Arlanda ska byggas ut – MP säger nej

Av , , 5 kommentarer 6

Det blir jobbigt nu för Lövin skaffa fram biobränsle till flyget på Arlanda nu när S vill bygga ut den till Nordens största.

I grunden 2 helt olika partier vilket visar på här. Det visar också att miljön inte alls egentligen är viktig för S. De vill regera med understöd av andra. I det här fallet är MP trovärdigare.

Går detta igenom med utbyggnaden kan MP kasta in handduken. Då faller hela deras trovärdighet. Flyget som anses ha bland de största utsläppen i Sverige kommer öka med deras medgivande. Räkna ut själva vad detta kommer leda till. Man har också gått ut och lovat det ska blandas i biodrivmedel i flygbränslet. Detta kan bli den största floppen sedan Centern införde biodrivmedlet till bilarna. Idag vill knappast ingen ha detta. Motorerna tappar effekt och drar mer soppa, speciellt vid kall väderlek.

Det rasar nog samman hela skiten

5 kommentarer

Utrotningshotade djur m m

Av , , 5 kommentarer 9

När vi pratar om miljön kommer frågan också upp om djuren och att arter försvinner. Det är också något som inte har något samband med koldioxidutsläppen så vitt jag kan räkna ut. Tar vi regnskogen är det uteslutande av människans påverkan och de avverkningar som där pågår och med det intrånget. Det finns också människor som drabbas och inte bara djuren. Hur det sedan kan ses om det är nödvändigt just detta för att ett land som exempelvis Brasilien också ska ha möjlighet utvecklas kan vara en fråga att tänka på.

Går vi till vårt eget land finns här inga djur som är utrotningshotade, eller varit p g a koldioxidutsläppen. Varken björnen, vargen eller järven. Det är uteslutande den jakt som bedrevs som gjorde att de höll på försvinna eller starkt minska i den grad att det var risk för det. Situationen i det fallet nu är att stammarna av dessa djur ökat radikalt just för att man bedrivit en medveten ökning och även igen skapat problem vad det gäller vargen. En svår fråga ta ställning till.

Älgen som knappt fanns långt tillbaka (i alla fall häruppe) har blivit en plåga på många håll för att de äter upp planteringarna. Samtidigt är just detta problemet till ökningarna också – de stora kalhyggena och rovdriften av den svenska skogen likväl som regnskogen. Vi är inte ett dugg bättre i det fallet, fast vi gnäller över andra. Jag tycker vi kan undra över hur det skulle varit om det förts en annan politik i det fallet?

Att vi människor ska ha det bra (vad som nu menas med det) är oftast också att det görs på djurens bekostnad. Det gamla bruket var bättre i det fallet. Dagens teknologiska och effektiva sätt bedriva allting gör att det oftast leder till djurplågeri.

Såg ett reportage igår kväll hur kycklingar föds upp och hur de behandlas innan de avlivas. Jag fick ångest över detta och kände mig skamsen när jag samtidigt ska äta dessa. Allt för vår välfärd och att vi ska ha det bra. Hur djuren sedan utnyttjas till vår fördel bryr sig ingen om. Trots detta är Sverige inte sämst i det fallet, snarare ett av de bästa länderna får vi hoppas.

Ta avstånd till att äta kött skulle vara just av den orsaken, att slippa tänka på djurens lidande och vad de får utstå bara för att vi ska ha mat på bordet av det överflöd i övrigt också som vi har. Fisk och andra liknande produkter är då att föredra. Men vi vet ju inte där heller hur de ser ut i haven om där också allting håller på ta slut.

Den svenska Berguven skulle också vara i ett starkt begränsat antal. Här också kan det vara det moderna sätt vi lever på. Många dödsfall bland dessa fåglar kan bero på kraftledningarna. Nu säger man att de börjat isoleras och just dessa skador och dödsfall minskat för berguven. I övrigt har man inga bestämda teorier varför den starkt begränsats.

Sedan har vi ju den meningslösa jakten på trofeér som fortfarande är ett stort problem och inte minst jakten på noshörningshorn- och elefantbetar. Kinas marknad är definitivt det som orsakar just detta problemet.

Jag vill dock i slutändan här säga att jag ställer mig inte bakom några djurrättsaktivister och deras sätt arbeta. Det drabbar i de flesta fall små eller mindre företag som ändock är bättre vi har än de som de stora jättarna orsakar. Men vi har en gång bestämt vi ska ha ett välstånd, men till vilket pris?

