Inom EU främjas djurplågeri

Av , , 2 kommentarer 5

Om vi radikalt ska försöka ändra i klimatet kräver det en insats av alla världens länder och främst de vi nu kallar industriländer. Köttproduktionen är givetvis alldeles för hög och det produceras också mycket dåligt kött som knappt går att äta. Gamla kor (även andra gamla djur) som går till slakt och smakar pyton. Det är äckligt vilken stank det blir från en del kött som man köper och ska försöka äta. Det är många gånger jag mår bara dåligt då jag luktar på det – när det värmts upp eller lagats. Att sedan äta det är omöjligt.

Bacon tycker jag smakar bäst i det fallet. Men det kan man ju inte äta varje dag. Visst är blandad mat bäst, varierad kost. Grönsaker till viss del, men har man känslig mage kan det också vara ett problem, bara rätter med grönsaker. Att vi nu har EU och länder där nere i södra Europa som föder upp sina djur och vi får det dåliga köttet hit gör inte saken bättre. Ett oerhört starkt bevis på detta är den belgiska Belgian blue. Direkt genmanipulerad och framavlad för att ge mesta möjliga kött. Jag anser man skulle ha fängelse för djurplågeri den som sysslar med det här. De kan inte ens föda normalt, knappt gå och det ser för jäkligt ut. Hur kan ”smutsiga” EU tolerera detta???

Där sitter man i parlamentet med skyhöga löner och bestämmer över andra hur vi ska leva, samtidigt som de godkänner sådan djuravel, det är rent ut sagt för jävligt.

Nu gäller att alla måste ställa upp för klimatet, inte bara några och då måste det till en radikal förändring. Att de rika industriländerna är de största bovarna är inget tu tal om. Produktionen måste ner på alla områden och vi måste börja producera mindre. Det tror jag alla skulle må bättre av också. Vilka sjukdomar lider vi mest av idag? Allting hänger ihop man kan inte bara gå in på ett område och tro det blir något resultat. Vi måste göra om hela marknaden. Från minsta sugrör till andra produkter som våra industrier producerar, även köttet.

Grismat (dåligt kött osv) är ingenting som ska läggas ut i affärerna. Ge det till korparna.

I Amerika förbjuds nu det sätt man föder upp gäss för gåsleverns skull. Man har tre år på sig ställa om, sedan är det förbud. Bra.

Komer ni ihåg hur mycket metan en ko gav ifrån sig om dagen? Det var uppgivet till 500 liter. All (konst)-gödsel som vräks ut på åkrarna är direkt skadligt och bidrar starkt till både växthusgaser och inte minst den övetrgödning vi har och som är en av våra största miljöproblem.

Finland bedriver samma vårdslösa skogsbruk som Sverige. Den omkringliggande miljön skadas. Det är bara kortsiktigt tänkande som är intressant. Hur framtidens människor och djuren ska ha det bryr man sig inte om. Dryga böter borde vara rimligare än vältra sig i vinster på skamlösa naturförstörelser.

2 kommentarer

Sabuni vill ha kärnkraft

Av , , Bli först att kommentera 2

Tittade lite på Landsmötet (L) i dag där Sabuni gjorde debut. Inte så tokigt faktiskt, jag menar Sabuni själv. Hon gjorde ett relativt bra intryck som jag tycker. Förde fram vettiga tankar och hon är inne på samma linje som de flesta (förutom någon eller några kanske) att det måste ske en klimatomställning. Men hon vill ha kärnkraften till det, eller mera av den. Jag vet inte om jag längre är intresserad av någon kärnkraft, tidigare kunde jag varit det men knappast nu. Det är också på det viset att det är inget förbud bygga ny kärnkraft, bara det att det anses olönsamt. Vad det i slutändan mynnar ut i återstår att se. Men som sagt mig tilltalar det inte i nuläget. Dessutom om ser till vårt område har vi ström så det mer än väl räcker. Hur andra löser sina problem angår mig inte. Man får väl börja använda stearinljus om man så gärna ska driva allt annat med el.

Jag upplever henne ändå som en av de bättre i dagsläget och hon pratade en del om landsbygden berättade att hon hade tillhörighet till Värmland och något annat ställe beläget i en landsbygd. Jag kommer inte ihåg var.

