Jonas Sjöstedt har rätt

Av , , Bli först att kommentera 6

Nu på morronen var Jonas Sjöstedt medverkande i en intervju beträffande brunkolsförsäljningen (område) som ägde rum i Tyskland. Det skulle vara statliga Vattenfall som av både Mp och S fått sitt erkännande till försäljningen. Enligt honom (JS) också släpper den brytningen ut – eller vad den senare görs av med – lika mycket koldioxid som vad hela Sverige gör. Detta är ju skandalöst då vi vet hur tongångarna här låter. Sverige ska bli det första fossilfria landet i världen. Resten skiter vi alltså i, bara vi som land når VÅRT mål. Då kan vi sälja skiten vi inte vill ha själva och sedan klappa oss för bröstet.

Den nu ansvarige för affären pekas ut av JS till Mikael Damberg. Ärendet ska upp där en genomgång av affären ska ske nu i efterhand. Mikael Damberg är långt ifrån trovärdig i sina uttalanden inom andra områden. Kommer Jonas Sjöstedt fälla regeringen?

Sossarna är verkligen på hugget och genomför politik som inte ens Reinfeldt kunde få igenom och inte minst genom att S motsatte sig den då. Nu går allting bra. Värnskatt bort, höjd pensionsålder, marknadshyror och ändringar i anställningstryggheten. Vad står S egentligen för? En hårresande politik som mera liknar ultrahögerns.

Rökta?

Bli först att kommentera

6 ampere

Av , , 4 kommentarer 8

Det är vad som finns i de stolpar man hyr här på ”Plassen” för motorvärmaruttag.. Det är så klent tilltagna att har du både motorvärmare och kupévärmare på samtidigt löser säkringen ut. Totalt på 6 amp kan man teoretiskt max ta ut 1320 W. Bara för att en kupévärmare ska ge tillräckligt kraft för uppvärmningen av kupén krävs minst 1000 W. Kvar är då 320 W som knappast en motorvärmare är så klent dimensionerad för.

Nu är det tänkt vi ska börja ladda bilarna och hur mycket förbrukar de, eller vad krävs för laddning av dessa? Då räcker knappast en 6 amp säkring. Det är ju löjligt så lite man vet vad som kommer krävas om den uttänkta planen ska sättas i verket. Dessutom är motorvärmaruttag inte direkt billiga heller. Jag vet den som måste hyra 2 uttag om denne vill ha värme inuti kupén. Ett för själva motorvärmaren och det andra för kupévärmaren..

I år fick vi den tidigaste vintern på 40 år. Redan nu måste vi börja använda motorvärmare här. Det lindrar utsläppen och är också bränslebesparande samt bra för motorns livslängd. Det här går ju inte ihop med hur man planerar. Hur hade man tänkt vi skulle leva häruppe. Det är fortfarande hårda och kalla vintrar här och kommer så förbli länge till.

Nog måste väl också de lokala politikerna börja reagera och tänka till vilken framtid de tänker sig, eller oss?

Är det akkja och renen som är framtiden för oss och det ”klimatsmarta” alternativet?

Att leverera all strömmen och själva bli förpassade till äldre stenåldern?

Bedrövlig utveckling

Man kan väl inte brösta sig hur bra man är när de har så dåliga villkor – bostadsbolagen i Vilhelmina. VIFAB  och VIBO? Eller kan man?

De egna intressena går före före folkets ve och väl

Man kan väl inte ta betalt för något som inte håller måttet?

Ocker känner de flesta till vad det är. Det här kan likställas med det.

4 kommentarer

Pride och jämställdhet en sekundär fråga

Av , , Bli först att kommentera 13

Kanadas premiärminister 48-årige Justin Trudeau (Liberal) har efter att ha varit omåttligt populär är nu trenden nedåtgående. Han gick med i prideparader och annat där han blev omtyckt, vilket kanske var hans enda syfte, att stärka sin makt och just att bli omtyckt.

