Moderater bryter mot mänskliga rättigheter

Moderaterna vill avskaffa asylrätten, de vill istället människor direktavvisas till ”säkra platser” utanför EU. Vem ska kunna säkra dessa platser och vart utanför EU skulle dessa människor tas emot. Jag tycker det är ovärdigt och ansvarslöst av M att skjuta ifrån sig ansvaret för dessa människor och istället sätta dem i ännu mer misär och elände. Rätten att söka asyl är en del av Genevekonventionen och är en mänsklig rättighet. Vi ska inte försvaga människliga rättigheter utan vi ska försvara och stärka dem.

Istället vill M införa ett kvotsystem. Det är orealistisk och inhumant att tro att kvotsystem kommer kunna ersätta asylrätten. Idag är människor utelämnade till farliga resvägar och flyktingsmugglare för att komma till EU och söka asyl. Och nu vill moderaterna försvåra ytterligare för dem, försvårar vi de vägar som finns in till EU kommer bara ännu farliga vägar användas och vi se ännu fler dödsfall.

Asylrätten är viktigare att försvara än någonsin. Om asylrätten skulle avskaffas och ersättas med att vi bara tar emot kvotflyktingar kommer betyda att betydligt färre skulle få skydd. Dessutom skulle det innebära att personer med flyktingskäl skulle bli helt rättslösa.

Sverige måste fortsätta att värna asylrätten, det är i dagar som dessa viktigare än någonsin. Miljöpartiet kommer fortsätta att arbeta för att människors rätt att söka skydd värnas, och för att alla länder i EU ska ta ett gemensamt ansvar. Det är det medmänskligt riktiga, och behövs särskilt när lidandet i omvärlden kvarstår

Vi måste fortsätta att värna asylrätten, i en värld där vi har sådan obalans och elände är detta viktigare än någonsin. Vi i Miljöpartiet kommer fortsätta att arbeta för att människors rätt att söka skydd värnas, och för att alla länder i EU ska ta ett gemensamt ansvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.