarna får betala priset med för få medarbetare och även en situation där barnmorskor inte ens kunde ta ut sin semester.
Därför känns det nu mycket bra att vi i Västerbotten nu äntligen får del av den satsning som vår röd-gröna lanserade i våras om att stärka upp förlossningsvården och kvinnors hälsa. För Västerbottens del innebär detta en ökat anslag med nästan 8 miljoner, det är glädjande att regeringen valt att prioritera förlossningsvården och kvinnors hälsa och nästa år så kommer man att satsa ytterligare inom detta område så att alla blivande föräldrar ska kunna ges en trygg vård och att man ska kunna ge rätt stöd och omsorg utifrån de olika behov och omständigheter som kan uppstå vid och under en förlossning. Man stärker också medarbetarnas situation så att dem ska kunna få vettiga förutsättningar att ge den vård patienterna behöver.
Jag hoppas att denna satsning kommer leda till en ökad kompetensförsörjning och stärkt bemanning. Och att man utvecklar av de vårdmodeller som finns idag, där man skapar mer sammanhållna vårdkedjor med fokus på mödravården och eftervården där man ger de födande kontinuerlig närvaro av barnmorska under födseln och med detta kunna förebygga risken för komplikationer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.