Nu visar siffrorna annat. Precis som nästan det blivit i många länder börjar återigen de mera traditionellt konservativa partierna vinna mark. Kanada och Trudeau har börjat trycka på klimatet hur viktigt det är – och glömmer allt annat som även måste fungera i ett samhälle – och har därför infört koldioxidskatter som drabbar människor på landsbygden. Företagare som försöker överleva och därmed folket omkring. De får ständigt höjda skatter på allt som anses påverka klimatet i negativ riktning. Gas och bränsle som är ett nödvändigt ont de måste ha. Precis som i Sverige har det blivit tvångsmetoderna som gäller. Inga alternativa lösningar som ger morötter och att deras ekonomier förbättras, eller åtminstone inte radikalt försämras. Den andra delen av befolkning (en minoritet som tycker Trudeau är bra) är jättenöjda och kan ha sina arbeten gå till. Sedan komma hem och ta maten direkt ur kylskåpet. Ha fint och prydligt omkring sig eller en bekväm tillvaro. Så kan de uppfatta de är för alla. Ingen tänker på alla yrken, de som bidrar till produktionen och egentligen är det som får ett land att rulla. Arbetarklassen måste någonstans vända sig. Vi ser ”bara” i Sverige vad som händer. I Kanada verkar de reagera likadant. Man vänder sig till de mera traditionella konservativa partierna. Om jag kommer göra det är en annan sak. Jag bidrar inte längre till någon produktion i egentlig mening men visst är det en egendomlig utveckling vi fått.

Feministerna väljer vänster och arbetarna mera höger. Vad blir kvar? Ja titta själva och gör din egen bedömning.

Parader av olika slag gör inte Sverige rikare. I alla fall inte alla kommuner där hålen blir djupare och djupare. Vore allting så enkelt, varför inte bara paradera och demonstrera då?

Bli först att kommentera

Fantasy or reality

Av , , Bli först att kommentera 12

Sveriges dubbelmoral i mångt och mycket förvånar. Igårkväll på nyheterna meddelades att vi infört vapenstopp mot Turkiet. Det skulle få det att både se ut och höras vilket viktigt beslut vi tagit. Men egentligen har det någon betydelse försöka ändra tvärt i tidigare ståndpunkt? Vad köper man vapen till, är det för att titta på dessa eller kanske klia sina ryggar?

Mig veterligt är det tänkta att användas mot människor som vi sedan ska ta emot som flyr just för krigens skull. Alltså i ena stunden säljer vi vapen när alla är medvetna till vad de gör och är med på, även Miljöpartiet.

Visst tappar det något av sin trovärdighet hur vi handlar i övrigt också. Jag menar elektrifieringen av vårt land, alla fordonen inkluderat arbetsmaskiner, både större och tyngre fordon och inte minst stridsvapen, stora tanks inkluderat som beräknas drivas med batterier. Samtidigt rustar vi upp för krig (mot vem är osäkert) och även köper in stridsutrustning för märkbara summor tänkta till någon typ av försvar.

Men om det nu visar sig att vi plötsligt blir anfallna (som vi nu rustar upp för) och vi säger om 10 år, hur ska vi då kunna försvara oss utan de fossila bränslena till våra tunga och viktiga pjäser som ingår i ett starkt försvar? Hur ska den civila befolkningen kunna ladda sina fordon vid elavbrott? När krig utbryter frågar inte en eventuell fiende om den får lov. Tvärtom, desto mer skada den kan åstadkomma desto bättre.

Sverige måste måste vara någon typ av ”mupparnas land”. En blandning av reality and fantasy. 

Civilsamhället ska leva åtskilt av den värld eller den situation som vi samtidigt bygger upp. Detta stämmer inte heller när vi säger att världen blivit mera global i många hänseenden inte minst klimatet som blivit den stora frågan och näst intill ska styra allting – i Sverige. Då kan det bli såhär förvirrande och även ologiskt.

Kultur, nöjen och allt annat baseras på en värld där vi inte har några övervägande problem, i vilket fall skilt från den andra världen vi ska ta åt oss av. Jag får liksom inte ihop det vad allting går ut på och i slutändan är det egentligen lite som skulle bli till det bättre. Det kanske är svårt förstå vad jag menar, men varför frossas det oerhört på de flesta områden och samtidigt finns inte råd med någonting på andra ställen som kan vara nog så viktiga upprätthålla.

När kommer den riktiga smällen kan vi undra, hur länge kan vi uppehålla sjukvård och allt annat med lånade pengar? Hela världen verkar vara uppbyggt på det sättet. Ta alla banker och inte minst något som heter ”Centralbank”. Folk och stora delar av världen verkar vara uppbyggda med lån. Det är en enormt stor fråga och jag kan inte lösa den här med några få rader.