Den moderna människan kallar sig civiliserad, men stämmer detta alla gånger?

Kommer världen/Sverige bli bättre i det fallet när vi får elbilar och när vi rensar jorden på kobolt och andra mineraler?

5 kommentarer

Lycksele vände trenden med det nya styret

Av , , Bli först att kommentera 5

De verkar gjort ett bra jobb i L-sele det nya styret. Det är också vad vi skulle behöva i vår kommun – Vilhelmina. Det nya styret nu som tog över efter S+V sitter nu med ett gigantiskt underskott med våra mått räknat. Sedan september i fjol kan inte underskottet växt speciellt mycket, det måste vara ett arv från de föregående styrande.

Att en skola är nedläggningshotat (Nästansjö) det förstod säkert några redan före dessa nu som tog över. Det var direkt ingen nyhet för mig. Det vara bara det, det höll föregående konstellation tyst om. Nu hamnar hela ansvaret av besparingar på dessa som nu sitter.

Vad ska vi spara på, undrar Maria Kristoffersson (C) (se hennes blogg). Ja inte vet jag, de verkar som de var eniga innan (vill säga när S+V styrde) C med fl. Underskottet kanske de också varit med och bidragit till?

Att pengarna som man fick från flyktingmottagningen verkar bara gått runt inom kommunen och tillfredsställt några av dessa där verkar troligt. Jag har inga ingående uppgifter utan det får väl bli mera avancerade gissningar. Hela V-minas organisation måste ses över.

Att de var eniga bygga (ombyggnad) trygghetsboendet står klart. Sedan pågår ett bygge med ett boende för de som avisats LSS stöd i hemmet. Kan ej specifikt vad detta korrekt skulle heta.

Att man bygger är väl inte i o f sig fel om man inte drar på sig stora skulder. Jag vet inte om dessa byggen är avgörande för den dåliga ekonomi som nu presenteras. Allt det övriga verkar dock falla samman.

Det är bra det går bra för L-sele, då kan man då åka dit och fika och glömma eländet i V-mina. Är det så?

S verkar förlita sig på det gamla och gamlingarna. Det är en djup kris i partiet nu. De beskylls för att gå både till höger och vänster. Väljarna och medelemmarna främst från LO/S går till vänster. Men de är ju själva orsak till det.

Grundproblemet återstår, för liten folkmängd i förhållande till den omsättning/utgifter man har. Kommer man inte till bukt med det, eller på något sätt får in medel ”utifrån” kommer det här problemet finnas kvar. Glädjekalkyler bara för att försöka behålla, eller sitta kvar vid makten faller samman i slutändan. Trovärdigheten bli noll.

Jag vill inte leda in någon på några speciella spår. Var och en måste ju bilda sig sin egen uppfattning.

Bli först att kommentera

Värsta naturkatastroferna genom tiderna

Av , , Bli först att kommentera 6

Här en lista på de värsta naturkatastroferna genom tiderna.

Det märkliga att inga orsakats av koldioxid, eller hur? Översvämningar, jordbävningar och även cykloner fanns redan tidigt.

Att vi människdor tar lätt åt oss av det som sägs, hörs eller syns är konstaterat och då främst menat allt det negativa. Dessutom har inte Sverige i modern tid haft några större katastrofer av något slag. Allra minst naturkatastrofer. Branden i sommar var väl något av det värsta och då gick inte minst Miljöpartiet ut med att det absolut berodde på klimatet och att det var CO2 som orsakat det. Den värsta katstrofen som både kan hänförast till naturen och i övrigt, var väl Estonias förlisning där närmare 900 personer försvann i djupet och också lämnades kvar där. Sverige sas inte ha några resurser hämta upp de döda.

Nu verkar vi ha resurser till allting. Bilar, båtar/fartyg, transportsektorn – you name it – ska drivas med batterier. Vad det sedan kostar och vad reslutatet blir verkar mindre intressant. Huvudsaken de (miljöpopulisterna) får sin vilja igenom. De eventuella konsekvenserna har man inte tänkt på. Det blir väl som vanligt: Jasså?

