Hur kommer den här sommaren bli?

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu har man slutat kalla det olika väderlekar, nu är det klimatet som gäller beroende av väderlek. Sommarens hetta torde knappast bli åter igen, kanske om hundra år. Det är så det ser ut, vädret kan vi inte förutspå. Inte ens med dagens tekniker stämmer det in speciellt bra. Visst har klimatet ändrats över tid, det tror jag vi alla är överens om, men lite ”fult” är det att endast bygga sin politik på detta. Jag vill nästan kalla det populism.

Att det spys ut mängder av gifter i luften tror jag också vi alla kan vara överens om. Främst är det från tillverkning av olika slag. Vi har också kolkraftverken och då bara inom Europa, hur det ser ut i övriga världen vet jag inte exakt, men förfärliga utsläpp av både giftiga gaser och främst CO2 som vi pratar om vi måste speciellt bekämpa.

Jag får ändå inte ihop plus och minus på området när det nu pratas om att gruvindustrin måste öka takten på efterfrågan av produkter som elbilen kommer behöva. Vill säga man minskar ner på de direkta utsläppen från bilar/fordon men i gengäld ökar utsläppen från tillverkningsindustrin.

Sverige ska ha en inriktning att vi ska bli ledande på det här, bli ett mindre paradis där vi ska bli eftertraktade och omtalade. Nåväl, vi har ju varit ledande i mycket under en tid, men vad blev det av det? Idag har de flesta länder gått förbi oss, inte minst våra nordiska, så vad är sant?

Det verkar som vi är inne i ett nytt experimenterande och vem eller vilka tar ansvar om det misslyckas? Vi kan också tror jag vara överense om att det är produktionen och konsumtionen hela vårt system bygger på och det är väl den slutsatsen den ”gröna skatteväxlingen” bygger på. Visst kan det vara intressant försöka ändra i det, men vad ska till istället för jobbskapandet? Det krävs en stor apparat om allt det här skulle förändras och enbart vårt land skulle lyckas när man samtidigt säger vi är beroende av omvärlden.

Många frågetecken men inga direkta svar

Bli först att kommentera

En missuppfattning om familjeåterförening

Av , , Bli först att kommentera 10

I de 73 punkter som C och L ställt i regeringsunderlaget skulle en familjeåterförening ingå och då ligga på C krav. Jag råkade i gårkväll titta på en debatt mellan C (Johanna Jönsson) SD (Paula Bieler) där just den här frågan diskuterades. Jag för min del trodde det gällde de som nu redan befann sig i landet och då hade det varit helt okej. Men det ska tydligen gälla framöver också, även s k ”ensamkommande” (minderåriga) ska ha möjlighet ta hit sin resterande familj, inte bara vuxna med familj.

Detta är inte bra anser jag och som någon annan i inslaget (en s k expert) påstod kommer det att öka trycket på Sverige och de flesta kommer att föredra vårt land. Det blir i det närmaste en ohämmad invandring igen och med begränsade kontroller. Mycket dåliga vanor och annat som direkt är skadligt för vårt land har importerats. Musiken exempelvis, rappen det är något jag inte gillar i någon högre grad. För det första är det ingen musik och för det andra för det med sig dåliga vanor (knark och olika droger kan ingå med allt det medför). Det finns rappare som direkt understött extremismen genom sin musik, öh förlåt, genom detta missljud.

Jag håller med SD i det fallet, ordna först upp den oreda som finns innan vi börjar prata om ökad invandring igen. Dessutom uppmanar man och underhåller människosmugglarna med detta budskap.

Ser vi till världen i stort påstås att maten/födan inte kommer räcka och att miljöhotet förvärras om vi fortsätter äta den mat som vi nu gör. Rött kött – vilket bara rent ut sagt är mycket flum och saknar direkt fakta att det skulle vara direkt skadligt - framförallt. Det skulle ligga framåt i tiden när vi uppnår 10 miljarder människor.

Detta är inga underbyggda fakta påstår jag om vi samtidigt säger att vi genom klimatförändringarna kommer att utplåna vissa delar av vår jord. Då kan vi väl knappast bli fler i den takt som nu sker? Att vi slänger mycket mat är givetvis ett problem och visst äter vi mycket onyttigt också som kan vara direkt dåligt för hälsan. Så visst, går det göra något åt detta är det inte helt fel. Men vilka grupper i samhället riktar man sig till? Ibland undrar jag om det bara rent av ha en anledning höja priset på det som anses onyttigt och ingå i den gröna skatteväxlingen.

