Unik statlig finansiering av skolan

Idag presenterade regeringen  en stor satsning för stärkt jämlikhet i skolan. Fullt utbyggt uppgår förstärkningen till sex miljarder kronor. Nyheten  är en del av budgetpropositionen för 2018.

Miljöpartiets mål för skolan är att kunskaperna ska fortsätta öka och ojämlikheten i skolsystemet ska brytas. Regeringen föreslår nu en unik förstärkning av den statliga finansieringen av skolan genom ett nytt statligt stöd för stärkt likvärdighet och kunskapsutveckling. Förslaget är i enlighet med de slutsatser som Skolkommissionen presenterade våren 2017. Förstärkningen innebär att resurserna till skolan i större utsträckning fördelas efter behov. De som har de största behovet ska få mest stöd för att bidra till att uppnå nå målet om en jämlik skola.

Det statliga stödet för stärkt likvärdighet och kunskapsutveckling ska fördelas så att resurserna viktas med hänsyn till socioekonomiska faktorer som sammanställs i ett av SCB årligt framräknat index.

Detta har varit en viktig fråga för Miljöpartiet i årets budget som vi är mycket glada att vi fått igenom och idag kan presentera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>