GEA

Hur lågt kan ett parti sjunka?

Av , , Bli först att kommentera 1

Bert Karlsson som dragplåster till Kd och före detta Ny Demokratis ledare tillsammans med den nu bortgångne Ian Wachtmeister. Alla minns väl (de lite äldre) deras slagord ”drag under galoscherna”. Visst tog dig sig in i riksdagen då och jag minns inte exakt hur många procent de fick, men in tog de sig. Det kanske också var under den mest turbulenta tiden i svensk politik. Palme skjuten, Socialdemokraterna i gungning och ekonomin i förfall. Idag har vi inte samma läge inte i något fall, det är min bedömning.

Det dåvarande Bert Karlsson partiet Ny Demokrati blev bara efter en kort tid ett rent fiasko. Det upplöstes också. Kvar av de idéerna som ligger ungefär i samma paritet enligt min bedömning skulle nu vara Kd eftersom de nu tar in ”Bertan” som sitt draglok. För mig är det obegripligt att de tar den rollen i svensk politik och blandar in sig med honom. Jag tror det får motsatt effekt, folk eller den lilla kärna som finns kvar kommer bli ännu mindre.

Partiet verkar också splittrat och den gamle ledaren Alf Svensson verkar inte gilla den nya linje som partiet tar. I mina ögon liknar partiet i någon form revolutionärer och på det sätt deras nuvarande ledare framträder. Det är naturligtvis min bedömning och hur mycket den är värd vet jag inte eller vad andra tycker. Jag är varken tillkännagiven religiös men inte heller ateist, så för mig finns andra alternativ som jag anser bättre om vi ska blanda in religionen som en viktig del. För mig framstår inte heller partiet som speciellt kristet ur mina ögon sett. Det är också min bedömning. De hade också 8 år på sig visa vad de gick för och jag tror många nu vet. Jag tror också deras initiativ att ständigt försöka fälla regeringen nu ger de negativa effekterna utav det. Den här mandatperioden är det också de som mestadels stått för turbulensen och främst bara visat på omognad. Partiledaren är den som bär ansvaret. Bilan faller tungt.

Bli först att kommentera

Är sjukvården så dålig som man vill påskina?

Av , , 2 kommentarer 2

Jag tycker inte det är någon egentlig katastrof som många inom politiken/politiker säger det är. Jag skrev tidigare om den långa väntetiden på akuten, men i övrigt kan jag ge fullt godkänt i behandlingen. Doktorn däremot som inte var nog försiktig när han skulle ge mig kortisonet var kanske ett misstag. Det enda vallöftet nu någon/några går ut med att vården ska bli bättre. Inte dumt det om det finns så stora brister som man säger men jag vet inte om jag vill hålla med om det. Jag säger nästan som tanten (från D-tea) som var med på TV i morse att jag är nöjd ändå över mina behandlingar. Jag har tilltro till de som eventuellt skulle behandla mig. Den svåraste behandlingen och även den sista hoppas jag gjordes i Umeå vid NUS. Det var ett mycket avancerat ingrepp som krävde liv eller död. Jag valde ingreppet när läkaren frågade hur jag ville göra. Du har ingen chans i vilket fall uttryckte han det. Vad jag förstod var chansen större jag skulle överleva om jag gjorde ingreppet. Det tog bara någon sekund för att bestämma mig. Omgedd av ett team som skulle förbereda för operationen kände jag mig ändå trygg. Jag lämnade allt i deras händer. Vad som sedan hände vet jag inte och jag har aldrig heller frågat, men de ringde då hem och vad de då sade har jag inte heller forskat i. Men allvarligt var det nog.

