MSB skickar ut ”överlevnadsbroschyr”

Av , , Bli först att kommentera 0

Dan Eliasson som sparkades från sin förra tjänst som Sveriges Polischef omplacerades och är nu chef för MSB (Myndigheten för Skydd och Beredskap). Han figurerade i TV och berättade om att det var viktigt vi var beredda på olika katastrofer. Elförsörjningen bl a, om den felade. Tack för den du Dan och alla som försatt oss i den situationen och nu låtsas träda fram som räddare. Talet eller intervjun kändes mera som den framstod snarare av någon typ av skrämselpropaganda och att Eliasson genom MSB skulle framstå som någon räddare. Där tappade S igen några procent. Varje gång han visar sig sjunker väljarstödet. Varför bollar man denna människa runt bland statens myndigheter?

Givetvis ska vi vara beredda på det värsta, speciellt vi svenskar som inte haft krig på över 200 år. Det gamla mera självförsörjande svenska samhället var trots allt betydligt mindre sårbart. Det är ingen nyhet det som D E beskriver, det förstår väl de flesta av oss och vi har tidigare under åren ändå varit väl förberedda. Vi har hjälpt andra länder och människor vid olika katastrofer lite varstans i världen så inte behöver vi någon avdankat chef ny chef för en myndighet som nu vill visa sig viktig och göra en nygammal karriär. Tydligen vill man förlora valet. Var finns partistrategen, den nya som tillträdde. Tänker hon vara med och köra partiet i botten? Det verkar så.

Folkets röst? Ja varför inte?

WYSIWYG = What yuo see is what you get

Bli först att kommentera

Regeringen gör det inte lättare överleva häruppe

Av , , Bli först att kommentera 4

Vem nu den skyldige är som infört avverkningsförbud på den privatägda fjällnära skogen och samtidigt inte löser in den. Det får en campingägare här i Norrlands Inland erfara när hon har för avsikt få loss lite mera kapital till sin rörelse och den camping hon äger. Bankerna har i princip slutat låna ut pengar här i norr och skogen hon äger (ägde) har staten konfiskerat. Den ligger på ett område som tillhör den fjällnära skogen och anses tillhöra de naturvärlden som ska bevaras för framtiden. Som hon säger, att skogen ska bevaras är hon inte emot, men att bli ersättningslös för något som tillhört henne som nu direkt staten stjäl rakt av tycker hon är magstarkt.

Jag tycker det är förfärligt hur man behandlar människor häruppe. Speciellt som man samtidigt säger sig värna om småföretagare. Det här liknar mera den gamla Sovjetstaten när de konfiskerade allt privat ägande. Jag tycker det strider mot de demokratiska rättigheterna. Jag skriver bara av rent sympatiska skäl och själv har jag ingen vinning av det.

Så här får det inte gå till

Bli först att kommentera

Guld och gröna skogar utlovas

Av , , Bli först att kommentera 3

Nu utlovas i princip allt möjligt från S. De ligger lågt i en säkerställd opinionsundersökning och är nu nere på 25 %. Man kan inte behandla sina väljare hur som helat, de som tidigare stöttat S. Man kan inte först misshandla sin väljargrupp och sedan i slutet av mandatperioden tro det är glömt. Visserligen tröstar man nu på pensionärerna och lovar dem ytterligare några kronor i höjning. De redan rika pensionärerna som klarar sig fint redan, ja även bättre än när de jobbade ska också ha av kakan. Senaste höjningen till pensionärerna de som har bil har redan ätits upp av den bränslehöjning som skett under den här mandatperioden. Först höjde man bränsleskatten och sedan indexreglerade man den och sist men inte minst har bränslepriserna skjutit i höjden rejält.