Lever den ”rika världen” över sina tillgångar och finns det en ständig tillväxt med vad vi menar i just den modellen. Sverige är ett litet land och har varit ganska isolerat ända tills vi gick med i EU. Hur det kommer sluta vet inte jag och ingen annan heller förmodligen.

Klimatsmart eller rent av dumdristigt?

Om vi nu har eller köper in nya vapen ska deras livslängd då vara bara 10 år framåt? Det om något måste vara att direkt kasta pengarna i sjön. Hur planerar man – detta är ju så långt bort en normal mänsklig hjärna kan förstå.

Bli först att kommentera

En av mina små vänner omkom idag

Av , , Bli först att kommentera 5

nötväckaDet var nötväckan jag hade ett inlägg om tidigare någon gång. Det small till i fönstret och när jag tittade låg där nötväckan i sina sista ryckningar innan den dog. Det var ingen lång kamp, förmodligen bröt den nacken och dog direkt. Blod ur näbben sipprade sedan fram.

Jag var så glad när jag upptäckt en ny fågel (fågelart) utanför mitt hus. Den betedde sig inte som alla andra småfåglar. Den var snabb och så kunde den klättra både upp och nervänd samt gå med huvudet neråt efter en stam exempelvis. En trevlig lite fågel med andra ord.

Läser man vidare skulle den vara sällsynt ovanför Dalälven men den skulle stanna inom det område den vistas på året runt. Det var vad som hände den här. När den väl kommit hit för ca: 2 år sedan har den ständigts setts.

Det skiljer lite i färgen på bröstet mellan hona och hane. Hanen mörkare, lite ljusrödaktig och honan ljusare i fäg. Mera vitaktig. Det här var definitivt en hona med bröstet i vit färg. Synd nu kanske aldrig jag får se denna fågel mer här. Någon förökning blir det inte heller om det var den enda honan häromkring. Har jag tur – eller fågeln – kanske en hane dyker upp men utan en hona blir det ändå inga ägg eller någon förökning. Jag följer det. Den brukade alltid visa sig lite då och då.

Har du sett någon nötväcka?

Bli först att kommentera

Morot eller piska?

Av , , Bli först att kommentera 16

Hur mycket stryk tänker de ge oss innan vi ger oss? Med oss menar jag områden som ligger utanför de tillväxtzoner som enligt den politiska debatten i går kväll beskrevs i mellanakterna av den insatta programledaren för det ändamålet att vi inte var mycket värda häruppe. Stockholm beskrevs som pärlan och där folk levde i yttersta välmåga och som hade den tillväxt vi behöver. Vi (Norrland, inland och glesbygd förmodat) beskrevs som något av ett nödvändigt ont ”vi ändå är tvingade till att underhålla”. I detta sammanhang är det det som räknas, städernas utveckling och motorn i Sverige. Orden som sas är både kränkande och inte minst de mest obegåvade jag hört från ett media (svt) som lever av våra skattepengar. Vad har man för utbildning inom svt? Ett bidragsberoende media och jag tycker de borde hålla käften just i den här frågan.

För vår del är det piskan som gäller. Alternativet är att dö (bygderna dör ut) eller följa med i de regelsystem som vi förväntas följa där andra håller i taktpinnen och också därmed ta livet av oss själva. Vi uppmanas till någon typ av kollektivt självmord. De ständiga skattehöjningarna på bränslet är bara ett bevis på hur de tränger in oss i hörn mer och mer. Vill man ta död på Norrland i de glesare områdena måste den utstakade planen följas. Mycket tråkig utveckling och ligger i paritet med nazisterna och deras utrotningsläger. Vi räknas som mindervärdiga och bidrar inte i någon mån till Sveriges tillväxt.

Men stopp här! Skulle det inte bli det miljövänliga Sverige, nära natur och djur och ultimata villkor leva i? Det pratar en sak men i verkligheten arbetar de efter raka motsatsen. Hur kan detta bli trovärdigt?

I Polen har Lag och Rättvisa tagit makten jag undrar om vi inte får samma utveckling i Sverige också om det fortsätter. Folk som bor i de s k ”tillväxtzonerna” höjs i skyarna medan andra nu börjar tröttna rejält och det politiska landskapet kommer med all sannolikhet ändra färg. Resten kan ni räkna ut själva.