Något återvändande till det liv jag hade innan var det första jag visste när jag vaknade upp inte kunde ske. Jag såg ändå möjligheter i det ”nya liv” jag skulle bli tvingad inrätta mig i, om jag säger så. Efterbehandlingen var mycket bra och i minsta detalj synad av de specialkunskaper på högsta nivå som krävdes. En skidstjärna/utförsåkning (han som ramlade så illa och bröt ryggen att han hamnade i rullstol) plus många andra hade varit där. Främst var det för rehabilitering, liksom det jag fick ligga där så pass länge också, beräknat till 6 månader. Jag jobbade enormt för att få komma hem så fort som möjligt. Jag lade allt krut på den träning som skedde, förutom råd och tips. Efter lite drygt 4 månader fick jag åka hem (ni vet borta bra men hemma bäst) permanent och börja mitt nya liv. Visst var det jobbigt, men jag har klarat det mot alla odds och trots allt lever jag ett relativt hyggligt bra liv. Jag skulle inte vilja göra om det, men kanske inte heller slippa genomgå allt jag fått vara med om förutom det här. Men visst kan man ångra vissa saker man gjort eller kanske borde gjort. Nu är det som det är och jag har en viss skrivarlust som man kan säga räddat mig från att bara sitta och hänga. Jag gillar trots allt utmaningar och ännu känns det som inte jag blivit äldre även om det skulle gå att kalla mig ”gubbe” känner jag mig inte så till sinnet. Jag är fortfarande nyfiken på allt som händer och sker, som ni kanske märkt?

Tilläggas i samband med den svåra operationen berättade jag tidigare att jag hade en s k ”grundkondition” från barnsben. Har inte varit rökare/snusare samt att jag tränade en hel del ändå före operationen. Kan vara det som räddade mig att hjärtat höll för påfrestningen. I övrigt är jag ganska frisk om man ser till mina värden. Hjärta blodtryck är bra och många av dagens 20-åringar kan totalt faktiskt ha sämre värden än vad jag har. Jag lever faktiskt sundare nu än vad jag gjorde tidigare. Den starkaste drycken är kaffe, inget socker (förutom lite tårta ibland, kakor och godis. Man är väl normal :-)

Jag tror också på en form av ödet och finner mig i det jag blivit tilldelad. Det kan finnas någon mening i det också. Det finns ett ordspråk som säger ”Herrens vägar äro outgrundliga”. Kan stämma.

 

2 kommentarer

Trumps senaste förslag mot skolskjutningarna – beväpna lärarna?!

Av , , Bli först att kommentera 4

Att ”gubben” nu kommer med det här förslaget visar på att han inte förstår problemet. Han verkar leva kvar i cowboyandan när människor skulle lära sig dra snabbt för att skjuta ner sin motståndare. Han driver helt enkelt en gammal Vilda Västern politik. Får man inte bort vapnen, republikanerna och vapenlobbyn kommer det bara gå bakåt i det här hänseendet och mycket annat också för den delen. Skjutningarna som sker gäller inte bara skolorna, senast var det i Las Vegas skytten som dödade 60-talet personer plus allt annat våld i denna förlupna stat byggd på en gammal kultur. Den kristna högern är ett direkt hot mot landet. Det kommer aldrig att bli någon jämlikhet i det landet så länge den inställningen som de har fortgår. Fortfarande eller snarare har olika fraktioner växt som är starkt för diskriminering av människor. Främst då den ”vita rasens makt” som de tillhör. Ku kux klan (likna med nazister) har fått ett mera berättigande sedan Trump tog över. Det blir bara värre och värre när hans och republikanernas idéer låter sina rötter växa och gro.

Inte undra på att många är arga på Amerika om vi tittar tillbaka i världshistorien. Största skammen är väl Vietnamkriget där man jagad fattiga lantbrukare. Dödade kvinnor och barn genom att bränna ihjäl dem med napalm plus många andra avskyvärda metoder. Avrättning av oskyldiga civila och alla andra krigsbrott de står för som de går obemärkt förbi. Den kristna högern tiger och tycker allt är bra. Presidenten lika så, ett ruttet högerspöke. Inte undra heller på att många asiater är för_annade på USA genom för vad de fått utstå. Här finns bl a Korea. Trots amerikanarnas oblida metoder och försöken att ta kontroll över världen, är det asiaterna som är bland den smartaste befolkningen på jorden. Titta bar vad som säljer i världen. Amerikas bilindustri är inte mycket tala om längre, det är den asiatiska som sedan länge tagit över. Alla andra produkter också, mobil/data osv.

