Budgetsatsningar till “Hela Sverige”

Idag har den grönröda regeringen presenterat budgetsatsningar till ”Hela Sverige”. Satsningarna består av fyra delar omfattande 1,2 miljarder:
Gröna jobb i hela landet (253 miljoner)

Infrastruktur – bättre vägar och kollektivtrafik i hela landet (235miljoner)

 Företagande och utbildning i hela landet (410 miljoner)

Service och goda levnadsvillkor i hela landet (347 miljoner)

Regeringen gör i budgeten en satsning på enklare vägar till jobb inom gröna näringar som exempelvis skötsel av naturreservat, upprustning av vandringsleder, slyröjning utmed väg/järnväg och gallring av skog. Myndigheternas arbete ska syfta till att erbjuda sysselsättning och även att slussa individerna vidare till jobb hos privata aktörer.
Fler långtidsarbetslösa och nyanlända får därmed värdefulla kunskaper och erfarenheter samtidigt som viktiga arbetsuppgifter blir utförda.  Regeringen satsar 2018 totalt 253 miljoner kronor på nya gröna jobb i hela landet. Pengarna kommer att gå till Skogsstyrelsen, Trafikverket, Naturvårdsverket samt SGU.

Regeringen satsar nästa år 235 miljoner kronor på att förbättra vägar och öka kollektivtrafik i landet för att underlätta resmöjligheter för de som bor på landsbygden och göra det enklare för företag att rekrytera landsbygdsbor. En särskild investering kommer ske för att förbättring av vägnätet på Gotland.

Ett starkt näringsliv och tillgång till kompetent personal är viktiga komponenter för att hela Sverige ska leva. Därför satsar regeringen 410 miljoner kronor 2018 för företagande och utbildning i hela landet.
Nya och bättre lokala servicekontor, Statens servicecenter ska från den 1 januari 2019 ansvara för denna samlade serviceorganisation och utgångspunkten är de 103 servicekontor som Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket i dag driver gemensamt. På servicekontoren ska också lokal service för Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och förarprovsverksamheten vid Trafikverket ingå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.