Det med att rikta misstroendevotum (Sd, M, Kd) mot Morgan Johansson och inbilla sig få med sig C och L förstår man ju det skulle vara samma sak som att spräcka regeringen som den nu ser ut. Jag gillar heller inte Morgan J något vidare men nu är det som det är.

En bra partiledare kan lyfta ett parti rejält liksom en dålig kan sänka det. Upplevelsen vad bra och dålig är kan givetvis vara individuell.

Hon lovade även att LLS skulle läggas på staten under den här perioden. Hon tyckte givetvis också det var bra värnskatten tas bort. Hon påstod det gynnade företagare och företagen. Fler skulle vilja stanna kvar i Sverige eller inte skygga komma hit och slippa betala 60 % i skatter. Ja kanske.

Bli först att kommentera

Varför kommer inte polisen (i Vilhelmina)?

Av , , Bli först att kommentera 13

Det kanske vi kan fråga oss om det uppstår brådskande lägen och man vill ha polisen på plats omgående. Jag avser Södra Lappland, inland och glesbygd. Nä givetvis, det styrs ju från Umeå liksom allt annat numera. Christer Normark heter han, lokalpolisområdeschef i Södra Lappland. Han nås på 076-103 10 84.

Tidigare hade vi den lokala polisen på plats och med egna upplägg, även hade vi en egen lokal Polischef – Polismästare. Vi hade också en fungerande polisstation öppet alla dagar i veckan, belägen i centrum av köpingen. Den är nu flyttad någon kilometer utanför själva samhället, i utkanten och öppen bara vissa dagar i veckan och bara under vissa tider. Om den är bemannad eller inte när den är stängd för allmänheten känner jag inte till. De stackars människor vi tagit hit (flyktingar/invandrare) har upp till 3 km att fotvandra när de ska till polisen eller stationen. Det är skamligt så dålig service vi fått och de lokala politikerna (det kan vara blandat) främjar inte oss själva. Deras tro är numera Guden Umeå som de tror ska fixa allt åt oss. Umeå bryr sig inte mycket om oss inkluderat alla småorter främst i Västerbottens inland och glesbygd. Det är utelämnat för att så småningom tyna bort helt. De styrande i Umeå inklusive Länsstyrelse är bara glada om vi utplånas.

Det är klart att inte polisen kommer med den styrka som nu finns på ett så jättestort område som Södra Lappland. Det är också märkligt när chefen för detta sitter i Umeå? Vilken lokalkännedom har han om vårt område Södra Lappland, känner han några individer här och vad vet han allmänt om lokalbefolkningen? Inte mycket skulle jag tro. Efter samhället (Vilhelmina, förmodligen också även andra) raserats rejält under de senaste 20-30 åren och efter att det lovades bli bättre nu när vi fått internet – folk kunde jobba på distans – blev det istället en total nedläggelse. Allting åkte till Umeå eller Skellefteå. Så är det väl med polisen också. Allting ska styras mestadels från Umeå och därifrån med internet, data och digitalisering. Det är klart det inte finns några poliser här när de bäst behövs. Styrkan som finns kan inte vara på två ställen samtidigt. En händelse kan pågå 20 mil från tätorten Vilhelmina och ska man skicka poliser från Umeå kan den resan bli uppåt 40 mil – eller ännu längre – om en annan händelse pågår samtidigt på annat håll. Det är klart att det inte fungerar längre med den organisation vi fått och som riksdagen röstat igenom och även att de flesta partier godkände – den nya Polisorganisationen. Det är ytterligare ett hån mot de delar av Sverige man inte ser som nödvändiga. Lappland har bland de största uttagen av råvaror i Sverige. Inte minst vattenkraften, även malmen och till viss del skogen. Sedan att de lokala politikerna är så dumma att det går med på allting och dansar efter andras pipa är skakande.

Ser vi till Skåne/Malmö har nu alla poliser man anser kan flyttas dit görs det, i det s k projekt ”Rimfrost” som ska pågå under sex månader. Vad som händer här om det blir ännu färre poliser struntar man fullständigt i. Men det heter ju att vi inte bidrar med något i Sverige. Det vore kanske rimligt om Skåne blir en egen stat. Egen flagga har de ju redan, så varför tillhöra Sverige? Vi skulle klara oss galant utan de dryga skåningarna. Det är andra tider nu än när vi skickades dit för att reda på deras potatis och sockerbetor. Skåne har blivit det största problemet i Sverige, inte norrlänningen, Norrland, Norrlands glesbygd och inland, här förbrukar vi minst resurser, men bidrar med mest, av naturresurser. Sluta vara så stöddiga alla assholes!

