Ytterligare röd-gröna satsningar för Norrland

Det är viktigt att stärka alla delar av landet och alla delar av samhällsstrukturen, detta har vi röd-gröna gjort med att stärka välfärden, stärka klimatoffensiven, satsat utanför storstäderna där vi suddar bort centraliserings tänket och nu satsar vi röd-gröna 100 miljoner extra för att stärka det norrländska lantbruket.

Det norrländska lantbruket har vissa unika utmaningar jämfört kollegorna i södra Sverige, har uppe i norr har vi betydligt större klimat utmaningar och en mycket mer begränsad odlings säsong som också resulterar i att vi begränsas i vad vi kan odla.

Satsningen hoppas jag ska leda till att det norrländska jordbruket kan få en ökad konkurrenskraft men också att vi kan öka vår egen självförsörjningsgrad inom regionen där vi kan få mer närodlad och ekologisk mat som också slipper långa transportsträckor. Tillsammans med den planerade infrastruktur satsningen för vår region så kommer vi också kunna transportera och leverera mat enklare och fossilfritt.

Satsningen kommer också kunna stärka en bättre frammarsch för det norrländska lantbruket som under en tid haft en tillbaka gång som nu hoppas jag ska kunna återhämta sig och gå framåt.

Vi måste bli mer och mer självförsörjande och kunna producera bra och kvalitativ mat utan att dränera våra resurser, nu ska bara frågan också gå igenom EU-kommissionen innan vi kan utöka stödet, men detta ser jag som en ren formalitet och ser inga hinder från Eu´s

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.