Råvaran som tillhandahålls från landsbygd/glesbygd tycks ha noll värde. Vad är det för land vi byggt upp? Är det ledande etablissemanget av politiker naziinfluerade? Jag tror ta mig fan det!

Något större intresse försöka intressera sig för den oreda vi fått i städerna hade inte något större intresse i gårdagens debatt. De verkliga problemen blundar man för. Har svt som styrde debatten blivit ett direkt skitmedia? Ja titta bara på vilka program man erbjuder. ”Tjuv och polis” kan vara ett och behöver vi program som tar upp brottsligheten mera i en form av nöjesprogram när verkligheten ser ut som den gör. Man behöver väl för fan inte göra det värre än vad det är.

Har svt blivit både perverst och nergånget och därmed tappat intresse för svenska folket upprätthålla det?

Det Gröna alternativet är alltså bara en bluff bara för att få röster från de tätbebyggda stadsområdena. Vi som redan har de alternativen sågas och ska ha försämringar som passar in på stadsbons önskemål. Förstår ni, jag förstår inte. Det pratas om att ”hålla ihop Sverige”. Detta är ju raka motsatsen.

Är Sverige rikt? Hur kan så många av Sveriges kommuner då ha betydliga underskott och vissa konkursmässiga? Borde vi inte börja titta på hur mycket upplåning vi har eller lever av och av det får det se ut som vi lever i högsta välmåga. Med detta är ju med lånade pengar???

Vakna för fan och börja se verkligheten i vitögat. Det är rent av bedrägligt lura i oss medborgare direkta lögner. Sverige är i förfall.

Bli först att kommentera

Gasa eller bromsa?

Av , , 2 kommentarer 13

Vilka situationer har kommunerna försatt sig i, jag menar de som går med underskott och det är många det. Inte bara de mindre – kan vara stora ytor med litet befolkningsunderlag. Vi ser hur det gick i Luleå som också uppges arbeta med ett underskott som de inte haft tidigare och som bara gasat på. Gruvdriften och allt vad det innebär beräknas ta slut om ca: 10 år. Även Skellefteå kommer att då drabbas hårt och det ”smutsiga” Rönnskärsverken som är det giftigaste vi har i Sverige, hur går det där?

Deras kommunalråd Niklas Nordström (S) lämnade hastigt sina uppdrag efter kritiken mot honom har varit omfattande efter avslöjandena om tjänstemannen som köpte konsulttjänster, kommundirektören Mikael Lekfalk i Luleå som nyligen fick sparken efter att ha köpt in en personlig mentor till sig själv för 570 000 kronor.

I samband med detta har även kommunalrådet Niklas Nordström, känd S-profil, pr-konsult och tidigare bland annat SSU:s ordförande, fått skarp kritik i sociala medier, berättar NSD.”

Frågan är vem kan vi lita till idag? Ser vi till våra egna kommuner bara inom Västerbotten, hur ser det ut där. Jag tror säkert man gör så gott man kan men frågan är om man måste börja ändra strategi. Umeå och Skellefteå de två största platserna (städer) inom Västerbotten verkar bara trycka ner gasen och hoppas det ska lösa sig. Tänk om batterifabriken inte går i lås som man tänkt sig, vad händer då? Samma sak med Umeå som gasar lika hårt eller ännu hårdare, vad händer där om det fortsätter i den lågkonjunktur (jag vet inte, lyssnar bara till vad andra säger) vi nu är inne i. Inte bara det, de vill ju bli en av de större städerna även i Sverige och vi ser hur utvecklingen där blivit. De har bland de högsta bostadspriserna i Sverige. De torde inte ligga långt efter Stockholm, eller till och med än värre om man säger så.

Så länge det kan skapas jobb och skattekronorna flyter in torde det gå ett tag till, men man verkar inte ha någon planering för framtiden om det plötsligt ändrar sig. Ska de också följa den utveckling som sker inom miljön för att ”rädda klimatet” varifrån ska då arbetena fås? Klimatsmarta jobb? Hittills har jag inte sett några direkta sådana, inte heller om jag räknar över hela Sverige.