Att ta efter Amerika i vad de gör och hur det handlar är det sämsta vi kan göra. Tyskland har i motsats till tidigare gjort sig kvitt det styrelseskick där Satan nästlande sig in och försöket att ta makten över en hel värld. Häri kan dock Amerika haft stor del i att ha räddat oss. USA borde ändå göra upp med mycket i sitt förflutna.

Bli först att kommentera

Behöver vi amerikanska produkter – en bojkott borde vara rimligare om man ser till hur mycket lidande i världen de orsakat

Av , , Bli först att kommentera 2

Löfvén ska besöka Trump och Vita Huset. Det är samma gamla visa och argumenten är densamma. I korthet ökad handel som ska bidra till vår välfärd. Det sägs också det är för freden. Frågan jag då ställer, kan Sverige påverka något i det och ge andra råd när vi inte kan hålla ordning på några hundra tusen i vårt eget land? Svensk politik är i grunden ganska falsk, vi säger oss vilja värna om de svaga i samhället, men är det inte motsatsen men den politik som förs. Vi värnar om oss själva, tidigare hette det ”arbetslinjen” nu är den utvecklad i stil med nazisternas slagord ”arbeit macht frei”. Ingen är längre önskvärd som inte kan göra rätt för sig. Jag menar vilka får fortfarande göra de jobb som vi säger är tunga och slitsamma? Vill säga bidra till de olika organisationer som ska leva av dig som arbetar? I korthet är det på det viset det är uppbyggt och vilka räknas som betydande och viktiga i samhället och får gräddfilen?

Det gamla institutionssamhället är tillbaka igen, liknande den institution vi hade mellan Umeå och Vännäs (eller är den i drift fortfarande?). Jag vet de som inte ville ha sina barn hemma, dels fanns knappast någon hjälp då som det är att åter bli, dels skämdes man för barnen. Istället skickades de iväg till den här orten nära Umeå för att helt bli kvitt dem. I ett fall jag känner till gjordes det på det viset och syskonet som var s a s helt frisk favoriserades och fick den bästa utbildningen. Är detta rättvist i det samhälle vi i Sverige lägger näsan i vädret och säger vi är det humanaste landet i världen? Går vi till lite ytterligheter som jag kanske gjort innan börjar vi närma oss nazisternas gallring av sjuka, gamla och handikappade redan innan kriget (ett förspel för vad som senare skulle hända). Alla som inte ansågs produktiva och s a s välskapta hörde inte hemma i deras samhälle. En tanke i det tycker jag man bör ha. Om det är på liknande vis i Sverige eller håller på att bli får naturligtvis var och ha sin egen uppfattning i.

Bli först att kommentera

Somliga går med trasiga skor…

Av , , Bli först att kommentera 2

…säg, vad beror det på?

Gud fader som i himmelen bor
Kanske vill ha det så

Gud fader som i himmelen bor
Blundar och sover sött
Vem bryr sig om ett par trasiga skor
När man är gammal och trött?

Vem bryr sig om hur dagarna går?
Dom vandrar som dom vill
Medborgare, om ett hundra år
Finns du ej längre till

Då har nån annan tagit din stol
Det vet du inte av
Du känner varken regn eller sol
Ner i din mörka grav

Vem bryr sig om hur nätterna far?
Jag bryr mig inte ett spår
Bara jag får ha mitt ansikte kvar
Dolt i min älsklings hår

Jag är en tvivelaktig figur
Duger ej mycket till
Bakom ett hörn står döden på lur
Han tar mig när han vill

