Liberalerna visar en nyans av hyckleri.

Liberalernas hyckleri börjar bli allt mer genomskinligt. Samtidigt som Jan Björklund slår sig för bröstet och uttalar sig om att skolan är den viktigaste delen i framtidssatsningen och hen talar om de utmaningar som skolan har. Jan Björklund tar bland annat upp brist på lärare samt att fler nyanlända ska komma in i den svenska skolan. Men samtidigt så presenterar Liberalerna en budget som innehåller nedskärningar inom skolan på 400 miljoner redan nästa år och ytterligare nedskärningar på över 4 miljarder fram till år 2020.

Jag tycker det är lite märkligt att Jan Björklund står och talar om hur man måste lyfta lärare och att fler flyktingbarn måste integreras in genom skolan, samtidigt som man vill ignorera de satsningar som vår rö-gröna regering gör för en jämlik och tillgänglig skola för alla. Med vår politik så har det kunnat anställas fler lärare, förbättra arbetsmiljön för elever och lärare, stärka resurserna så att elever och lärare kan få mer tid tillsammans. Men med Liberalernas budget skulle de, skolor i några av Sveriges tuffaste områden, där vi också upplever de största integrations utmaningarna skulle man behöva börja avskeda lärare och pedagoger vid årsskiftet istället. Liberalernas budget skulle skära bort allt arbete som riktar sig till de skolor med de tuffaste förutsättningarna är förstås helt fel i ett läge där vi måste bekämpa ojämlikhet för att nå fortsatt stigande kunskapsresultat.

Liberalerna väljer att fortsätta den nedskärnings- och skattesänkarpolitik som varken tar ansvar för välfärden, skolan eller miljön. Istället vill Liberalerna prioriterar 26 miljarder nästa år på skattesänkningar, speciellt för dem som tjänar mest i samhället. Ärligt talat, samtidigt som man talar från Liberalernas sida talar om risker för tudelning i samhället som presenterar man en politik som främjar att klyftorna växer och fortfarande alltför många unga inte får med sig kunskaperna för livet.

Men min fundering blir också om Liberalerna i Umeå stödjer denna budget?? Ofta så hör vi utspel från Liberalerna i Umeå om hur illa allt är inom kommunens verksamheter, allt från brist på LSS boenden till utmaningar inom välfärd och skolnämnderna, ett och ett annat brobygge nämn ibland också. Jag har många gånger också påpekat att Liberalerna ”gnäller” ofta men presenterar inget förslag på lösningar. Så min fundering blir om nu Liberalerna i Umeå också är lika genomskinliga som sin partiledare, för om Liberalerna i Umeå stödjer Jan Björklunds budget, ja då blir ju situationen och utmaningarna för kommunens verksamheter ännu sämre. Nä man kan inte gnälla och sedan vilja göra saker värre, den är inte hållbar eller ansvarsfull politik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>