Att FN tar åt sig av miljöaktivisterna är ganska logiskt. De har ju på senare tid varit en ganska tandlös organisation och inte kunnat vare sig förhindra krig eller på annat sätt göra världen nämnvärt bättre. Nu ser de sin chans – mest för sin egen skull – göra sig populära. Pösiga gubbar och även hängiga kärringar ser sin möjlighet få lite vind i ryggen och kan fortsätta klamra sig fast i organisationen. Vem kontrollerar den? Den har mer eller mindre förslappats och kanske också spelat ut sin roll i stort. Kan vi likna det med den Solialdemokratiska partikongressen?

Bli först att kommentera

Norge utanför EU, men åtnjuter frihandeln

Av , , 3 kommentarer 6

Enligt uppgifter från svt skulle Norge i princip ha samma förmåner som Sverige trots att de inte är medlemmar i EU. I deras avtal ingår en avgift på 9 miljarder, en liknande summa betalar även Finland. Sverige får punga ut med 40 miljarder. Visst låter det konstigt?

Norge är istället med i EES: Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) är ett samarbete mellan Europeiska unionen och dess medlemsstater, å ena sidan, och Island, Liechtenstein och Norge, å andra sidan.

Det här med att medlemsskap är ett måste stämmer alltså inte. Norge är smartare i det fallet och betalar också därmed 30 miljarder mindre än Sverige, men har i princip samma förmåner. Dessutom mycket friare hur i övrigt de lägger upp sin politik. Sverige och andra länder inom Unionen är mera styrda av besluten från parlamentet. De ständiga resorna och förhandlingarna är både tidsödande och krångliga och varför inte också dyra? Härifrån blir det inte också utsläpp i det ständiga resandet? Det framkommer mer och mer, den som skriker högst om utsläppen, är de som främst bidrar till dessa.

Går jag till mig själv och kanske många med mig bidrar inte i någon större omfattning till utsläppen, ska jag ändå inberäknas i dessa (det kollektiva Sverige) och vara med ”sona brotten? Högst orättvist.

Det går inte heller jämföra oss med Tyskland i utsläpp. Sverige är redan ledande i världen med låga utsläpp, främst för framställning av el. Det som orsakar de stora utsläppen är flyget och även trafiken främst i städerna. Inte minst Stockholm.

Här (stora delar av Norrland) passar inte MP eller andra miljöaktivisters politik, här krävs mera utveckling. Inte bannor och inskränkningar på allting. Vår miljö är bland den bästa i världen, trots det vill inte människor bo här, vad beror det på? Just därför att vi inte har miljöförstörande bruksmetoder. Tar vi Tyskland exempelvis (inom EU) släpper de ut fruktansvärda mängder och vilka gör det, förutom bilar och flyg? Det är den tunga industrin – alla fabriker – hit ingår även Tysklands bilindustri som är bland världens största.

Endast Sverige kan inte förändra världen i stort och även om vi alla skulle börja använda häst och kärra skulle inte klimatet ändras tvärt. Samtidigt kommer andra länder utvecklas, förbruka mer energi och släppa ut mer CO2. När vi minskar kommer andra öka. För vi väl att människor ska få det bättre, ha möjlighet till utveckling, bygga rejäla bostäder som står pall för oväder. Idag har ju dessa människor bara ruckel bo i. Samtidigt då måste utvecklingen där gå framåt och hur ska den det med endast cyklar, häst och kärra? Inga rejäla metoder att bruka jorden har de heller.

Bortskämda människor har fått för mycket säga till om och de är dessa som egentligen tär på jordens resurser.

Punkt

Bor Lövin nära eller i Trosa, eller vilken trosa menas – Hennes Miljötrosa?

3 kommentarer

MP bäddar för en konservativ regering

Av , , 2 kommentarer 8

Näst intill sinnesjukt vill jag påstå vad nu Isabella Lövin går ut med. Ett totalförbud mot fossila bränslen – Diesel och bensin om 11 år. Går Sverige från I-land till U-land? Det finns risk för att det kommer bli väldigt besvärligt. Inte minst tänker jag på alla transporter, både till städerna men även till landsbygden och inte minst vår glesbygd.

Får vi inte bort dessa individer – Miljöpartisterna och deras anhang – går vi definitivt mot en större kris. Jag för min del kommer att välja alternativ vid nästa val, där MP absolut inte ingår. Vad det sedan blir skiter jag i.

Vilket resursslöseri det istället blir. Redan befintliga fordon ska skrotas mot nytillverkade. En revolt är på sin plats. Kä… måste bort.