Att jag skulle gilla Cornelis Vreeswiijk överlag gjorde jag inte, men just den här låten tycker jag säger mycket. Vem bryr sig egentligen om människor som har det svårt i detta tidevarv när vi säger oss få det bättre och bättre lider oerhört många människor ändå. Finns det en själ som vandrar vidare och även fattiga och utstötta kan få ett bättre liv när de vandrat vidare? Tidigare, för länge sedan när människor hade det ännu sämre än idag och Sverige var ett fattigt land var det oftast det hoppet man hade. Trots vi fått det bättre överlag finns fortfarande brister och nu har de blivit i motsatt riktning och nya problem har dykt upp. Det är egentligen ingen bra politik som förs den vi kallar tillväxt, det betyder att det är de fattiga som oftast får ta smällen om jag säger så. Utveckling är viktig men inte på bekostnad av andra som det så ofta går till. Vi duckar och skiter i andra, huvudsaken vi får det ännu bättre. Är det inte på det viset?

Jag skulle även klämma in med att jag tror det kan vara bra med vårdföretag och annat också för den delen i mera privat regi. Det kan vara ett bra komplement till vården i övrigt. Vinsterna man pratar om eller de som bara är ute efter jättevinster som sedan placeras i skatteparadis, lagligt eller inte är det just dessa som förstör för de mindre som bedriver sina verksamheter på helt annorlunda sätt och även har ett annat fokus än skapa jättevinster och sedan skatteplanera. Ibland kanske vi är alldeles för fastlåsta i det gamla sätten att tänka. Vi kanske måste komma över den tröskeln och börja tänka lite annorlunda.

Bli först att kommentera

Mänskliga rättigheter – fungerar det i USA?

Av , , Bli först att kommentera 2

Hur väl fungerar de mänskliga rättigheterna i det stora landet USA som styrt vårt nuvarande system sedan 1800-talet. Inte bara finansiellt utan även med vapenmakt. Ser vi till världskrigen och utvecklingen tycker de flesta av oss att det som skedde var bra. Vill säga att Tyskland besegrades, men det behövdes den övriga världen till det. Både kommunisterna och den kapitalistiska världen (eller vad man skulle kalla alla övriga) måste gå samman för att besegra denna jätte Tyskland. Ser vi det från det perspektivet var det oerhört imponerande.

Ser vi också nu till den utveckling vi har/haft är det så mycket bättre nu och hur ser det ut, var någonstans är det inte krig eller att vi drabbas av terror? Skolskjutningarna i USA plus allt det övriga våldet som sker är på gränsen till ett mindre inbördeskrig som befolkningen utsätts för. Visst stoltserar de som de alltid gjort med sina vapen och raketer, men där ryssarna ändå var de som var först ut i rymden som ansågs som mindervärdiga i minst av amerikanarna. Amerikanarna har alltid använt fula trick, industrispionage var mycket vanligt tidigare när vi inte hade den nu utvecklade datatekniken. Den ligger också numer i ryssarnas händer. Den flyende datanörden och geniet Snowden som tog sin tillflykt Ryssland, vad har han påverkat? Han kände till det mesta inom amerikanska data rutiner. Den slutsatsen kan den som själv vill fundera över.

Vem släppte första och får vi hoppas sista atombomberna på levande människor och utplånade två städer, vilka har gjort det i världshistorien? Ser vi till mycket av vårt nuvarande elände hur det uppkommit kan amerikanarna ställas till svars för det mesta. Det har alltid höjts röster vi ska med i NATO, detta borde bli än mer en förbannelse över oss. Jag ser ingen anledning varför vi skulle vara med och starta ett nytt världskrig igen och förinta världen. Det blir ju det som händer med det resonemanget när alla pratar om krig. Till och med de som har kristna värderingar är de som förespråkar för NATO. Vi måste helt enkelt få en ny ordning i världen och skrota den gamla.

Jag kan ha fel, men då måste det först motbevisas. Så länge det inte finns några belägg för det, tror jag mera på det jag skrivit. Rysskräcken tycker jag också är överdriven och ger ingen anledning till att hetsa in i NATO.

