Bajs som medicin

Av , , 1 kommentar 3

Det är inte alldeles nyupptäckt att vanligt bajs kan bota. Det finns människor som exempelvis någon sjukdom tvingats äta någon form av penicillin som skulle ta kål på bakterierna som orsakat sjukdomstillståndet. Problemet med det kan vara att alla andra bakterier också försvinner, de som finns i magen och vår tarmflora och är de s k nyttiga bakterierna. Vår tarmflora består upptill 2 kg av dessa bakterier som både hjälper till att spjälka maten och även ser till att tarmarna kan suga upp den näring som vi så väl behöver och av detta må bra och fungera som individer.

Det har mer och mer framkommit att magen har en mycket mer central funktion än vad vi tidigare trott. Många av våra sjukdomar kan härröra direkt från magen och vad den producerar. Tidigare var magsår något som man trodde speciellt orsakades av stress, men i det flesta fall är det en elakartad bakterie som numera går att medicinera bort.

Många andra sjukdomar som härrör direkt från hjärnans funktion kan direkt vara kopplade till magen. Det finns ett direkt samband mellan mage hjärna – en koppling, en tråd/väg – som gör att våra tillstånd i stor grad beror vad våra magar producerar. ADHD eller varför inte Alzheimer kan vara betingad av just detta. Försök har gjorts på råttor man tagit prover maginnehållet från, sjuka och injicerat i råttorna och om det varit en med alzheimer har råttorna börjat vingla och blivit fumliga och kan exempelvis inte balansera på en horisontell lite längre pinne.

Även människor som har varit överviktiga har man tagit prover från och injicerat i råttor och efter en tid har de blivit märkbart överviktiga. Naturligtvis är det själva genuppsättningen i en viss person som styr och på så vis påverkar vad magen producerar.

De personer med svåra diarréer som inte gått att få bot på har man nu i många fall löst med att ta avföring från exemplariskt friska – speciellt utvalda – och göra om till mediciner i en speciell process. Personen jag såg som fick denna kur måste ta 32 såna ”bajstabletter” och svälja ned dom i följd. Personen i fråga fick besöka toaletten minst ett tiotal gånger per dag men efter den här kuren blev denne i princip återställd till en normal funktion.

Det forskas nu intensivt om detta och våra bakterier som finns överallt på våra kroppar som vi inte ser men lever sina liv i största välmåga, fortplantar sig och förökar sig och även dör. Utan bakterier skulle inte något liv blivit till, samtidigt tar de liv också. Vi vet ännu inte om de flesta av våra sjukdomar som exempelvis hjärtinfarkter, även cancer, Parkinson och nämnda Alzheimer  – bara några – kan direkt ha en koppling till vad våra magar producerar.

Ett riktigt ”skitinlägg”, eller hur?

 

1 kommentar

Vad är service till medborgarna?

Av , , Bli först att kommentera 0

Frågan ställs i samband med det kommunala utjämningsbidraget och som om jag rätt förstått ska garantera en viss grundservice till medborgarna lika över hela landet. Men vad innefattar då den? Är det ishallar och allt annat vi kunde vara utan och som inte ingår i grundservicen? Folk missförstår mig säkert nu och tror jag är emot ishallar m m. Men det är inte det det handlar om utan vad en mindre kommun (litet befolkningsunderlag) har råd med.

Jag såg ett inslag där det nu sägs att både ishallen i Åsele och även i Vilhelmina måste rustas upp. Alltså två kommuner båda med ishallar och båda med en nedåtgående trend i befolkningsunderlag. Åsele torde ligga ännu sämre till i den meningen än vad Vilhelmina gör. Frågan är ändå hur kommer framtiden se ut och kan vi ha allt som de större kommunerna (ett bredare befolkningsunderlag) har?

Lycksele såg jag satsat på en asfalterad längdskidbana som ska användas året om. Skidåkning är ändå relativt många som kan hålla på med och en inte alltför dyr sport och många är säkert intresserade inte bara i Lycksele utan i landet som helhet. Det är ju också nästan bara en engångskostnad (asfalt håller bra länge ändå) och inga dyra underhåll. Lycksele har också fått en del tillskott i form av den Arbetsförmedling som lades dit samt ett utbyggt och påbörjad renovering av sjukhuset. Ganska nära ändå till Umeå, liknande längd av sträcka som vi har mellan L-sele och V-mina.

Än en gång vad har dessa ”småkommuner” råd med. Jag vet inte hur intäkterna ser ut och vilket intresse det finns om det ändå ”går ihop” s a s. Men jag undrar ändå vilken typ av ”väst” kommer att passa oss och räknat till framtiden. Att det äldreboende/trygghetsboende som byggts, eller renoverats till vad nu är torde ändå vara en lönsam affär på sikt. Dessutom ser det ju bra ut, ger ett mera livaktigt och även ett snyggt och prydligt intryck.

