#metoo

När jag idag loggar in på facebook gör det ont i hjärtat och ett obehag av sorg och förtvivlan sveper över mig. I stort sätt är hela mitt flöde fyllt av #metoo. Samtidigt blir jag glad och inspirerad av den styrka och mod som visas i mitt flöde.

Jag hyllar alla som vågar stå upp och alla dem som delar med sig och jag hoppas verkligen att detta skapar mer debatt och en förändring i hur tjejer och kvinnor behandlas. Jag hoppas också att detta ska skapa mod hos oss män och ändra på beteendet av vad vi finner acceptabelt, jag hoppas att detta öppnar våra ögon så att även vi säger ifrån, att markerar mot dem håller på att detta inte är ok. Vi måste skapa förändring i det ”grabbiga beteendet” och ändra normer i en mycket sexistisk orienterad subkultur som råder. Vi måste tillsammans konfrontera dem som trakasserar kvinnor.

Jag hoppas att detta också får oss män att tänka över våra beteenden, har vi någonsin sagt något som sårat eller kränkt någon, har vi sagt någon kommentar till någon tjej som är olämplig men som vi tyckte va en oskyldig kommentar. Tar vi män detta för lätt? Det tror jag och vi måste ändra på detta!!

Ingen ska behöva utsättas för sexuella trakasserier. Någonsin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.