Det som oroar idag är angreppen på infrastrukturen via dataintrång och här ligger faktiskt ryssarna i framkant. En tänkt fiende behöver inte ens invadera oss som i ett konventionellt krig. Hur vi nu bygger upp ett nytt försvar kommer inte att bli som tidigare bara med trupp.

Jag avslutar här trots man/jag kunde skriva bra mycket mer om det här men kanske det skulle bli alltför långrandigt samt att jag inte har orken till det.

Fredsavtalet och segern över Tyskland har utvecklats till ett scenario vi har svårt hantera och världen är återigen i gugning

Bli först att kommentera

Septisk artrit 2006

Av , , 1 kommentar 5

Det betyder att bakterier tagit överhand och man får en infektion. I mitt fall var det ena knäleden som var i det närmaste utsliten och börjat göra ont under en längre tid. Jag försökte hålla igång med skidåkning för att stärka knäet och naturligtvis behålla konditionen i övrigt också. Jag kunde i princip åka skidor hur långt som helst, ja vill säga någon mil eller två var väl max vad jag orkade. Krävdes det kunde jag åka mycket längre i ett behagligt tempo om det inte var alltför backigt och uppför. På slät mark och efter ett skoterspår kunde jag gneta på riktigt bra. Hade jag väl kommit igång kändes jag bara starkare och starkare. Det blev som att komma in i en andra andning. Jag är ju van sedan liten och hade byggt upp kroppen därefter att röra på mig och sedan jobbat en del som krävde god fysik och uthållighet.

Knäleden började dock bli besvärande stundtals och vid ett tillfälle bad jag då få komma till doktorn för påtitt. Denne doktor föreslog då att jag skulle få en spruta kortison i knäet. Jag tänkte inte mycket på det och förväntade sedan att det skulle bli bättre. Han sa också att det kan bli lite sämre först innan det blir bättre. Jag tänkte inte mycket på det och det blev sämre kände jag, men doktorn hade ju sagt det. Men till slut blev smärtan kort sagt olidlig, jag blev bara sämre och sämre. Till slut orkade jag inte vara upp utan fick ligga och det värkte något fruktansvärt och knäet svall upp.

Jag kände nu att det måste vara något rejält som hänt och ringde till sjukstugan och fick komma ner akut. När sänkan då togs tror jag hade nåt på 400, normalt ska den ligga på runt 8. Det blev Lycksele direkt. Väl där på akuten fick jag ligga i nästan 12 timmar innan jag togs in på en sal. Väl där skulle då igen ner på akuten och av en akutdoktor skulle då knäet dräneras. Det betydde att en slang skulle stickas in från utsidan av området runt knäleden och in i leden. Ytterligare ett hål med en slang skulle igenom på ett litet annat ställe där sedan det var tänkt man skulle spola knäet. En med steril vätska in och med den renande vätskan som tog med sig bakterierna ut. En cirkulation hela tiden för att tömma knäleden på bakterierna.

Det visade sig vid första besöket måste några vanliga hudbakterier (stafylokocker) följt med in i knät och fastnat i sprutan. Alltså det var inte tillräckligt sterilt vid området för ingången av sprutspetsen när det gick igenom. Det var detta som orsakade det jag nu måste gå igenom. Det var rent ut sagt ett hel_ete ligga där på britsen, först vänta i 12 timmar och så nu kom en nonchalant tuggummituggande doktor och skulle göra denna genom i knäet på mig. Någon bedövning sa han det gick inte eftersom knäet var infekterat skulle det inte hjälpa. Det gjorde så jäkla ont när han gjorde det där hålen för att sedan föra in slangarna så jag trodde jag skulle dö.