Som alla förstår och jag tror många med mig undrar hur framtiden kommer att se ut är inte alldeles viss. Och så var det ju det där med vad är grundtrygghet och grundservice till medborgarna och vad innefattar detta?

Bli först att kommentera

Trendbrott inom svensk politik

Av , , Bli först att kommentera 4

Så har vi då fått det trendbrott som många önskade men även befarade. Alliansen med Liberaler och Center som ingår tar hjälp av Sverigedemokraterna att fälla nuvarande regering trots att de har 1 mandat mera än de som betecknas som Allians och i det andra blocket de vi benämner med de röd-gröna. Tredje blocket med SD ställer sig alltså på Alliansens sida och blir därmed klart största koalition.

Att vi får en ny statsminister som heter Kristersson står väl också ganska klart sedan de röstar fram (måndag) en ny moderat talman, det också med stöd från SD.

Det var löftet – ett muntligt svek – som svenska folket lurades tro var en sanning, att de (Liberaler/Center) sagt de inte skulle göra. Vi som varit med ett tag förstod nästan utgången av det här. Förvånad? Inte ett dugg.

Som vanligt, bara ett spel för galleriet.

”Passivt stöd”? Dra den om Bellman också. Ha, ha, ha….

En efterföljande ”svekdebatt” kommer säkerligen uppstå och kan bli så allvarlig att det kan leda till nyval efter en tid.

Tydligen har man inte lärt av historien när nazisterna tog makten under kuppartade former 1933. Vi vet sedan utvecklingen.

Bli först att kommentera

Kan bara hålla med

Av , , Bli först att kommentera 2

Kan bara hålla med.

Har inte Publik Service något vettigare visa, ja även kommersiella kanaler? Byggprogrammen håller på bli lika lessamma.

Det måste vara en skymf för alla som knappt har råd äta, eller inte har tak över huvudet visa på allt detta överflödet. Samtidigt säger man vi ska dra in på allting, spara på energi och allt möjligt som är bra för miljön. Det här rimmar mycket illa mina ögon. Kanske är jag mera kommunist ändå när man ser hur folk beter sig. Det är omänskligt och ett hån mot alla som i ena stunden samma kategori av människor gnäller om hur mycket de vill hjälpa. Det liknar mera hungriga barbarer.

Äckligt!

Betala för att se sånt skit. Det är ju bedrövligt!

Ser vi det från andra sidan, den kristliga, var finns dessa värderingar?

Bli först att kommentera

Nyutexaminerade lärare slutar p g a sextrakasserande elever

Av , , Bli först att kommentera 7

Det är vad som sägs och att det blivit värre de senaste 4 åren. Trots alla försök och att man ständigt pratar om skolan och att den måste ha mer resurser har just dessa problemen blivit värre.

Jag är inte speciellt för militären, men borde det inte införas mera disciplin i skolan. Det verkar som lärarna har blivit offren för den usla skolan vi har, för i annat fall hur ska vi tolka det här. Tidigare var det läraren som anklagades för hårda metoder och fick stå till svars för det. Rörde man en elev lite oförsiktigt, eller knappt nuddade någon blev läraren anklagad för misshandel. Jag ser det inte på annat sätt att reglerna i skolan är alldeles för slappa och inte minst har de utvecklats till att de har lagen på sin sida oavsett hur mycket jävelskap de orsakar.

Nä den svenska skolan har blivit direkt dålig, för att inte säga bland de uslaste i världen. Det som hänt att ingen längre vill utbilda sig till lärare och den som ändå gör det orkar inte och slutar.

Liknande situationer finns inom andra bristyrken där en ren försummelse är orsaken. Man lägger krutet på fel saker och mycket är det daltande som förekommer och för att inte säga när politikerna inte vågar ta tag i problemen och gör någon det riskerar de bli kallade eller anklagade för att vara rasister eller annat som svenskarna anser blivit heligt, att släppa all skit i samhället fritt.

Jag tror inte heller betygskraven löser problemen. Det resulterar också i utslagningar, men en förändring till något bättre måste vi få. Hela samhällen i grunden bygger på skolan och hur den lyckas. Nu har man hållit på i minst 20-30 år och laborerat hit och dit och det verkar bara bli värre och värre.

Det är viktigt hålla i taktpinnen, gör man inte det faller hela orkestern.

