UMEÅ Vi måste bli bättre.

Umeå kommun har tappat från en 14:e plats till en 24:e plats i aktuellhållbarhets miljöbarometer, detta resultat är inte alls bra för oss i Umeå kommun och vi måste nu kavla upp armarna och ta tag i detta omgående, en tillväxtkommun som Umeå tillsammans med de miljö mål vi jobbar efter ska minst placera sig top 10. Vi inom politiken måste nu tillsammans med våra tjänstepersoner sätta oss ner och hitta vart vi har brister och förstärka dessa och de berörda verksamheterna.

Något som känns dock bra är att efter att ha gått igenom underlaget för rapporten så kan jag se att många av dem delar som vi inom Umeå kommun inte är så starka i inom miljöarbetet är delar som vi röd-gröna med vår gemensamma budget lagt ytterligare resurser till. Detta tillsammans med den levande processen med att bli ett mer hållbart och klimatsmart Umeå, ett exempel på detta är den satsning Umeå kommun planerar för ytterligare hållbara färdsätt där vi här om veckan fick mång miljon stöd av trafikverket för att kunna genomföra projektet. Det är viktigt att vi tar lärdom av rapporten så vi kan stärka oss inom de områden vi idag brister inom.

Aldrig innan som nu har den gröna politiken haft så mycket framgångar i Umeå som nu, vi lägger grunden från framtidens hållbara och klimatsmarta samhälle, vi röd-gröna i Umeå tar ansvar för välfärden, individen, för vårt samhälle och miljön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.