Lite om polisens organisation

Vi anses inte längre som levande varelser, vi ingår i det digitala systemet – en digital prick bara – som man har fått för sig ska lösa alla våra problem. Kan även gälla Sverige i stort.

Jag återkommer eventuellt med fördrivningen och tvångsförflyttningen av samerna i norr till Storumans kommun. Ett påfund igångsatt av staten Sverige för att obehindrat ha tillgång till naturresurserna. Skamligt liksom allt annat vi låtit fortskrida utan några nämnvärda protester.

Bli först att kommentera

Miljöanpassningen leder till massarbetslöshet

Av , , Bli först att kommentera 3

Det är längesedan jag gick ut med det att den miljöanpassning vi står inför, eller den vi tvingas in i med metoder som vi kan ifrågasätta. Alla vill väl ha en bra miljö, men hur många vill tappa sina arbeten? Det hänger med och går hand i hand, arbete-produktion. Nu avskedar den tyska biltillverkaren Daimler Benz flera tusen anställda. Uppemot 10 000 enligt preliminära uppgifter.

Fler kommer att falla och en massarbetslöshet kommer ett återuppstå liknande den vi hade under 30-talet. Mat kommer att saknas och kloakråttorna som bor i städerna måste tas tillvara som människoföda. Landsbygdens folk kommer däremot klara sig. Har man inte viltet i skogen, får grisen i hagen ersätta köttet från affären när inställda transporter blir ett faktum. Det nya bilarna, även lastbilarna klarar inte längre transporter än max 10 mil. Häruppe kommer det att bli hembränt vi får lita till ha i tanken. Landsbygdens folk klarar sig alltid, det gjorde vi under kriget också. Värre är det för de satarna i städerna som blir både utan ström och matbrist kommer råda.

Någon eller några är också med i någon liga medan de i annat fall prydligt står i talarstolen. Sex pistoler har blivit stulna i regeringskansliet. Kan Stefan eller Morgan vara inblandade….

Bli först att kommentera

Störst är inte alltid bäst

Av , , Bli först att kommentera 6

Ser vi ur miljösynpunkt är inte störst alltid bäst. Här kan du se lite mer hur länders ekonomier ser ut.

Det är snarare tvärtom, desto större ekonomier och tillväxt ett land visar desto större miljöpåverkan har det. Sättet att räkna och som de flesta strävar efter är just detta som leder till att världens resurser komer ta slut så småningom.

Vi kan ta länder som nu vi anser fattiga, har liten förbrukning i jämförelse med vad de rika länderna har är de vi måste se som en möjlighet för jordens totala överlevnad. Om vi tillverkar aldrig så mycket av vad vi tror kommer att lösa problemet kan vi istället ta två steg bakåt.

Visst förbrukar vi åt helsike för mycket av allting och inte är Kina något föregångsexempel längre som det var tidigare och som många unga vänsteraktivister på den tiden ville sträva efter. Äta ris och mager kost eller inte tära på jordens resurser som vi andra. Det har nu gått rekordsnabbt uppåt (kanske neråt?) för Kina och deras konsumtion jämte tillverkning ligger nu i paritet med USA. Vilket kan imponera på de flesta i det system det strävas efter och varifrån vi får all faktamässig information. Det ses som något bra och det blivit näst intill någon typ av tävling ligga i toppen.

Det är ju snarare tvärtom vi skulle se det. Ta bara allt krigsmaterial som tillverkas, till det behövs bra många gruvhål för att ta upp den malm som behövs. Kärnkraften verkar vi i Sverige att bli kvitt (inte alla) ändå strävar många länder att utöka den. Inte minst ryssarna och även vårt grannland Finland. Visst är vindkraften säkrare då, även om den har en relativ låg kapacitet i jämförelse. Problemet är att jag anser att vi har el och ström så vi galant klarar oss, problemet är vi ska sträva efter mångdubbla den. Förbrukning och därmed tillgång. Jag vet inte om det är så klokt?

