En bättre skola med Miljöpartiet

Det är viktigt med en jämlik skola, där vi satsar på lärare och elever. Där vi lyfter läraryrket med bättre arbetsvillkor och högre löner och där vi har resurser så att alla elever ska klara skolan. En bra skolgång lägger grunden för hela livet framåt. Skolan ska se till alla elevers behov och detta bygger en stark kunskapsnation och det är viktigt att lärare får fokusera på lärande och sina elever så att ingen lämnas efter och samtidigt att ingen heller hålls tillbaka.

Miljöpartiet har genom sin position i regeringen tagit skolan framåt, vi har med vår politik visat att vi tar ansvar för dem inom skolväsendet. Vi har satsat för att och resurserna inom skolan så att eleverna får mer tid med sina lärare, lärarna får mer tid för sitt arbete och klasserna kan bli mindre.  Skolan ska ge alla elever samma chans. Oavsett var de kommer ifrån eller vilka föräldrar de har. Vi har också satsat på att stärka lärarna där vi tar till vara på den kompetens som finns och där vi får fler engagerade lärare.

I en välfungerande skola är det viktigt att elever ska få rätt stöd i rätt tid, där man som lärare har de resurser som krävs för att kunna ge extra stöd för att få med sig läsningen, skrivandet eller räknandet och där stödet enkelt och snabbt kommer på plats.

Därför presenterar nu Miljöpartiet via regeringen förslag på en garanti för tidiga stödinsatser som ska kunna säkerställa att elever för behövda insatser i tid. Det är viktigt att alla får de bästa förutsättningarna att lära sig läsa, skriva och räkna är avgörande för att varje elev också ska kunna tillgodogöra sig kunskaper i skolans övriga ämnen. Skolinspektionens granskningar tyder på att stödinsatser ofta sätts in för sent, och inte alltid är anpassade efter elevens individuella behov och detta måste vi justera omgående.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.