Liberalerna bekräftar sitt hyckleri

Jag har tidigare i min blogg ställt frågan om Liberalernas gruppledare i Umeå ställer sig bakom Jan Björklunds budgetproposition?? Detta efter att Liberalernas gruppledare ofta kommer med utspel om hur illa allt är men samtidigt uteblir egna förslag. Men efter att ha läst Liberalernas gruppledares blogg här om dagen där hen länkar till Jan Björklunds budget tar jag detta som att hen stödjer denna budget vilket blir ett klargörande över att Liberalerna i Umeå hycklar och försöker driva lokala frågor ur ett populistiskt perspektiv utan att ha några egna förslag till lösningar.

Det blir för mig en form av hyckleri när man som Liberalernas gruppledare gör populistiska utspel om hur illa allt är när vi röd-gröna styr samtidigt som man stödjer en budget där Liberalerna vill dra ner nästan 25 miljarder kronor, hårdast på arbetsmarknadspolitiken och ekonomisk trygghet vid sjukdom och funktionshinder. Samtidigt så vill man också ha skattelättnader på uppåt 26 miljarder för dem som tjänar bäst i samhället. Liberalernas politik slår direkt mot de mest utsatta alltså.

Därför tycker jag också att det blir lite märkligt när Liberalernas gruppledare väljer att angripa Socialdemokraterna i frågan om LSS. Jag kan hålla med om att det finns stora brister inom hanteringen av LSS, det tror jag ingen förnekar. Vi har en lagstiftning som måste ses över, en lagstiftning som hade många lika brister under Allians regeringen. Det har idag blivit ett ”missmach” mellan kommun och staten, vilket måste ändras på Men vi röd-gröna har varit medvetna om de utmaningar och behov som finns inom LSS och i vår av fullmäktige antagna budget så har vi riktat resurser specifikt för att kunna hantera LSS bättre och stärka verksamheten.

Så jag ställer en ny fråga till Liberalernas gruppledare, utifrån att du stödjer Jan Björklunds budet och alla de nedskärningar och bort prioriteringar som den innehåller, vem ska prioriteras bort i Er välfärdssyn, för vem vill ni prioritera bort tryggheten. Varför vill Ni ställa olika grupper med behov emot varandra. Varför vill Ni skapa klyftor inom välfärden och samhället. Vilka grupper i samhället ska få nedskärningar så att Ni kan prioritera sänkt skatt. Vad avgör det lotteri inom välfärden för Er om vem som stärks eller glöms. Den Liberala politiken är varken ansvarsfull eller hållbar.

Vi röd-gröna ta ett kollektivt ansvar för hela välfärden, skolan och miljön. Vi kommer inte prioritera bort någon utan vi vill ta ansvar för alla, det är det den svenska modellen bygger på. Vi röd-gröna gör nu de största investeringarna i modern tid inom miljö-klimat, sjukvård och välfärden. Med vår politik går sjukvården och välfärden, trygghet och ansvar alltid före. Välfärden ska vara alla till dels.

En kommentar

  1. Michael Rönnlund

    Har svårt förstå liberalernas politik där man vill sänka skatterna med 26 miljarder till de med höga inkomster.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>