Centerpartiet sviker klimatomställningen. MP är Sveriges gröna röst.

Det blir mer och mer tydligt hur meningslös och oansvarstagande Centerpartiets politik är för Sverige. Att kalla sig högersidans gröna parti är en meningslös ytlig fasad som jag också tror väljarna ser igenom.
Att Lööf på allvar går emot forskningen och förespråkar att man inte ska lägga några politiska förslag för att begränsa flygets negativa påverkan på klimatet visar mig att man inte tar klimatutmaningen på allvar.
Jag läste här om dagen att Lööf tycker att det handlar om individuella val, att människor själv ska välja bort flyget, för att rädda klimatet. Men samtidigt säger Lööf att hon inte dragit ner på sitt flygande, och när hon tillfrågas om hon tycker att svenskar bör flyga mindre så svarar hon tvärtom, flyg mer! Lööf menar samtidigt att om man ställer om bränslet så kan vi flyga mer. Att ställa om bränslet är en avgörande del för flygets framtid men, men det är en liten del av lösningen och vi måste minska vårt flygande. Denna omställning som Lööf yrkar på ligger ca 25år framåt, men i väntan på detta ska enligt Lööf fortsätta flyga, flyga mera ska vi också enligt Lööf. Men om vi alla skulle resonera som Annie Lööf så kommer vi aldrig att klara 2 graders målet eller klimatomställningen och då kommer om 25 år vad vi tankar flyget med vara en relativt ointressant fråga då vi istället kommer stå inför världsomfattande klimatkatastrofer.
Jag tycker att Centerpartiet visar en motsägelsefull uppfattning om klimatomställningen, Annie Lööf blunder för de utmaningar vi står inför, att man som Annie Lööf struntar forskarnas varningar och utan någon som helst grund, varken vetenskaplig eller av annan sort, menar på att vi ska flyga mer så visar det bara på att om Centerpartiet nu ska vara högerpolitikens gröna rörelse så är ett allians styrt Sverige dömt att misslyckas med klimatomställningen.
Men klimatet kan inte vänta, klimatet har inte råd att Annie Lööf ska ta klimatomställningen bakåt istället för kraftigt framåt. Vi måste lösa klimatkrisen NU, det är NU vi alla tillsammans skapar de förutsättningarna vår planet behöver för att överleva. Det är NU vi skapar förutsättningarna för framtiden, för att säkra en hållbar framtid för våra barn och  barnbarn och kommande generationer efter dem. Det är NU vi skapar en grunden för ett hållbart och klimatsmart samhälle där vi tar hand om varandra och vår natur.
Det finns en grön röst inom Svensk politik och det är Miljöpartiet och vi tar ansvar för Sverige och hela världen. Med vår gröna politik kommer vi sänka utsläppen, skydda djur och natur, öka jämställdheten och minska de sociala orättvisorna. Ta ansvar för individen och samhället. Ökad solidaritet och humanitet.

En kommentar

  1. Olle

    Sen kan jag inte få in i min skalle hur ni stolt kan slå er för bröstet för att ni fixat ett nytt handelsavtal med Sydamerika så importen av kött kommer att öka. Vari ligger klimatvinsten i detta vansinne,skogarna skövlas och djuren transporteras levande i båt i små boxar i veckor. Va fan håller ni på med. Hur var det med livsmedelsstrategin ?? .När det var dåligt väder i S-svall 2 dagar förra veckan började det ta slut på färskvaror på COOP. Vad händer vi en ev blockad på grund av främmande makt stänger hamnarna?? Sitt inte och tyck ni är duktiga när ni gör på detta viset !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.