Vad jag kan erinra mig och så länge jag kan minnas har köttet varit räddningen för oss. Långt innan EU hade vi närmast egen försörjning av mjölk och köttprodukter i landet och även häruppe med egna mejerier och slakterier. Det mesta av detta är nu helt borta och vi importar det mesta av allting. Förslaget (från RLF) om ett större slakteri beläget någonstans mera centralt för samtliga bönder var ett bra förslag. Man motiverar detta med att det blir oerhört kostsamt med de mindre slakterierna på det sätt det nu är upplagt. En mera egen försörjning både inom länet och utanför skulle vara bra för oss och inte minst gynna miljön med mindre transporter m m och även arbetstillfällen. Det är först och främst oss själva vi måste tänka på, inte bara tillgodose att Europa i stort och även världen i övrigt ska vinna på att exportera till oss.

Rädda oss själva i första hand och sluta skryta om vårt välstånd. Det hänger bara på en skör tråd. Vi ser bara vad som händer när elen blir borta. Vi kan inte göra oss helt beroende av andra.

Gör inte landet sämre

Ta också i beaktning bostadsbristen som vi redan har, eller är det bara något man hittat på och man skojar om?

Bli först att kommentera

Pappa, mamma, barn

Av , , Bli först att kommentera 5

Lite på det viset är det inom politiken också i jämförelse med hemmet och då med det traditionella. När pappa eller mamma sagt sitt då lyder barnen. Inom den politiska sfären tycks ett liknande fenomen råda. Jag för min del som är närmast oberoende vågar ta ut svängarna rejält, i mycket. Vi ser hur förtryckt stämningen varit nu bland de offentliga politikerna och om vi säger de som lyder under rikspolitiken.

Vilket parti som är mest centralstyrt är lite svårt säga, men jag kan notera det märks väldigt väl både inom S och C. Politiker på länsnivå verkar gått in i en dvala under den här tiden vi varit utan regering, jag undrar om det inte nu börjar öppna upp sig lite när vi igår åter har samme gamle samme statsminister som tidigare. Först är alla eniga avsätta honom, inklusive L och C, sedan så väljer man kroka arm med honom. Lite ironiskt va?

Hur det än nu är har de underlåtande politikerna fått sina föräldrar och nu kan barnen börjar leka, just dessa de styrande som tillhör denna undergrupp. Vågar de börja agera lite smått själva nu?

Känslorna svajar både uppåt och neråt efter det historiska beslutet vi nu har. Många räds för marknadshyror och sämre anställningsvillkor. Men tittar vi hur vi har (främst bostadsmarknaden i de större städerna) hur ser det ut där, har det inte varit det ständiga samtalsämnet under det senaste halva seklet. Upplåningen och bostadsbristen är det ständiga bekymret. Att någonting måste till i endera riktningen kanske vi (tätbefolkade områden) får tolerera. Detta var något av en replik bara i sammanhanget. Jag vet inte, men intressant kan det bli med hela denna uppgörelse. För mig gör det i princip detsamma, jag kommer följa det med intresse och det blir förhoppningsvis en intressant tid med helt nya infallsvinklar.

Det vi (jag) saknar är ändå vilken färdriktning vi kommer få, de mindre norrlandskommunerna och inte minst inlandskommunerna. Som sagt det har ju varit närmast ett vacuum så långt, det kanske börjar öppna upp sig lite nu. Centern enligt de punkter som finns i uppgörelsen har säkert mycket att bevisa. Det vill nu eller som de alltid gjort – utan att lyckas särskilt bra de senaste årtionendena – vara norrlänningens räddare. Vi får väl se om vi kommer utvecklas eller avvecklas ytterligare. Bollen ligger mestadels hos dessa nu. Tidigare har det varit undanflykter att det inte fått igenom sin politik för att det haft ett begränsat utrymme p g a av deras ”litenhet”. Nu har de i princip dikterat färdriktning. Låt se nu?

Jag tror inte vi får något särdeles lyft oavsett vem som innehar regeringsmakten. Men visst kan det bli både sämre och bättre. Som sagt jag följer med spänning och intresse detta.

Pappan i det här faller får representeras av Löfven och mamman av Lööf, eller varför inte delat föräldraskap mellan Lööf och Björklund. All de övriga under, barnen.