Nu är måttet rågat

Det var droppen…

2 kommentarer

(Ungdomar)-Miljörörelsen kan liknas vid socialism?

Av , , 2 kommentarer 5

Visst uppfattar jag det på det viset. Ska ungdomars krav gå igenom då måste det bli något i den vägen. Vinster-företag ska inte bli det väsentliga i en ekonomi baserad på denna rörelse. Jordens resurser ska fördelas till nytta för alla. Logiskt måste det bli på det viset.

Att den miljörörelse vi nu har ger mycket av likheter i den vänsterrörelse vi hade på 60/70-talet, eller t o m hippierörelsen som skulle förvandla jorden. Skillnaden är dock att den byggde på marijuana, knark och droger. Ungdomar idag är betydligt bättre informerade och den gamla drogkulturen håller på försvinna. På så vis har samhället blivit bättre. Det har också trots allt blivit jämlikare i samhället.

Men egentligen, hur kommer samhället utvecklas med de ungdomar som nu strejkar och vad händer när de ska börja försörja sig själva? Kommer det vara lika poppis då att exempelvis ställa in arbetet en dag i veckan? Kommer det överhuvud taget få ett jobb om arbetsmarknaden ser ut som den gör idag?

Blir det som ungdomarna vill kanske det också förändras i motsatt riktning, den som inte är miljövän får inget arbete.

Hur kommer EU utformas när miljörörelsen trycker på? Just nu lutar den mera åt höger och de gamla banor vi alltid arbetat efter. Det ”kristna” samhället verkar ta sitt uttryck mera i högerextremism. Att skjuta ner folk – massavrättningar – verkar dessa våldsmän ta mycket av sin inspiration från den högerextrema och även den kristna kulturen. För mig är det obegripligt att samtidigt som man skulle utge sig för att vara kristen begår fruktansvärda våldshandlingar. Helt förkastligt.

För mig finns inga favoriter (varken inom EU eller Sverige) vare sig inom vänstern och allra minst (extrem)-högern. Här kan man givetvis undra, var drar man gränserna där. Vad är extemt? Det är upp till var och en själv avgöra, tycker jag. Det lägger jag mig inte i.

Vad blev det av Brexit? Man har nu hållit på i nästan tre år – det enda vi dagligen hör och ser – och nu kanske det inte blir något utträde. Det här är ett mycket dåligt sätt att bränna sin energi i onödan. Tänk vad mycket vettigare man kunde gjort de här tre åren. Ett liknande scenario har vi ju också i Sverige, fast där det motsatta. EU till varje pris. Får miljörörelsen fäste rejält, kommer det här knappast inte fungera med de politiker vi nu har. Oavsett var de står, är deras tankegångar bra föråldrade. Inte sant?

Med portföljen i ena handen (spekulation/börs) och i den andra en grön kvist. Vilken trovärdighet ger det?

Att vi måste ha inkomstskatter är självskrivet, men det verkar man vilja komma bort ifrån. Självfallet kan vi då inte ha det gamla systemet kvar och kommer då likna mera det amerikanska skulle jag tro. Vad vi väljer, en mera socialiastisk rörelse, eller en mera hård höger, eller något mittemellan?

Jag tror ändå det kommer lösa sig i slutändan. Populism kan röra om under en tid, men sedan lägga sig. Jag tror det kommer göra det denna gången också. När alla fått ut sin energi och sina känslor och så småningom tröttnar då återgår vi till den vardagliga tillvaron. Men kanske med förnyelse och mera insikt.

2 kommentarer

Inte bara ETT problem vi står inför

Av , , 3 kommentarer 8

Frågan man kan ställa vilket är värst? Nu säger man att vi använder för mycket vatten vid tillverkning av olika produkter. Tillverkning av jeans har jag nämnt tidigare det går tusentals liter för tillverkning av ett par. Nu säger man att frukter kräver oerhörda mängder för produktion. Det har jag också nämnt tidigare, speciellt vid konstbevattning och där jorden blivit urlakad och det måste både tillsättas vatten och konstgjorda näringsprodukter. Kaffebönor nämndes också i ett inslag det skulle krävas mycket vatten till för kaffeproduktionen, den som vi får direkt i koppen eller muggen – rent kaffe.