Jamen säger man säkert, det är världsmarknadspriserna som gör senaste höjningarna. Men en regering borde ha så pass inblick i ekonomin att man kan förutspå en del av vad som komma skall. Kronan har gått ner och priserna de som stiger är i alla fall under den här S regeringen. Man lovar allt möjligt nu för att tro sig spurta ifatt det underläge man hamnat i. Strandskyddet ska ses över m m, m m. Varför en S regering som inte kan ha någon egen politik? Sd är snart förbi, men det rår dom ju själva för. Tror dom att väljarna är dumma?

Det är synd att vi inte fick en bättre regering. Veronica Palm har i sin bok beskrivit S som ett patriarkat, trots det låtsas de kalla sig en ”feministregering”. De har trängts ut till höger och visar bara på labilitet. Loppet är nog redan kört.

Att skylla på kapitalet, att de inte kan göra så mycket är ju lumpet också. Vem var det som tog med ett följe av våra största kapitalister till USA och Trump? Det var Löfvén själv. S och LO har väl alltid varit på god fot med Wallenbergarna. Det är ju själva kärnan i den svenska modellen. Kom igen året är 2018, inte 1918.

Feministerna går knappast till S

Bli först att kommentera

Heleuropeisk VM final

Av , , Bli först att kommentera 0

Det kändes ”gött” igår när Schweiz slog ut Kanada i semifinal 2. Tidigare hade Sverige krossat USA med hela 6-0. Jag pratar naturligtvis om ishockey-VM som pågår i vårt grannland Danmark.

Att det svenska laget var något extra syntes redan tidigt. Blixtsnabbt spel och jag har sällan sett ett lag också som varit så samspelta. Världens bästa lag hittills, det kommer att visa sig idag. Schweiz fantastiska och får vi säga upplärda av svenskarna. Ingen seger naturligtvis i förskott, men visst lutar det starkt till svensk fördel. 4-1 till Sverige?

Floppen kom mot Lettland som vara nära en skräll. De hade naturligtvis studerat ut det svenska spelet. Skickligt. Men ändå förlust med 3-2 mot Sverige, inte mycket men vinst ändå.

Jag for ut igår när matchen USA-Sverige började, jag hade lite annat göra som jag tyckte var viktigare och samtidigt tänkte jag, om jag går ut kanske Sverige vinner. Mycket riktigt när jag kom in igen stod det 4-0. Jag trodde inte mina ögon. Jätteglad över det svenska laget under Rikard Grönborgs ledning. Och så sedan Schweiz, ja bara att gratulera.

Nu har det blivit lite kyligare igen, men ändå, vilken vår. Fåglarna kvittrar och spelar och det känns härligt med åter en sommar se fram emot. Värmen kommer snart igen och det är ju bara maj ännu. Häruppe i norr brukar det ibland ligga kvar snö.

Bli först att kommentera

Butiksdöden fortsätter – stad som land

Av , , Bli först att kommentera 1

Jag tycker se det lilla jag läser, om nedläggningar av butiker lite varstans. Även Umeå verkar drabbas liksom andra mindre orter. Senast jag skulle ha en grej och först hamnade vid någon central växel blev jag upplyst om att den butiken nu var nedlagd. Det går ju inte heller ringa direkt till vissa butiker som troligen beror på att de är med i större kedjor och prata med butiken direkt.

Det verkar i alla fall dystert med den lokala handeln och speciellt naturligtvis på de mindre orterna. Städerna och större orter har väl ändå ett större utbud, men prognosen visar att internathandeln tagit över där också. Den Europeiska Unionen gör ändå att de flesta varorna blivit billiga genom den stora marknad som finns. Tyskland är ju gigantiska. Den som vill överleva måste ändra i sitt traditionella sätt med sitt utbud, men det kan bli knepigt ändå. Stad som land. Dagligvarubutikerna som ligger mera centralt och kan tillhandahålla mer än mat och dryck knallar nog vidare. Äta måste vi alla göra, fattig som rik.

