Paragrafrytteri från fk.

Har varit sjukskriven i snart 4 år. Är svårt sjuk och har hemtjänsthjälp med i princip alla hushållssysslor. Går med rullator och kan inte gå mer än max 100 meter innan jag måste vila. Kan inte längre läsa ens ett stycke text och veta vad det stod. Ändå säger nu fk att jag har 100 % arbetsförmåga på ett vanligt förekommande arbete som inte kräver så mycket fokus eller fysisk aktivitet. Trots att jagbara kan sitta upprätt max någon timme i sträck.
Detta pga paragrafrytter från fk som nyligen anställt en ny grupp som speciellt ska granska oss långtidssjuka. Med andra ord hitta kryphål i sjukskrivningen för att kunna lasta ut oss. Förbättra siffrorna. Min läkare har nu hela tidsbokningen fylld med kompletteringar på sjukintyg.
Är det rätta sättet att få bukt på det du sjulskrivningsfusket? Är det ens ett utbrett problem egentligen? Hur många fuskar med sjukdom? När man knappt får så man klarar sig, till o med under existensminimum… vad kostar egentligen den ökade kontrollen från fk? Den ökade kostnaden för försörjningsstöd när de sjuka förlorar sgi då de inte kan söka jobb? Skulle tro att det är minst lika mycket och mycket ner därtill än de påstådda fuskarna.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>