Sedan har vi problemet med den omtalade CO2, som jag skrivit bra många meter text om. Vi har också ett stort problem med plasten i haven, ja faktiskt tycker jag det är lika viktigt som koldioxidskräcken som målas upp. Framförallt är det djuren i haven som drabbas, även växter, plankton och alger men även korallerna. Till syvende och sist är det vi människor som även drabbas. Nedskräpningen på land är gigantisk om vi ser till de länder där ingen eller mycket liten sophantering förekommer. Det här ett jätteproblem anser jag som ligger i paritet med koldioxidutsläppen om inte värre.

Beträffande vattnet och dess tillgång, åtkomst och användning sägs det också det är risk för översvämningar när polerna nu smälter. Men då måste det väl bli mer vatten? Jag förstår man menar att det är de traditionellt torra områdena i världen som kommer sakna vatten, men ändå värt att poängtera i sin helhet. Ändå funderar jag på då man säger att stora mängder vatten åtgår vid olika tillverkningsprocesser – inklusive frukter och jeans bl a – att vattnet som används kan väl inte bara försvinna i tomma intet? Normalt det vatten man använder, eller om jag tar upp 1000 L och tvättar något med och sedan låter det fritt rinna tillbaka till marken igen kommer det åter gynna grundvattnet, eller hur?

På det sätt vi använder vattnet på vårt moderna sätt funkar det inte på det viset. Det har man också konstaterat, exempelvis i dagvattenbrunnarna och allt regnvatten som samlas upp går i ledningar och kommer inte marken till nytta och grundvattnet.

Beträffande plasten i haven borde det vara det enklaste åtgärda av alla miljöproblemen, men det verkar inte finnas något större intresse i. Det måste gå att samla upp med olika mekaniska modeller. Varför går det inte åtgärda, varför är inte miljöorganisationerna mera intresserade av det? I Norge finns det ett större intresse inom det området, att försöka samla upp allt skräp från stränderna och från havet så långt det är möjligt.

Ett annat fenomen som gör mig lite förbryllad är maten vad vi uppmanas att äta. Köttet har sagts (framförallt rött, vad som nu menas med det) det är inte bra, även att djuren där den mesta köttproduktionen tas ifrån skulle orsaka koldioxidutsläpp. Om nu också frukterna sägs orsaka vattenbrist, vad ska vi egentligen då äta? Det har aldrig varit fråga om detta tidigare och vad jag kan erinra mig har människor varit tacksamma att ha något att äta överhuvud taget. Bästa är väl en blandad kost.

Att vi de ”rika” länderna förbrukar mycket är troligt och att vi alla skulle ingå detta scenario. Sverige lever i överflöd, javisst, men inte alla, men det är på det viset det framställs som. Det ser man ju hur det frossas med allting. Inte tycker jag det är bra och jag skulle gärna se att vi tar tillvara mera och inte förbrukar i onödan, eller att det överblivna slängs bara bort.

Jag skiter då nästan i vad de kommer fram till, det verkar vara det enklaste. Jag har gjort vad jag kunnat, mer kan jag inte göra. Vi har en regering som ska sköta allting åt oss, så då är det väl bara luta sig bakåt i fåtöljen och skörda deras framgångar.

Nämnas att avågende statsminister Reinfeldt fick 100 000 i timmen för något engagemang senare. Vilka är det egentligen som ska ta på sig ansvaret när det utlovas hjälp till andra? Att jag tog Reinfeldt som exempel kunde varit vem som helst annan, men han har ju varit med och infört ordspråket ”öppna era hjärtan”. Skulle inte han då behövt gå i spetsen för det uttrycket? Inte bara han, alla som vill hjälpa så oerhört, men när det kommer till kritan är de bland de snålaste dj_vlarna. Usch fy fasen!

Tiden är ur led

3 kommentarer

Dagens elbilsbatterier, redan passé?

Av , , 2 kommentarer 9

Ska vi tro expertisen kan det bli svårt hålla batteritillverkningen igång under de förutsättningar som nu sker och med en stigande användning av de mineraler batterierna kräver. Expertis från Chalmers Tekniska Högskola uttalade sig på radion idag och befarade just vad jag säger. Även om det kommer återanvändas material, kommer det ändå bli en brist på de material som ingår i dagens elbilsbatterier.