Så hände det som varit på gång länge, Nextjet kursade. Det har ju varit ständiga problem med det bolaget och något annat har jag inte heller sett som varit intresserade. Vi ser hur sårbart det blivit när inte flyget går och någon järnväg eller andra alternativ inte finns. Det är det traditionella vägtransporterna som gäller. Miljöpartiet kanske är de enda som tycker det är bra när flyget inte går? Men man ska ju lösa det med mera el hur det nu ska gå till med våra avstånd?

Det är klart vi ska hylla Unionen och den fria handeln. Självklart,vad annars?

Bli först att kommentera

Sorgligt vad som pågår i Gaza

Av , , Bli först att kommentera 0

”USA:s ambassad i Israel har officiellt öppnat i Jerusalem.

Massprotesterna har krävt 52 palestinska dödsoffer, varav flera barn, och över 1 600 har skadats av israeliska styrkor, enligt Gazas hälsomyndighet.

Dagen beskrivs som den blodigaste sedan 2014.

Palestinas ledare fördömer den israeliska ”massakern” – och vägrar låta USA agera fredsmäklare, skriver AFP.

– USA kommer alltid vara en vän till Israel och en partner i strävan efter frihet och fred, säger Trump under invigningen.

Nu väntas FN:s säkerhetsråd kalla till krismöte.”

Ett direkt folkmord.

Bli först att kommentera

Pluskvamperfekt och smartare än en femteklassare

Av , , Bli först att kommentera 2

Jag tycker det är kul titta på det programmet. Vissa frågor är riktigt svåra och jag vet inte heller om man lär någorlunda lika idag mot under de åren jag gick i skolan. Mycket är också glömt just från de åren, men lite finns kvar även om jag känner jag blivit lite gaggig med åren. Den som får sjukdomen demens behöver inte nödvändigtvis vara störtgammal. Den kan drabba nästan vem som helst och även i relativt unga år. Inte roligt alls. Jag hoppas jag slipper den.

Trots att fler än 160 000 människor i vårt land lider av någon form av demenssjukdom saknas ännu både botemedel och bra mediciner. Till år 2050 beräknas antalet drabbade ha fördubblats. Därför är det bråttom att lösa demensgåtan”. 

Pogrammet då. Igår fick någon till uppgift ta ut två ord ur en mening som hörde till pluskvamperfekt. Jag vet inte men för mig satt det direkt. ”Hade arbetat” tror jag det var. En annan fråga var vilken planet där ”Stillhetens hav” ingår. Lätt som en plätt, månen. Den som fick frågan kunde inte. Vilken kung mördades av Anckarström? Den kan väl 90 % av Sveriges befolkning tänkte jag. Men den var riktig klurig reda ut för den som fick frågan. Men hen kunde den ändå till slut. Vilken är Europas största skalbagge? Den kunde jag inte. Ekoxen, vilket också är Blekinges landskapsdjur och vilket hen som fick frågan inte heller kunde. Pinsamt, hen var nämligen själv från Blekinge.

Jag är inte smartare än en femteklassare

Bli först att kommentera

Språkkrav och integration i samhället – ett svenskt påfund med likheter till Hitlerjugend

Av , , Bli först att kommentera 0

Att alla ska ska bli perfekta medborgare, att uppfostras in i det perfekta samhället. Våra 2 största partier verkar vara överens, språkkrav ska införas. Nu räcker inte skolan, den som ska vara till grund för alla, nu ska speciella klasser med inriktning på språkundervisning inrättas. Vi ska få mer av Moderater och Socialdemokrater inskolade på bekostnad av svenskarnas skattemedel. Har både M- och S-ledarna nyligen läst Mein Kampf och influerats av den?

Sverigedemokraterna överträffas med råge. De börjar mer och mer framstå som rena mjukispartiet i jämförelse.

