Centerpartiet sviker miljön och framtida generationer.

Med miljöpartiet i regeringen så har höjt klimatambitionerna till nivåer som aldrig förr. Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. Och den klimatoffensiv som vår röd-gröna regering satsat på stärker både näringslivet och privatpersoner i att kunna hantera klimatomställningen, där vi nu också kan se att regeringens ambition och mål om att nå det nationella klimatmålet till 2020 med inhemska åtgärder är inom räckhåll.

Med MP i regeringen har klimatet blivit en av de högst prioriterade frågor. Vi röd-gröna har lagt en rad förslag som ska minska utsläppen ytterligare och visa världens länder att det går att förena klimatomställningen med välfärd och god konkurrenskraft.

Idag har Centerpartiet presenterat att de vill göra kraftiga nedskärningar inom miljö och klimat. Centern vill skära ned 11,3 miljarder under de tre kommande åren från miljö och klimat budgeten vilket skulle resultera i att man skulle missa miljö och klimatmålen och att den klimatoffensiv som nu fått igenom så mycket bra och viktiga åtgärder på plats för klimatomställningen skulle stanna av.

Med Centerpartiets miljöpolitik så drar dem oss tillbaka till allianstidens underinvesteringar i samhället och miljön. Det klimatsmart samhällsbygge som pågår nu för hela Sverige skulle stanna av. Det innebär att man vill ta från framtida generationer för att finansiera skattesänkningar idag, man struntar helt i de behov som vår välfärd och skola behöver.

Centerpartiet kallar sig ”grönt” samtidigt som deras budgetmotion innebär enorma nedskärningar på klimat- och miljöområdet som får ett förödande resultat, vi skulle missa de nationella och internationella klimat och miljömålen. Klimatomställningen skulle stanna upp och den gräns där det inte finns någon återvändo skulle komma allt närmare med Centerns miljöpolitik. Centerpartiet vill också att flygskatten avskaffas så snabbt som möjligt. Det innebär att flygets utsläpp skulle fortsätta vara helt befriat från klimatskatt och detta bekräftar Centerpartiets brist på hållbar och genomslagskraftig miljöpolitik. Att driva den miljö budget som Centerpartiet gör så blir det tydligt att retoriken inte stämmer med praktiken.

 

2 kommentarer

 1. Pelle

  Målen kanske inte skulle uppnås. Men vilken betydelse skulle det ha för klimatet? Tja, i runda slängar ingen alls. Ett land med 10 miljoner invånare och fossilfri el- och värmeproduktion är en dvärg i klimatsammanhang.

 2. Patrik

  Hej Nasser.

  Vilken nytta gör flygskatten? För annat än att staten ska stjäla ännu mera pengar ur folkets fickor?
  Hade flygskatten på något sätt påverkat flygbolagen att använda mer fossilfritt bränsle så hade jag varit med på tåget och hade det dessutom rört hela EU så hade varit nästan perfekt. Fått igenom det för hela världen, tummen upp.
  Som det är nu är det endast en extra skatt som kan riskera att folk väljer ett för miljön ännu sämre transportslag.
  Gör om gör rätt så kanske ni får vara med efter nästa val.

  Med vänlig hälsning

  Patrik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>