Idag är det rena ”blia”, -17

Bli först att kommentera

Klimathotet märks – idag bara -28

Av , , Bli först att kommentera 6

Det märks att vintrarna blir varmare och varmare. Normalt skulle vi haft neråt -40 någon dag eller dagar redan, men bara -28, det är ju ingenting. Nordbo som man är och även jobbet under perioder i djup och snö och kyla är det närmast som att befinna sig på Riviäran nu. Kan man ha det bättre.

Det blir givetvis lite svårt ställa om kosten till hö med bara en mage och när man inte kan idissla som kon. Råma och bräka torde gå att lära sig, men ställa om i övrigt till den gröna växlingen kan bli lite svårt i början. Jag har redan kontaktat butiken här på orten och beställt melass och kraftfoder som är tänkta för djuren, men nu när den vanliga födan blir en lyxvara och bara för den rika gruppen i samhället får man nöja sig med djurfoder.

Jag ska inte klaga, det finns hopp, när magen inte är van med vanlig mat kommer det bli ganska stora metangasutsläpp som jag har för avsikt ha som drivmedel. Jag har redan börjat ställa om lite smått, exempelvis inatt sov jag på altanen. I den här värmen måste man vara påhittig. Snödjupet ser jag också är ganska begränsat, knappt 2 m. I vanliga fall brukar vi ha lika mycket som i Alperna, 3-4 m. Ja vad ska denna klimatförändring mer ställa till med?

Bli först att kommentera

Skulle vi behöva en ny tidning i länet?

Av , , Bli först att kommentera 0

Jag menar VK kan väl vara helt okej och visserligen har vi VF som ska vara lite i andra riktningen och det är ju bara. VK-koncernen enligt vad jag känner till äger både VF och VK och vad blir det för större skillnad då? Det ser man ju också i olika referat, nyheter och händelser att det är i princip samma sak saker de lägger de lägger ut. Ja några variationer kan det vara men bara i mindre skala.

Det här hände någon gång under 80-talet när arbetarrörelsen tappade sina rötter beroende hur man ser, gott eller ont? Men jag konstaterar att så är det. Arbetarrörelsen är numera nertryckta i skoskaften och om de har sig själva att skylla helt eller delvis kan också frågas, men i vilket fall är det på det viset.

På det viset har det nästan helt blivit inom landet också för att inte säga inom världen. Rikedom, framfusighet och stjärnor av olika slag är det som dominerar. Jag undrar om inte glädjedagarna (höger-ultrahöger) inom svensk politik också snart börjar vända och även inom andra delar av världen. Jag såg nu senast att May lidit nederlag i Storbritannien. De som vi kallar högerkrafterna börjar avta så smått. Brexit var ett direkt påfund av ultrahögern som de sedan dragit sig ur och lämnat åt andra förvalta. Oavsett om man gillar eller ogillar EU är det dåligt skött av de som satte igång det hela.

Corbyn (Labour, motsvarighet till svenska Arbetarpartiet, S) börjar nu vinna mark igen efter att ha varit nertryckt i skoskaften ända sedan ”Järnladyns” dagar. De ”högerkrafter” vi ser runt om i världen som vunnit mark tror jag snart är förbi. Det har också till stor del att göra med hur det ser ut i världen. Krigen och oroligheterna och med det människor som flyr skapar den högerinriktade ställning vi fått. Svenska SD är ett direkt exempel på detta. Det är strakt emot invandring och har byggt upp sitt parti nästan bara på det. Om vi får en stabilitet i vår omvärld tror jag deras dagar är räknade, för vad har de då som de deras viktigaste fråga? Givetvis är det många som dras med när vår omvärld är orolig och även när vi ser människor på flykt som för oss är ovanligt, ja i det närmaste oförståbart att människor inte har någonstans ta vägen. Saknar allt som vi tar för givet, det är klart det är svårt förstå för oss. Under de förutsättningarna har mycket av ”högerkrafterna” vunnit terräng och samtidigt drar många med sig.

Problemet också är att vi ändå har en grupp människor inom landet, födda och verkat här och under en livstid och även de ”utstötta” som inte har tillgodosetts särskilt mycket. Samtidigt har vi den andra gruppen som bara får det bättre och bättre och ska alltid gynnas numera. Det är klart att det blivit i andra riktningen och jag vill påstå att det är den gruppen som mestadels VK vill framhäva. Även deras kärnläsare torde i största grad vara den gruppen. När det gäller frågan om invandring, kostnader m m, är det också på det viset det är nästan alltid de som har minst varifrån det ska tas. Jag menar vilka klagar högst?