Bli först att kommentera

Den traditionella gamla högern börjar nu åter visa sig

Av , , Bli först att kommentera 0

Det märks det är valår nu. Man har varit tysta på idéer under fyra, ”bara” försökt fälla den sittande regeringen, jag vet inte hur många gånger. Jag tycker det är svagt när man inte själv har några direkta idéer hur man ska driva landet. Visst har det varit mycket ståhej inom den här regeringen också och visst finns det olika åsikter i deras sätt handskas med vissa frågor. Det sägs vi har ett stort överskott, javisst kan det stämma när vi ser till alla indragningar som främst gjorts av Försäkringskassan. Vilka de är kanske inte jag behöver gå in på. Kristersson den nya Moderatledaren hade ungefär en liknande policy när han satt som chef. Då också gick allting ut på besparingsåtgärder. I det fallet har sossarna tagit efter. De verkar dörädda att få en dålig statistik på sig sedan tiden med alla förtidspensioneringar och allting som dit hörde och när ekonomin var i botten. Den läxan verkar de lärt sig och att inte hamna i samma situation igen. Frågan är om det är bättre med en S-styrd regering som drar in och har som första mål sparkrav, eller Moderatstyrd med samma mål?

De enda nu Moderaterna, inberäknat först och främst Kd verkar vara intresserade av är alla ytterligare sparkraven på redan utsatta människor. Allt för att sänka skatterna ytterligare åt sig själva. Vad annars? Givetvis säger man inte det rakt ut, men det är givetvis vad det går ut på. Naturligtvis också kan inte alla inom Sveriges gränser beredas arbete och där kan jag till vis del hålla med att det kan krävas en lite annorlunda strategi än vad den vi nu haft. Några pratar om lärlingsjobb. Med den saken vet jag inte bestämt. S-pläderar som vanligt med den svenska modellen. Visst ska alla människor som arbetar ha hyfsade löner, men där har det också spårat ur en del. Alla med låga inkomster, om man nu förespråkar den modellen med någon typ av lärlingslöner måste inte de också bo någonstans. Ska de bo hemma hos föräldern/föräldrarna? Det är svårt förstå hur man tänker i det fallet också. Frågan är ändå om det finns något alternativ som är bättre än just den svenska modellen?

Problemet kvarstår ändå om vi ser till löntagarna, de måste finnas en arbetsplats gå till. Med den politik som S och Sträng inledde under en tid försvann de flesta mindre företagen. De dukade under p g a skattetrycket. Svenska modellen har också sina brister. Sättet som vi nu istället fått är skattesänkningar för de som tjänar mest. Det är som att välja mellan Kalle Anka och Jan Långben. Vi har mera fått någon typ av seriefigurer inom politiken.

En kråka flög just förbi, den kanske jag kan lita på :-)

Morsning!

Bli först att kommentera

Små frågor kan även vara viktiga liksom stora

Av , , Bli först att kommentera 1

Vad är det vi läser mest om eller det som genomsyrat media hela den här mandatperioden. Det är sjukvården hur dålig den är, invandringen och skjutningarna i de större städerna plus alla morden även i landet övrigt i mer eller mindre grad. Nu sägs det ändå det blivit bättre med den saken, de ständiga skjutningarna. Ja sämre kan det knappast bli om vi ser till hur illa det varit. Sjukvården vet jag inte hur man tänker. Ska den vara allmän och till för alla kan man väl inte ha som första mål sänka skatterna ytterligare? Dessutom den skillnad i skatteskalor som infördes av föregående regering där alla borgerliga var med plus Sd borde snarast återställas till lika skatt för alla. Vi behöver inte för den skull gå tillbaka till Strängs tider med Pomperipossa. Ha en rimlig gräns för alla, varför inte runt 30 %. Inkomster upp till en viss gräns borde skattebefrias helt.

I Vilhelmina byttes det kommunalråd för en tiden sedan och nu sätter man åt det gamla rejält. Visst kunde hen felat men måste det inte finnas gränser på det också, hur man sedan straffar ett sådant? Läser vi artikeln här under tycker jag mig se att många i hens krets tidigare flaggat för att det varit okej hur det handlats överlag. Är hen utsedd som syndabock av sitt eget parti (även andra)? Jag tycker det förefaller lite märkligt om man ser till bakgrunden och vad här står.

Bli först att kommentera