Anmäla läkare!

Så tänkte ta upp lite av mina vårdproblem.

Jag har (HELT felaktigt!) fått utmattnings symptom som diagnos på mina sjukskrivningar. Orsaken är enkel. När jag tillslut gav upp, efter säkert ett halvårs kämpande och kanske två månaders akut kämpande så frågade jag läkaren att det borde jag vara uttmattning, eller att jag gått in i väggen. Det var ju det jag kunde komma på. Den logiska förklaringen. Så trots att jag nu är 100 % på att detta inte stämmer vägar någon läkare se något annat!

Försäkringskassan godkänner dock diagnosen utifrån sjukskrivning sett vilket jag är tacksam för. Men vet att det där med att blir sjukskriven kan när som helt förintas. Då antingen en läkare säger nej eller att försäkringskassan kommer säga nej. Det kommer komma så småningom. Nu har jag varit sjukskriven i över två år. Är rätt förundrad över att jag fått godkänt sjukskrivning utan problem alls.

Men så till problemet. Läkare! De slutar inte diagnostisera mig med utmattning! Hur jag än försöker så är alltid diagnosen utmattning! Så jag vet inte hur jag ska ta mig ur detta. Dessutom uttrycker läkare i journaler att jag skulle ha depression och ångest(!) vilket inte öht stämmer! Har aldrig någonsin haft ångest. Deprimerad har jag under skeden tidigare i livet varit, så jag vet vad detta handlar om. Jag vet att jag inte är deprimerad nu. Ändå fortsätter läkarna ifrågasätta detta.

Jag har nu läst igenom anteckningar som en läkare gjort efter undersökning av tarmarna. Ja, har problem med dessa också. 80 % av läkarbesöket utgjordes av hur jag skulle gå ner i vikt! Inget om vad jag skulle kunna ha för problem med tarmarna. Nu läser jag i anteckningarna att jag har både depression och ångest! Dessutom har läkaren inte öht lyssnat på när jag beskrivit mina besvär. Så det framkommer ännu mera felaktigheter i anteckningarna. Muntligt fick jag en IBS diagnos, vilket jag håller med om. Men i diagnos svaret har läkaren skrivit en diagnos som mera hörrör till psykisk stress som leder till fel i tarmfunktionen!

Denna läkare är nu anmäld till patientnämnden. Jag kommer fortsätta anmäla läkare som inte lyssnar och som fortsätter skriva psykiska koder på mig. För nu har jag verkligen fått nog!

Kanske är det så att tack vare att jag fått godkänt hemtjänst och får lättnad där orkar jag ta tag i min egen sjukdom? Har nu haft hemtjänst sedan strax innan jul och det är förts nu som jag börjar känna effekten av det. Lite lättare att fungera här hemma! Så nu kan jag äntligen fajtas för att få något vettigt ur min egen sjukdom!

 

Visst vet ni om ordspråket att: Man måste vara frisk för att vara sjuk!? Det stämmer. I alla fall när man har oförklarliga smärtor i kroppen och trötthet och liknande! Sådant som är svår diagnostiserat som inte kan ge svar på ett snabbt blodprov. Då sätter läkarna en psykisk diagnos direkt! Det är enklast så!

13062388_10207509783037654_3113472226330731452_n

Jag fotar lite ibland. Nu är detta ovan bara en mobilbild. Men jag tycker ändå den blev lite frän. Någon gång, när jag orkar och vädret är rätt ska jag gå dit med min systemkamera och fota en bild i bättre kvalitet. (OBS- Bilder jag lägger ut får INTE kopieras eller spridas vidare!)

 

7 kommentarer

 1. HR

  Visst är det bra att anmäla, men risken är att man bara är defensiv och har bestämt sig att alla som tror en viss sak har fel. Sen blir alla som tror samma sak ytterligare bevis på hur fel alla har. Tänk om de har rätt? Tänk om du inte ser att de har rätt för att du är så djupt rotad i att de har fel och allt de säger är därför fel? Vill du inte bli frisk?

  • Natta (inläggsförfattare)

   Vet du hur många gånger jag har funderat på om jag själv kan ha fel och jag ”bara” har utmattning? Men i detta fallet var det så grava fel i journalerna och läkaren hade över huvudtaget inte lyssnat på mig och satt helt egna diagnoser. Utifrån något han uppfattat som jag inte sa. Tillslut har jag ändå insett att jag känner min kropp bäst! Bättre än de läkare som misstror mig och bortförklarar mina fysiska symptom med psykiska. Jag vet att jag inte är ensam och i det här läget VET jag att mina huvudbesvär inte kommer från något psykologisk! Så varför skulle jag inte anmäla? Tillslut tröttnar man på läkare som inte vill eller kan lyssna och sätter knepiga diagnoser. Jag måste sätta stopp någonstans. Klart jag vill bli frisk! Har jag antytt något annat?! Men jag måste leva mitt liv utifrån de förutsättningar jag har, inte vänta på att jag blir frisk. Jag gjorde det under ett års tid, bara försökte hitta på vad som var fel, rätta till det och återgå till mitt liv. Nu, efter snart 2.5 år så börjar självklart tankebanorna gå runt om jag någonsin kommer kunna bli frisk, när jag fortfarande blir sämre och sämre?

 2. Sven Lidnäs

  Försök kontakta Ann-Katrin Backman i Närpes Finnland, hon kan nog hjälpa dig bli frisk. Hon brukar ha mottagning i Vasa ibland. Din sjukdomsbild kan ingen vanlig läkare begripa sig på. Hon bloggar på Kolloidalt Silver 3.0 & Kolloidinen Hopea .

  • Natta (inläggsförfattare)

   Tyvärr är jag inte riktigt den som tror på kollodialt silver. dessutom att börja söka något hjälp från andra ställen än sjukvården innan jag fått diagnos känns inte lockande. Allt kostar pengar och jag har lärt mig att vara rätt lite avvaktande till de som försöker ”sälja” bot för olika krämpor. Ska man ge sig på något sånt så behöver det vara något man verkligen tror på.

 3. Elisabeth

  Hej!
  Precis som om jag själv skrivit det!
  De lyssnar överhuvudtaget inte! Skriver stress trots att det inte är de symptom man har och att t o m fysiska undersökningar och prover är avvikande! Sånt som inte går att ‘fejka’, bara säger att det här var för komplicerat jag skriver stress. Eller bara tjatar om det psykiska hela jäkla tiden och hur man upplever det osv att man behöver psykologhjälp, men försöker förklara för dem försöker få dem att lyssna snälla, jag har varit sjukligt deprimerad! Jag vet skillnaden! Det ÄR INTE psykiskt! Men nej. Skickar iväg en med orden vila träna ät mer grönsaker. (Också muntlig diagnos IBS. ‘Du har väl bara långa breda tarmar’. Eh?? Jaha?? Men problemen de orsakar då? Förstoppning i upp till 2 veckor? )
  Försöker bara få någon att ta mina fysiska symptom på allvar, de har ju själva sett provsvar, ekg blodtryck/puls ultraljud, allt med avvikelser men ändå får jag höra att jag är psykiskt sjuk, du behöver en psykolog. …
  Fy FN för vården idag…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>