Den gamla järnvägen var livsnerven en gång i tiden och inte minst för vår del – glesbygden och inlandsbanan – vi levde energisnålt och inte minst det vi nu strävar efter, hållbarhet. Hade vi vetat nu hur det blivit kanske det varit bästa sättet både ha ett levande landskap och även det hållbara. Bekvämligheten gjorde att det var ingen längre som ville ha det gamla kvar. Dessutom var det en medveten satsning från de styrande att få bort både småjodbruken och satsa på stora och även stora industrier och därmed en koncentration till städerna. Här tog man mycket efter den amerikanska modellen. Snabbköp, suopermarkets osv.

Åsså var det ju den svenska modellen. Att plånboken fylls med pengar, men någonstans ska dessa pengar också komma ifrån. Är det inte det som är det stora problemet idag, att se till så att människor har jobb och inkomster? Att arbeta och svettas och med det försöka överleva är inte längre det som driver människor. Idag går det skaffa inkomster på andra sätt. Varför inte gå in på nätet och norpa av någon annan?

Har Sverige fallit i händerna på olika ligor och bedragare?

Bli först att kommentera

Nya flygplan – även luftskeppet åter?

Av , , Bli först att kommentera 3

nya flygplan

Svensk idékapacitet vad det gäller nya innovationer och utveckling den som det pratas om verkar inte finnas några idéer alls till, hur vi praktiskt ska lösa det. Mestadels är det invandring, gängbråk och städernas problem som dagligen tas upp. Vi har nu en 20-procentig del av befolkningen som inte är direkta svenskar. Uppgifterna kommer från ett inslag från svt.

Vi ser vilken oordning vi fått när det gäller invandringen. Bråk och oroligheter dagligen och det mesta komna från andra kulturer. Ska vi få Sverige att funka i framtiden måste det svenska regelsystemet införas igen.

Visst ska vi ha olika kulturer, men inte kulturer som är drivande och att de alltid ska ha sin vilja igenom. Det har barkat ur alldeles.  Att också vi har olka religioner är inget som säger det skulle vara något förbud, men inte ska andra indoktrineras i dessa eller tvingas in i något – medevetet eller inte – och handla likt som de vore drogade. Religoner kan vara lika farliga som droger.

Dom här jvla kampsporterna med sparkar och slag kan dom lika gärna förbjuda. Det leder bara till ännu värre våld i samhället. Även uppmuntrar det till det.

Bli först att kommentera

Säkra elleveranser, men inga betalningar.

Av , , Bli först att kommentera 5

Idag skickar vi återigen massor med ström neröver landet. Samma visa dag ut dag in och ännu värre blir det när alla ska ladda sina elbilar. För det är ju så det är tänkt, eller hur när man nu bygger den stora batterifabriken i Skellefteå. Vad skulle den göra för nytta annars om de inte får avsättning för sina batterier.

Norrland/Lappland är bra när det gäller den viktigaste resursen vi har, vattenkraften. Gruvindustrin kanske vi också kan räkna in men problemet med den är att den är ändlig. Skosbruket kanske vi ska också räkna in, trots vi inte har någon vidare förädling själva utan det mesta måste transporteras med lastbil. Vattnet rinner på i jämna strömmar år ut och in och någon förändring i det kommer knappast ske över överskådlig framtid. Tyvärr så anser man inte nuvarande uttag räcker, nu måste det till med nya källan vindkraften vi också ska bidra med. När eller om kärnkraften är helt avvecklad är det bara vattenkraften vi har som säker källa.

Hur mycket ger detta till oss i gengäld, vad får vi istället? Hittills har man sagt vi är de största bidragstagarna. Vi ser nu vilka resurser som läggs ner i städerna, stora som små. Vägar, förbifarter och allt annat som man behöver för den trafik som redan finns och så var det ju det där med strömmen till elbilarna. Vilken nytta har vi av det egentligen, vilka är det som lever på bidrag härifrån norr? Man borde klappa till alla över käften med en blöt handske som mopsar sig upp sig, eller ställer sig bakom den utveckling vi ser och även haft och har..

Det blir nog rätt många som får lämna riksdan när de visar sig vilka ogenomtänkta projekt som kommer falla platt. De kanske går sedan använda på ett barbicue. Före det måste de naturligtvis hudfängas.

Bli först att kommentera

Hur kan Kina hantera 1,4 md människor…

Av , , Bli först att kommentera 12

…när vi inte ens klarar av 10 miljoner? Det måste vara något fel i hela vårt system och med politiker som inte klarar av styra landet. Jag har aldrig upplevt någonsin tidigare att vi haft så dåliga förhållanden i Sverige. En kvinna som sitter och väntar på en busshållplats blir brutalt nerslagen med en planka och ligger nu och kämpar för sitt liv. En pojke dör av sina skottskador och en annan kämpar för sitt liv. Det är de senaste händelserna bara i Malmö. Man trodde att måttet var rågat och att det skulle bli bättre, men icke.

