Det är i Norr-Västerbotten det händer.

I veckan som kommer kör SEEs hållbarhetsvecka för Västerbotten igång, en vecka med hållbarhet och klimatet i fokus. Där kommer det finns en bred och stor samverkansplattform för kommuner, landsting, företag och olika myndigheter. Vi måste tillsammans utveckla och stärka arbetet med att nå klimatmålen och att bli mer ekonomiska, sociala och ekologiskt hållbara. Jag tror personligen att det är just samverkan som kommer vara en av nyckelfaktorerna till att ro i hamn klimat och hållbarhetsarbetet.

Det är mycket som är på gång i Norr-Västerbotten och det är riktigt kul att vår region är ledande och kan göra ett starkt avtryck i hållbarhetsarbetet, vi visar innovation och framtidslösningar inte bara inom klimat och miljö men också folkhälsan och en effektivare resursfördelning och användning. Det är mycket glädjande att vi har många hållbara företagare och företag med innovativa lösningar inför framtidens utmaningar. Jag är också riktigt glad över att vi i vår region skapar förutsättningar och skapar en bred förståelse hos våra hushåll att ta ett större klimatansvar genom olika projekt som exempelvis Hope projektet.

Vi i Norr-Västerbotten har också våra egna unika utmaningar inom klimatomställningen, allt från avstånd till geografiska utmaningar, men ändå visar vi att vi kan, vi ser hur vi inom länet bygger mer hållbart med trä och hur vi bygger vidare ut fossilfria infrastruktursatsningar. Vi värnar och stärker natur-biosfärs områden.

Genom Agenda2030 så har FN tagit fram 17 mål för en hållbar utveckling där vi bekämpar fattigdom och hunger, främjar demokrati och rättvisa samt att vi ska kunna leva inom våra resurser och leva klimatsmart och hållbart. Och vi i Norr-Västerbotten är en del av detta arbete, så att alla delar av samhället gör hållbara val.

SEEs hållbarhetsvecka är något jag starkt rekommenderar, en plats för samverkan och utveckling, där vi genom utbyte av erfarenheter och kunskap kan stärka varandra, där vi genom innovation och nytänkt stärker varandra i resan mot ett hållbart samhälle.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.