Hur det än är eller blir har jag framfört min synpunkt. Sedan kan den inte vara komplett varken i kritik i eller om man ser till sympatier, men lite att fundera över hoppas jag bidragit med.

Vad har Vänsterpartiet välja mellan idag, pest eller kolera? Jag tror det som skadar minst blir resultatet.

Bli först att kommentera

Grön skatteväxling???

Av , , 2 kommentarer 8

Vet någon vad det egentligen innebär förutom de själva som kommer med idén? För mig på det sätt jag tolkar det är det närmast noll i inkomstskatter och mesta minskningen ska den som tjänar mest ha.

Den borttagna värnskatten likaså gynnar bara de med höga inkomster. En som tjänar 40 000/mån får enligt det här förslaget 74 kr i sänkt skatt och exempelvis vår statsminister får 6000 i skattelättnader per mån. Det motsvarar inkomster på ungefär 180 000/mån. Det här är en ren uppföljning av Reinfeldts politik som införs. De med höga inkomster är de som i första hand gynnas. Inte ens SD den som räds för dessa har något liknande förslag. Det är ren och skär skrämselpropaganda man drivit genom det här.

Åter till den gröna skatteväxlingen och vad den innebär och går ut på. Man säger sig vilja sänka inkomstskatterna och ta igen den på konsumtionen eller det som anses farligt för miljön. Utsläpp från fabriker, bilar/fordon m m. Oavsett hur den kommer fungera ser vi orimligheten att under lång tid framöver den skulle täcka alla inkomster staten behöver tillgodose i sin budget för att finansiera allting. Anslagen till militären ska kraftigt höjas, polisen vill ha sitt och inte minst de övriga samhällsfunktionerna. Sjukvården, skolan osv.

Vi kan låtsas vi går en bit in i framtiden när vi anser att utsläppen och allting som nu anses farligt för vår miljö eller klimatet, vi kommer till den punkt att vi inte kan göra något mer och den gröna skatteväxlingen kan inte längre bidra till att förbättra klimat och miljö, varifrån ska då skatterna tas? Den här politiken anser jag bara är ett svepskäl för att de rikaste i landet ska gynnas. Det är bara en ren uppföljning av den gamla alliansens politik som C och L drivit igenom med hjälp av S och MP. Den kan t o m vara sämre än vad en M+KD med stöd av SD kunde bli.

Lite ironiskt skulle man kunna säga att den dåliga miljön eller klimatet och som vi inte rår på ändra i en handvändning och om det ens till 100 % beror på det som påstås, är ett perfekt skäl att driva igenom en politik som kommer slå hårt mot redan drabbade områden. Det kan ni själva räkna ut vilka det är. MP är direkt ett farligt parti för Sverige. De valsar runt i stadshuset, ena gången var de med Reinfeldt och nu den allians som då existerade. De fyller ingen uppgift längre.

De gamla ”abetaridéalen” och på det sätt det fungerade tidigare håller nu på sammanfalla helt. En liten bit tas bort varje gång tills det helt styrs av marknadskrafterna. Det är på den vägen vi går, inte med öppenhet utan med list.

Exakt vad de olika punkterna i dokumentet innehåller som ingår i att styra Sverige vet knappast någon. inte ens de inblande, eller det vill de inte tala om. Man visar bara den positiva sidan, att vi får en regering. Pang! Sedan slås fällan. Fångad!

Visserligen tillkom värnskatten under Göran Persons tid och det är inte hela världen om den försvinner men det visar bara i vilken rikting man går. Den rike stadsbon är den som gynnas. Landsbygden kan sluta hoppas. Den kommer med tiden helt avvecklas. Det blir en jättestor park och helt utarmad, ett enda stort kalhygge där vindkrafteverken istället tagit plats. Det här är den gemensamma politik som förs och förts och alla sitter i smeten. Därför kan ingen förändring ske.

Skit samma

Tillägg: Den negativa inställningen till MP blir inte bättre av att vi har ett annat parti som försöker ta över deras roll. Det kan t o m bli sämre enligt min bedömning vad det gäller skattetryck m m.