Sedan upp på salen i sängen för en påbörjad spolning. Det som sedan hände minns jag inte riktigt men av någon anledning skulle jag bli tvingad göra om samma sak igen. När en läkare kom in och sa det, sa jag, jag gör det inte. Du måste sade han, då får ni söva mig eller bedöva på annat vis svarade jag. Jag fick då ryggmärgsbedövning och kände ingenting. Det var skönt. Jag skulle ju också ha medicin mot de där bakterierna, de vanliga som fanns tillgängliga hade ingen verkan. Det är mycket allvarligt om de sprider sig i kroppen och det finns de som strukit med fick jag reda på. Det togs några prover och det skickades till Umeå och sedan efter en eller två dagar kom en ny medicin. Den verkade fungera bättre och efter några dagar började det äntligen gå i rätt riktning. Efter två veckor kunde jag åka hem och var i det närmaste återställd.

Risken för resistenta bakterier har blivit stor och det var jag rädd för redan då det skulle hända mig. Som regel tidigare och även då ger penicillin som har en stark verkan överlag och som även slår ut de goda bakterierna. Risken att bakterierna blir resistenta blir därmed större vid ett sånt användande. Senast man nu kommit på när tar ett prov och utifrån det kan se vilken specifik motmedicin som krävs och väljer ut den som endast bekämpar dessa bakterier. De goda och som s a s inte ”har med saken att göra” överlever och därmed är risken mindre också att bakterier överlag blir resistenta. Goda bakterier är lika viktiga vi har som det onda som vi är tvingade bekämpa ibland.

Varför jag skriver det här är om detta är normalt man ska först ligga i ett kyligt rum på en hård brits och vänta 12 timmar innan läkaren kommer, efter att först blivit felbehandlad. Är detta ett normalt förfarande inom landstiget eller ett undantag? Visserligen överlevde jag och senare fick jag genomgå något ännu värre som gjorde att jag knappt klarade livhanken på riktigt, men det är en annan historia. Jag undrar, hur fungerar det idag? Totalt sett är jag naturligtvis nöjd jag fått vård och i ett annat land kunde det kostat miljontals kronor. Lite kritik tycker jag ändå kan vara befogad.

Ni får ha överseende med mina uttryck ibland och att jag ej riktigt kan de medicinska termerna och namnen på dessa. De kan bli lite ”hemgjorda” ibland.

Jag hade också lite tidspress när jag skrev. Det kan hända det inte ser riktigt bra ut ibland.

1 kommentar

Fire and furious – Trump får som han ville

Av , , Bli först att kommentera 2

Vad är ett lands tillväxt värd om det sker på bekostnad av död och förödelse. Nu återigen skedde en fruktansvärd dödsskjutning i en skola i Florida. Den 18:e på 45 dagar hittills i år. 17 barn fick sätta livet till för en ensam skytt som först satte på brandlarmet för att lura ut barnen och sedan bara meja ned dem. Det är makabert att inte landet får stopp på detta elände. Det skryts om ”tillväxten” hur bra Trump lyckats med den men till vilken glädje är det när liknade jämt och ständigt sker. Att ändra i vapenlagarna och minska ner vapnen eller deras lätta tillgänglighet är en omöjlighet, ännu värre nu när republikanerna har makten. Deras snedvridna syn och som ligger till grund från deras historia ända sedan slaveriet och som vissa av dem fortfarande tycker är bra är en sorglighet i detta landet. Undergången närmar sig mer och mer och landet halkar efter i kort sagt det mesta. Deras utveckling har stannat av, trots det vill många i Sverige vi ska ha en liknande utveckling när de pekar på Amerikas penningpolitik. Att köpa ett vapen är inte svårt i Amerika. Ett körkort eller ett ännu mindre betydande bevis kan räcka för att gå in i en affär och köpa sig ett vapen. Ett halvautomatvapen liknande den här skytten använde skulle gå på omkring 3000 sek. Vill du läsa mer kan du titta här.

Bli först att kommentera

Vilhelmina en krigszon?