Här en lite äldre länk

Det måste till nya materila till elbilens batteridrift om man vill bibehålla tillgången på efterfrågan. Hur det kommer se ut vet man inte idag. Skulle hela EU ställa om till enbart elbilar skulle det bli katstrof, eller helt enkelt inte gå. Detta är mera en utopi det man idag förutsätter sig. En blandning av samtliga drivmedel är det troliga och mest förnuftiga som måste ske.

Vi kanske ska döpa om elbilen till leksaksbil för rika?

Vad blir andrahandsvärdet?

Totalt en stor miss?

Stadsbil är väl det mest passande, eller med begränsad användning.

2 kommentarer

(2/2) Jorden kommer inte gå under, så länge solen lyser

Av , , Bli först att kommentera 13

Det är med säkerhet garanterat. Det vi pratar om nu med den globaliserade uppvärmningen är närmast en struntsak, eller inte ett överhängande problem som gör att vi dukar under. Tvärtom gör den globala uppvärmningen att vi får en ökad växtlighet. Det hörs ju på namnet också – växthuseffekten.

Många vill ha växter och frukter som inte passar in för det kallare klimatet och därför bygger man växthus, Mindre och större. I ett allt varmare klimat kan även vi få exotiska växter och frukter. Det kan t o m minska vår import, den som nu fraktas på haven och även på land. Det finns positiva bitar som vi glömmer bort.

Att det lättare kan bli bränder kan vara riktigt, främst skogsbränder. Men där har vi också gjort fel när vi avverkar skogen och med följer även lövträden. Någon återplantering av dessa är ju inget man gör. Tvärtom försöker man röja bort all lövskog till förmån för barrträden. Återigen ett misslyckande av våra svenska skogsvårsmyndigheter. De som med säkerhet konstaterat detta är den kanadensiska expertisen och där man i Kanada är vana med skogsbränder, eller t o m ser fram mot dem. Efter blir växtligen rejält förbättrad. Lövskogen hindrar bränderna att sprida sig och det blir mera kontrollerbart.

Givetvis ska vi inte heller vara glada att det brinner, tvärtom måste vi ju vara förberedda på det. När det brann i sommar var man då definitivt inte det. Sverige som vet så mycket och är bra på allting???

Vi överlevde digerdöden på 1300-talet som decimerade befolkningen rejält, men på sikt är det nästan som att döda en fluga, det tillkommer i mångfalt fler antal.

Ävenså atombomben över Hiroshima (som var en fruktansvärd händelse) men även här har man repat sig. Visst kommer det hända saker för oss också (jag menar lite varstans i världen) men någon förintelse är det inte frågan om.

Nyligen omkom över 300 personer i två onödiga flygolyckor under kort tid. Planen, Boeings nya modell 737 Max-8 är direkt farliga genom att autopiloten när den tar över går planet inte styra manuellt. Det beror på att piloterna inte har utbildning i detta och förstår inte hur man kopplar ur den. Det kan vara så enkelt att man bara behöver trycka in en knapp. Boing ville vara först på marknaden med det senaste och därför slarvat när det gjort det nya datasystemet. Kostnaden för Boing kommer bli jättehög, samt det mest tragiska att det orsakat så många dödsfall helt i onödan.

Så har vi då attentatet på Nya Zeeland där f n 50 personer fallit offer för en mördare som gått in i två moskéer och avrättat folk. Minst lika många är skadade och fler dödsoffer kan skördas.

Visst sker det saker som är lika farliga som koldioxiden påstås kräva och där skydden också måste ses över. Olyckor, tragedier och andra eländigheter kommer vi knappast vara fria från i framtiden, men livet går trots allt vidare ändå. Det ingår i vår mänsklighet sedan urminnes tider. Vi har alltid repats oss. Jag tror vi gör det även denna gången med, trots den fruktade ”klimatkrisen”.

Vi vet också hur Sverige krigade under en tid. Vi var också bland de fattigaste länderna. Mera bedrövligt kunde vi knappast ha. Tittar vi nu, hur vi det då? Ta övriga krigen i världen, vi har repat oss från dessa också om jag tar de två senaste världskrigen.

Jorden är sin egen regulator – det som fanns på äldre dieslar som slog ifrån vid risk för övervarvning – och börjar producera växter när värmen stiger. Det som nu sker är helt naturligt.

Minska utsläppen i våra stora fabriker skulle göra mest nytta, men också skada. Människor tappar sina jobb. Allting är inte så enkelt som man tror.

Bli först att kommentera