Bli först att kommentera

Tillåten jakt med pilbåge – Inget som jag direkt gillar

Av , , 2 kommentarer 3

Det pratas nu om att det ska bli tillåtet bedriva jakt med båge och pil. Det för tankarna tillbaka till stenåldern och även vikingatiden när man dödade både människor och djur på primitiva sätt med svärd och klubbor men även med pilar. Kanske ändå inte värre än dagens splitterbomber som används mot människor eller andra vapen där människor lemlästas och dör och överlever de får de mestadels svåra men för livet.

Ser vi tillbaka med jakten kom de modernare handeldvapnen – mynningsladdare – med kula och krut någonstans omkring 1600-tal. Sedan dess har vapnen utvecklats och är mycket presionssäkra om man träffar rätt vill säga. Visst skadeskjuts många djur trots det och oftast då i rörelse och även på längre avstånd. Det man säger till pilbågens favör är att djuret dödas ofta på ett nära avstånd och först när man är säker få in en säker träff.

Ser vi till de jaktmetoder som vilka folk idag använder inom vissa områden och där pilar används, både från båge men även med blåsrör är det oftast preparerade med gift och vid en träff, som inte behöver vara dödande i sig, dör djuret av giftet. I dessa områden och av dessa människor finns inga andra sätt att skaffa föda och överleva och då tycker jag det är befogat med denna jaktteknik.

Men i våra samhällen är jag tveksam till införandet av denna jaktmetod och ser det mera som en sport och nöje vilket även jakten kan vara, men i alla fall och inget jag tycker är bra. Ett välriktat skott med dagens vapen ger oftast en direkt chock samt dödar effektivt. Djuret hinner knappt känna något och i bästa fall ingenting. Knall och fall.

Tilläggas bör att jakten med hagel kan orsaka mycket lidande för djuren när bara några hagel träffar och djuret dör en långsam och plågsam död. Så visst kan det diskuteras om pilbågen är mycket sämre. Det pågår en utredning och vad den kommer fram till får vi rätta oss efter.

Går vi långt tillbaka i tiden var den mera utvecklade pilbågen – armborsten – ett väldigt effektivt vapen och är än idag.

Se mera här

Själv bedriver jag inte någon typ av jakt längre, jag tänker närmast på djuren och deras bästa.

2 kommentarer

Byggbranschen ”gnäller”, eller modultillverkarna

Av , , 2 kommentarer 1

Älvsbyhus i Norrbotten säger det blev svårare att få avkastning för sina färdigställda hus och en stor del av förklaringen säger man det är de högre amorteringskraven som infördes på lånen. Om det nu är så allvarligt visar det bara på hur svårt det är att ändra i något utan att någon drabbas. Vi vill ha bättre miljö, men samtidigt måste vi skära i något någonstans. Vår ekonomi bygger på jobb och tillväxt och det är naturligtvis det vi arbetar efter. Handelskriget på den globala nivån påverkar också även oss – Sverige överlag, små kommuner som stora – och det är ingenting vi undgår.

Vi lever av hur de ”stora hjulen” rullar och stannar de av drabbas alla som byggt upp sina ekonomier och den s k ”välfärden” därefter. Vi står inför stora utmaningar om vi menar allvar med att ställa om till ett nytt samhälle, ny miljö. Man får det att låta bra, men verkligheten kan vara en annan.

Det ska ändå bli intressant hur man tänker lösa det här, eller om det ens går, kanske det bara är att fortsätta på den inslagna linjen. Jobb och tillväxt. Inget nytt under stjärnorna här inte. Vi sitter också ”klämda” mellan stora jättar som driver på och tar hela marknaden, vad göra åt detta. Ingenting i princip. Mänskliga rättigheter, yttrandefriheter, demokrati, olika modeller och allt annat som vi varit vana vid kanske inte går att kombinera med hur andra har om vi ser till deras framfart på olika marknader. En liten duva eller fågel får finna sig i leva av vad andra lämnar kvar eller blir över.

Jag tror knappast också de styrande har någon bra lösning. Lappa och laga kanske?

2 kommentarer

Går det att rädda moder jord?

Av , , Bli först att kommentera 2

Vi ser nu alla naturkatastrofer i vår värld. Det stora landet Amerika och även det ännu större Kina och det överbefolkade och högteknologiska landet Japan. Det är bara några och av de de mest moderna länderna. De mera fattiga och de som har det sämst kanske vi ändå inte bryr oss så mycket om, men de är ändå dessa som bor i de redan mest utsatta områdena som mestadels drabbas av naturkatastrofer som orsakas av de ”rika” länderna.

Så är det ju alltid, när man inte själv drabbas skiter man rent ut sagt i hur andra har och kan drabbas. Går vi till vår ”rika” värld är det på det viset. Hur mycket är vi beredda offra för att försöka återställa något av ursprunget? Att vår ekonomi, välfärd och allt som vi är vana med inte får rubbas till det sämre är naturligtvis viktigast för oss. Banker och hela penningmarknaden visar inga intressen för att om vi tar till ett mera drastiskt uttryck, ”rädda vår jord”.