Vad gör politikerna, jo de samlas i sina respektive ledningar och sammankomster – för S heter det kongress, för något annat parti något annat. Svensk löjlighet utöver det vanliga och inget vettigt får man uträttat. Jag skulle hellre se vi hade någon typ av ett annat system när vi väljer ledarskap. Amerika går att klanka ner på i mycket, men de har i alla fall ett mera demokratiskt system än vad vi har. Med det menar jag att i princip vem som helst kan bli president. Här i Sverige ska det ältas och frågan är om inte S tar rekordet. Ett mera trögflytande system får vi leta efter. Jag vet inte hur man arbetar inifrån, men det ser inte bra ut det som vi nu upplever. Håller det på falla sönder inifrån? LO basen Karl Petter T avgår (sammankopplad till S) och han inser säkert att slaget är förlorat och vill inte vara med längre. En stor del av LO:s tidigare skara har nu gått över till Sd. Vad finns kvar av det röda partiets storhetstid egentligen? Deras gamla frågor är få intresserade av idag och de äger inte människor eller kan låsa fast dessa i olika fack och kontrollera dessa. Lite av den gamla Öststatsmodellen finns kvar i deras tankesätt. Värst var det väl när vi hade Vänsterns Lars Ohly som reste till gamla Östtyskland lite då och då. Dessutom var med och samarbetade med S under perioder. Det måste vara en skam för för Sverige och de som gjorde det eller var med och visste om det.

Inrikesminister Mikael Damberg säger de aldrig satsats så mycket på poliser som nu, att utbilda dessa och med det menar han att det skulle bli bättre. Han nämner att de utbildas 10 000 fler poliser nu och att de ska vara klara till 2024. 2024? Det är nu våldet sker, vi kan inte vänta till 2024. Vad tänker människan på i sina uttalanden? Ska vi stå med armarna i kors och låta det fortsätta tills det går över? Har man ingen respekt för människoliv och allt dödande som sker? Åtgärder måste in nu och inte om fem sex år. Hade vi bara haft en bråkdel av skicklighet från Amerika – FBI exempelvis – skulle de rensats upp ganska snabbt (en delstat kan motsvara ungefär Sveriges folkmängd).. Man skyller på att Sveriges lagar ”inte tillåter” vissa ingripanden, eller vi måste till med hårdare straff och lagföring. Vad hjälper det när man inte vet vilka som utför de olika hemska brotten. Det är direkt uselt av de som nu styr landet.

Vi hör varje dag om klimatet att det kan inte vänta, men knarket som flödar, alla skjutningar, dödandet och sprängningarna kan det vänta? Det är ju en absurd situation vi fått. I min tidiga ungdom, om man skulle ha något fick man arbeta för det. Idag åker man i dyra bilar och glassar omkring på dagarna. Var får de inkomsterna ifrån? Jag uppskattar till 90 % är det från knarket och försäljningarna. Och var finns det mesta knarket? Naturligtvis via internet, men en stor mängd kommer från utlandet och vilka har kontakter där?

Vi saknar verkligen en handlingskraftig regering. Man lägger det viktigaste åt sidan först och är mera intresserade av respektive parti får igenom sina krav som handlar om något helt annat än reda ut rådande situation.

Moderaterna å sin sida och Anders Borg och hans fru (som är med i TV4:s program från Nepal) visar upp sin nya lägenhet för en av Sveriges största kvällstidningar. Man blir också så less på överklassen så man spyr. Finns det något vettigt parti lägga sin röst på om det vore val idag???

Sverige börjar till stora delar bestå av nazister och ligister. Ett land i förfall. Den uppfattningen har nu många andra länder fått om oss. I USA där förbjuder man nazister demonstrera, men inte i Sverige? Svenska nazister är också bannlysta komma in i Amerika. Här finns både CIA och FBI som har koll på vilka typer som man inte vill ha in i landet. I Sverige flödar de in fritt och går heller inte utvisa. Den tolkningen gör Morgan Johansson som ska protecta Sverige och svenskarna.

Bli först att kommentera