Av , , Bli först att kommentera 2

Ska vi se på förfallet som pågått en längre tid ser det nästan ut på det viset. Kanske vinterhalvåret är ändå det bättre. Jag tänker främst på gatorna runt om i köpingen. Trots att det är hoppigt, guppigt och kraterlikt har man ändå satt upp farthinder på något ställe. F ö den enda gatan som saknar naturliga hinder. Man undrar hur det är ställt då man pratar om andra utvecklingar som även syftar på belåningar om de tänker låta gatsystemet helt förfalla? Turisterna eller de som besöker oss och av någon anledning måste svänga av E45 in på något gatsystem kliar sig säkert i huvudet och funderar om vi har någon som ser över gatorna.

Varför inte söka pengar hos EU, varför är det så omöjligt reparera gatorna, desto längre man väntar desto dyrare blir det. Det går ju fasen inte snart åka på vissa ställen. Sedan vi tappade sågen blev det riktigt dåligt, säkert beroende av skattemedlen minskade. En kommun med knappt 7000 invånare måste prioritera den nödvändigaste först. Gatsystemet ser jag som ett. Man verkar tro pengar ramlar ner från himlen. Jag vill också betona att inom kommunen 2016 fanns 925 kommunanställda. Sätt det i paritet till invånarantal. Ändå verkar de inte bekymra. Jag tycker det är en märklig utveckling inom kommunen. Helt enkelt ansvarslöst när man inte tar tag i frågan mera. Turism, reklam och det som hör till kan kommunen avsäga till något privat företag plus en del annat också. Skulle man granska kommunens alla verksamheter finner man säkert de går med minus alla. Kan vi ha det så på knappa 7000 invånare? Något för det nya kommunalrådet tänka på och se över?

Nu ska jag vila lite så nu slipper ni mig några timmar :-)

Ett plus ändå, snöröjningen tycker de flesta jag pratat med fungerar utmärkt bra.

Bli först att kommentera

Bra med flyg, men sedan då?

Av , , Bli först att kommentera 1

Jag har ingenting emot om landningsbanan i Vilhelmina byggs ut, men hur hade man tänkt sig vidare transporter med de eventuella resenärer som kommer till Sagadal? Ska det bli någon ekonomisk vinning också är det inte det går ut på att människor ska komma hit och i det här fallet med flyget? Annars är det väl ganska meningslöst lägga ner minst 50 miljoner? Vi har trots allt flygplatser lite varstans bara inom länet och intilliggande kommuner. Vad väljer flygande resenärer i första hand, är det inte det vi måste fråga oss. Jag har ingen statistik på nuvarande antal resande eller hur många starter planen gör. Men som jag förstår måste inte Hemavan vara det mest attraktiva, jag menar där har man en skidort nära inpå. Tar vi Vilhelmina är närmaste skidort Kittelfjäll eller Klimpfjäll som ligger ca:a 11 mil från tätorten. Visserligen finns en skidbacke nära köpingen också men turisten och entusiasten vill nog gärna ha fjällmiljö. Frågan jag ändå ställer hur kommer man vidare från Sagadal till Klimpfjäll eller Kittelfjäll?

Det måste bli per buss, vad annars? Är turisten då beredd sitta i en buss i 2 timmar ytterligare för att komma till målet. Det torde kanske finnas de som går igenom det här när det tar beslutet. Jag bär inget ansvar, det är de som medverkar till beslutet som har det, vilka de nu är?

En annan sak också, måste kommunen äga allting som finns? Varför kan inte exempelvis flygplatsen drivas i privat regi? Jag tror effektiviteten är bättre på den privata sidan och om den inte är och ingen privat intressent finns som anser det lönsamt, kan då kommunen driva det med vinst? Blir det som allt annat, bara förlustaffärer, ständiga underskott och tiggande om pengar?

Att flyget är snabbt och effektivt tror jag alla förstår

Vi har heller inte fått någon redovisning av kommunens ekonomi i nuläget, varför räds man för det? Ligger det en gris begraven? Och vart har alla intäkter från flyktingmottagningen tagit vägen? Till byggen eller vadå? Alla har vi våra aningar. Det smusslas alldeles för mycket för att jag ska vara nöjd. Kom inte sedan och gnäll heller om det inte går ihop.

Säger en vanlig medborgare

Bli först att kommentera