Man påför oss en rad regler vi utanför det system som knappast helt åstadkommer någon förändring. De som har makten och definitivt skulle ha möjlighet till de verkligt stora radikala förändringarna åstadkommer knappast något i den meningen. Vem vill sparka undan fötterna på sig själva?

Härtill kommer inte bara naturkatastrofer, även krigen med följande svält och misär är ett av våra största problem på vår jord.

Det finns ändå positiva inslag. Att rena vatten med solens hjälp är något av de framsteg som görs som gör att just de här länderna med sin fattiga befolkning kan se lite ljus i tunneln. Det behövs verkligen människor med kurage och som tar problemen på allvar och försöker hjälpa andra, de som har det sämst.

Just dessa problem är vi skonade från, än så länge förhoppningsvis och vi har ändå en positiv bild i det hänseendet.

Bli först att kommentera

Nytt politiskt landskap efter 9 september

Av , , Bli först att kommentera 0

Med ganska stor sannolikhet blir det ett nytt politiskt landskap efter valet 9 sep. I och för sig har ju den här regering fått igenom sina krav på grund av mer eller mindre ”snällhet” från delar av nuvarande opposition. Hade man på allvar velat fälla nuvarande minoritetsregering hade man gjort det. Mycket också av deras politik – försvar bl a – har styrts mera från ”höger”, eller de partier som vill satsa på försvaret.

Om vi lämnar detta det gamla och ser till vad som nu händer säger M-ledaren att han tänker bli vår nye statsminister. Jag tolkar det så också då att även om de röd/gröna får fler röster än den Allians som vi tidigare hade menar han då underförstått att SD fäller avgörandet vilka som ska regera landet efter 9 sep.

Det kan bli knepigt för C hur man ställer sig men även L?

Frågan torde förmodligen ändå inte vara löst något direkt efter valet

Har kommunerna lagt undan i ladorna för den eventuella ”torka” som väntar? Utan Vänstern kommer det knappast bli såna utbetalningar som vi nu haft, varken till landstingen eller kommunerna.

Bli först att kommentera

Om barn finge bestämma, även gamla – hur skulle de vilja ha det?

Av , , Bli först att kommentera 1

Vi vuxna myndiga personer pratar nästan alltid hur vi vill ha det. Det ska vara arbetstillfällen på grund av vi vill ha det så. Barnen ska slitas ur sängen tidig morron och slängas in på nåt dagis. Hämtas på kvällen, sova hemma och samma visa igen. Tycker verkligen barnen det är bra och hur utvecklas de? Vi kan fråga oss varför så många idag lider av ADHD och andra symptom som vi aldrig tidigare hade. Det kan naturligtvis vara så också att barn/vuxna även hade det tidigare men det fungerade ändå bättre då det ställdes mindre krav och att skolan hade tid ta hand om barn så att de fick en någorlunda bra undervisning. Människor är inte några programstyrda datorer som man bara kan mata in uppgifter på. Vissa behöver tid på sig medan andra kan lära snabbt och ta åt sig av kunskapen. Alla lära vi när vi är barn och det är viktigt vi får grunderna och kan hänga med i olika undervisningar och inlärningar, både i skolan och även hemma. Som barn formas vi och vuxenlivet kan hänga på mycket av det hur vi sedan utvecklas och hur vi blir.

Hur är det med äldre och gamla då, är det inte lite av samma sak, vi vuxna bestämmande medborgare ska ordna så att äldre får det bra, det vi tror är det bästa för dessa. Men är det alltid på det viset? Gamla, liksom barn har olika personligheter och alla gillar inte samma saker eller vill inte bli behandlade överlag på ett och samma sätt.

Naturligtvis är vi alla beroende av ekonomin, unga/barn (föräldrar) som gammal och några exakta lösningar går naturligtvis hitta lösningen på som är direkt individanpassade. Naturligtvis om jag har råd till en privat vård eller vård i hemmet och betalar vad det kostar kanske den mest perfekta lösningen skulle finnas. Samma sak med barnomsorgen, att själv välja hur jag vill ha det.

I Amerika kostar det åtskilligt för varje familj som vill ha barnomsorg. likaså för att vårda gamla. Ställer vi det i kontrast till det borde våra lösningar ändå vara bättre, inte minst ur ekonomisk synpunkt att de flesta har ändå råd till någon form av vård. Men visst kan vi fundera om vårt samhälle alltid är det bästa?

Tar vi de många självmorden och den psykiska ohälsan är inte vårt samhälle alldeles perfekt. Inte som det låter och man verkar tro.

Bli först att kommentera