We haven´t seen nothing yet

2 kommentarer

Främlingsfientlighet – det nya slagordet, främst från MP

Av , , Bli först att kommentera 7

Ser vi till djuren, vilka som helst vill de gärna ha sina revir och olika områden för sig själva. Det kan vara enskilda individer som markerar och de som lever i grupper har sina speciella områden de värnar. Inte minst människans närmaste släkting, schimpansen. Det kan bli oerhört våldsamma bråk om någon inkräktare tar sig in på deras område. Rent av en annan grupp kan ibland vilja ta över ett redan upptaget område av andra apor och våldsamma slagsmål utbryter med dödlig utgång för vissa.

Det är helt naturligt att också vi människor värnar om våra områden. Inom hemmet, men även kan det vara en kommun som markerar sina gränser och inte minst länder. Att låta människor obehindrat passera olika gränser ställer till problem. För mycket okontrollerad invandring är ett bra likställande. Nu har det blivit på det viset att i Sverige riskerar man först åtal och sedan fängelse om man råkar kalla något som kanske var naturligt för tio år sedan.

Flumpartier som MP ställer sig bakom det kravet att varje individ som just dessa inte tolererar är främlingsfintlig och/eller rasist. Man kallar andra extrempartier och rasister, men var står de själva? Ett bra exempel på ett extremparti är MP. Kommer du på en moped med förbränningsmotor eller något annat som de implementerat eller är på väg att göra då ska du närmast straffas.

Jag tycker i den uppgörelse som nu gjorts mellan S, C, MP och L borde inte MP ingått. Jag menar det räcker med ett parti som kommer att driva det miljörörelsen är ute efter. Vi kommer inte få äta den mat vill och om, kommer det bli oerhört dyrt. Din nyinköpta bil måste du skrota till förmån för en elbil, även om det inte finns ström att tillgå.

Nu har Jonas Sjöstedt opponerat sig mot den här fyrpartiuppgörelsen vilket på sätt och vis är bra. Jag skulle hellre föredra Vänstern än MP. Det är det värsta som kan hända alla som bor lite ute i periferin eller inte i den förtjockade staden där MP har sina rötter.

Jag ser hellre ett nyval med förhoppning att både L men inte minst MP åker ur. Vi är 10 miljoner invånare och vi kan inte ha ett parti för varje invånare vad den tycker. Just nu är det för många partier om kakan.

Jag har blivit allergisk varje gång jag ser språkröret (det andra har insett dennes ofullkomlighet och tänker avgå) träda fram. Det är ju bara skitprat de håller på med.

Att Alliansen äntligen sprack rejält är en befrielse, men att hångla med islamisterna ger ingen bra stämning.

Bli först att kommentera

Varför är man så rädd för att värna om sitt eget land?

Av , , Bli först att kommentera 13

Jag förstår inte varför man inte vågar värna om sitt eget land utan låter islamisterna ta över mer och mer. Vi ser nu alla moskébyggen man tillåter och med böneutrop. Vi vet också att mycket av grunderna för terroristerna ligger i hur de lär i olika moskeer.

Så är det ju, inte mer komplicerat än så. Det är religionen som är deras fundament, om den sedan misstolkas, eller de väljer den extrema vägen är det trots allt i grund och botten de får näring av religionen. De tror sig ha stöd av sin Gud (Allha) som ska rättfärdiga allt i vad de gör. Dräpa människor anses hedrande. Ändå hymlas det inom politiken och svenska befolkningen ska nästan gå i ullstrumporna för att inte missbehaga dessa vanskligheter.

Jag är svensk och född här med mina svenska vanor, om det sedan stör någon, eller jag inte lever upp till att vara den perfekte medborgaren kan det inte vara värre än att inledas i den islamska kulturen med allt vad det innebär. Visst ska vi ha religionsfrihet och även rätten ha olika åsikter. Det är det jag utnyttjar med det här inlägget. Varken mer eller mindre. Så det så!

Vi har också en rad förbud (knivlagen bl a) som vi vanliga medborgare kollas för hela tiden eller när vi uppträder i offentligheten. Även i bilen får vi inte ha en kniv som ligger öppet, för att inte tala om vår stränga vapenlagstiftning (skjutvapen) som inte gäller för vissa människor. Vakna innan det är för sent!

Ta lärdom hur man behandlar sina ”avfällingar” inom islam. Khashoggi mördades på uppdrag och det får bara noll konsekvenser. Vilket annat civiliserat land skulle göra detta?

Vilken väg väljer man nu med den tänkta regeringen? Jag känner mig en aning skraj om jag ska vara ärlig.

