Man kan inte sälja skinnet innan man skjutit björnen

Under den senaste tiden har man kunnat se olika utspel från framträdande Miljöpartister om att man kan tänka sig styra med Moderaterna om det skulle bli maktskifte. Idag kan man se ytterligare utspel om hur man vill samarbeta hellre med V än med L eller C i en kommande röd-grön styrd regering. Man stödjer sina uttalanden med att man måste vara pragmatisk och det viktigaste är att till vilket pris som helst hålla den gröna rörelsen levande.

För mig blir detta mycket märkligt, hur kan man redan nu måla upp scenarion om med vem man vill och inte vill samarbeta med? Valet är den 9 september och efter det kan man börja arbeta fram olika konstellationer. För mig är det viktigast som Miljöpartist att vi håller oss till vår politik och våra gröna värderingar och inte att man nu ska, i mina ögon försöka bjuda ut sig till högst bjudande. Jag tycker att dessa ledande på riksplanet måste sluta skicka upp alla dessa ”testballonger” vilket förvirrar och skapar oro bland våra medlemmar och våra väljare.

Är dessa miljöpartister redo att exempelvis stödja moderaterna som i sin tur samtidigt får stöd av SD?? Det är inte jag i alla fall. Eller är dessa miljöpartister redo att kompromissa bort ytterligare medlemmarnas vilja för att få hålla kvar vid någon form av makt??

Jag är dock mycket tacksam över Gustav Fridolins uttalande idag om att man inte idag kan eller vill specificera hur framtidens politiska strukturer kommer se ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.