En vanlig svensk (tyvär)

Bli först att kommentera

Jag skrattade åtskilligt, ha, ha ,ha…

Av , , 2 kommentarer 4

…när uppgörelsen var klar. Äntligen börjar det öppna upp sig här i Sverige, ingen höger-vänster sida man behöver ta ställning till, utan en politik där alla får ett bestämmande. Hur det riktigt kommer att gå eller hur utvecklingen blir (om omröstningen av Löfvén blir till hans fördel) vet vi inte ännu. Men det är mycket som måste ordnas. Fyra huvuden måste vara bättre än ett lösa de problem vi står inför. Jag tänker främst på våldet i samhället och främst i de större städerna. Nu visar det sig att det även kommit till de mindre städerna, Värnamo var ett av dessa.

Att S fick vika ner sig rejält är ett faktum, men det finns ändå en god grund att stå på genom S som bromsar upp och även kommer att hålla ihop regeringen. Att vi kommer att få mycket av miljöpolitik, ännu mer än tidigare är inte orealistiskt. Risken finns att de kommer chockhöja allt som anses miljöfarligt. Både på gott och ont, bara det inte drabbar människor som inte har så många alternativ. Men fyra år, blir det mycket åt helsike ryker de givetvis vid nästa val. Det gäller att nu sköta sig om de vill ha väljarnas förtroende.

Religiösa friskolor kommer att stoppas (nyetableringar) vilket jag tycker är bra. Anhöriginvandring ska tillåtas i högre grad än nuvarande. Ja varför inte, inget blir väl bättre av att splittra familjer. Det jag främst hoppas på att de ska gå snabbare och mindre omständigt få folk i arbete. Jag tänker främst på nyinkomna som då slipper sitta förvarade i månader eller t o m år i väntan på sina besked. Det hoppas jag blir bättre. Att den processen blir snabbare.

Arbetsrätt och sådant är jag inte så insatt i och vad eller vilka förändringar det blir, men ett är säkert, ingenting är för evigt. Det kanske måste bli en anpassning där också och som kanske hänger samman med att vi blivit fler inom Sveriges gränser.

Det blir ändå en spännande period om nu det går igenom. Ingenting är säkert förrän omröstningen skett. Jag ser ändå det här som det minst dåliga alternativet. För mycket vänster är inte heller bra och trots vi fått lagar som ska begränsa sexköp och allt vad det innebär, verkar dessa näst intill verkningslösa. Det är nästan så jag tycker att vänsterpolitiken bara förvärrar den och bidrar till kvinnoförnedringen. Att köparen också bara straffas är lite konstigt också. Hela upplägget mot kvinnoförtrycket (som inte kan jämföras med stater där total islam råder) är närmast bagatellartat inom Sverige.

Den allt för snedvridna politiken (Jämställdhetsmyndigheten) skapar bara större problem enligt mitt sätt att se det. Det blir alldeles för onaturligt och på extrem nivå och de som verkligt har problem (prostituerade) får knappast någon hjälp. De som redan är etablerade och ligger inom samhällets högre nivåer är bara de som skulle gynnas.

Jämställdhet tror jag inte bara man skapar genom olika lagar och aldrig har vi haft sådana problem som vi nu har inom familjepolitiken där barn utsätts för ren misshandel (både fysiskt och psykiskt). Jag tror mycket av detta vi ser i samhället och ställer till problem är den otrygga miljö där barn växer upp. Det moderna samhällets akilleshäl. Allt är inte bra med vårt ”moderna” sätt att leva. Just detta också och dessa problemen får vi hoppas de också tar sig an.

Fyra huvuden är fler än fem utan

 

2 kommentarer

Ny regering på G och åter (nästan) som på det gamla Bonderförbundets tid

Av , , Bli först att kommentera 4

Det verkar nu som Centern tänker släppa fram Löfven som statsminister. Jag förmodar att även L tänker göra det. För inte så länge sedan höll Annie Lööf presskonferens som jag tittade på i TV 4. Jag tycker det verkade bra i de mesta hon gick igenom.

Norrbotniabanan ska byggas och hon lade fram många åtgärder som borde vara bra för oss norrlänningar, inklusive landet som helhet. Vi får hoppas den nya regeringen antas inom både C och L när de samlas för ett sista möte. Direkt hur den förfaringen sker känner jag inte till.

Det känns ändå hoppfullt att vi troligtvis får en ny regering. Som Annie L sa så kommer det löpa varje budgetår, inte hela den återstående tid som blir kvar.

Bli först att kommentera