Jag förstår inte den politik som säger de vill förbättra för pensionärerna bl a genom höjda bostadsbidrag. Det är ju inga pengar man får i handen och den som vill bo kvar hemma (egna bostäder) vilken nytta har jag av det? Först om jag tvingas flytta in på något boende av olika anledningar då först kanske jag kan dra nytta av detta. Detta som jag ser är en typ av något i ett förmynderi man bedriver och visst går det ihop med den (bostads)-politik man bedriver. I Västerbotten torde Umeå stad ligga i toppen av den utvecklingen. Att visa upp sin fina fasad och även gynna byggjättarna. Är det Socialdemokratisk politik i sin linda landet över? Vad är alternativet, fortsätta gasa eller bromsa? Det blir svårt med någotdera i den situation man försatt sig i. Att visa upp en fin fasad både i face och byggnader, hur länge håller det innan allt avslöjas och vilka ska de då skylla på i den situation de själva försatt sig i? Vilka nödlögner får i då höra? Blir det som med invandringspolitiken där vi alla skulle bli mer eller mindre rika. Jag ser det som mycket av illusioner eller rent av fantasier de försöker lura i oss.

Visserligen ska jag inte själv klaga allra värst, det finns de som har det värre. Men deras röster får vi aldrig höra. De bortglömdas och vem är intresserad av det i pamparnas Sverige. Jag drar de flesta över en kam, även LO och fack. Att koppla greppet på människor tycks vara den största avsikten. Att inte ha några andra val förutom låta fack och även arbetsgivare bestämma. Tack och lov är jag pensionär nu. Jag kan lämna det.

Skulle inlägget ogillas, får jag skylla på att jag är så dum att jag inte begriper.

Morsning

2 kommentarer

Det var bättre förr – mindre komplicerat

Av , , Bli först att kommentera 14

Visst var det bättre tidigare innan vi skulle ha allting så bra ordnat för oss nu som vi ska ha och också kanske inbillar oss vi fått det bättre. Ja beror på hur man räknar. Bättre i den mening vi kan inte vara utan nånting som vi tidigare kunde undvara. I början när jag växte upp hade vi varken innetoa eller något bad eller andra tvättmöjligheter för kroppsvård. När jag var liten var det att värma upp vattnet på vedspisen och hälla i en större kopparkittel som jag kunde bada och tvätta mig i. Hur de vuxna badade och tvättade sig, förutom ansikte och andra delar av kroppen och hur ett helbad såg ut kommer jag inte ihåg. Förvisso ingen dör av lite smuts, naturliga hudbakterier i jämförelse med idag när kulor och krut är mera vanligt, speciellt i våra svenska städer. Just den ”skiten” fanns inte när jag växte upp.

Ingen dog då av det vad jag kan minnas. Utetoan, dassset med gamla tidningar som man gnuggade mjuka istället för det papper vi har idag var vanligt. Allting går om man inte vet något bättre. Idag skulle det vara en omöjlighet för de flesta vara utan dessa bekvämligheter.

Idag rekommenderas innebad – simhallar – och kommunerna/skattebetalarna måste se till så det finns. Alla barnen badar givetvis gratis och när det ingår i den simundervisning som vi måste ha. Det är naturligtvis bra att barn lär sig simma. Det fanns inte under min uppväxt och jag kunde inte simma, eller lära mig först när jag blev någorlunda vuxen. Men totalt sett är simmande kanske det svagaste jag behärskat i mitt liv. Jag växte upp med skidor och det är något som jag tyckt om och även gillar när det tävlas och när vi har svenskar som gör bra ifrån sig.

Bilar, traktorer var något som jag också växte upp med och i lumpen hamnade jag på en maskinpluton som byggde vägar och donade på. Någon s k ”skytteslusk” vid I20 eller dåvarande K4 blev jag inte heller. Det var ändå en ganska bra tid lumpen och vid dåvarande Ingenjörskompaniet i Boden. Jag gjorde min plikt i alla fall och några större utsvävningar fanns inte möjligheter till. Dagpenningen då var 5 kr.

Numera är många av de gamla regementena nerlagda, även försvaret lades ner mer eller mindre och under Reinfeldts tid vid makten (Alliansen) blev det nästan helt kaputt.

Liberaler var med och nedrustade och har sedan dess varit de starkast pådrivande för att bygga upp försvaret igen. Mycket märkligt agerande?

Och de pratar mestadels om ryssen och förfasas över dessa. Nu visar det sig att den farligaste vi har nära oss (Europa) är Erdogan och Turkiet. Att Sverige sålt vapen för runt 1 miljard som förmodligen också L varit med och godkänt gör inte saken bättre. Jag skulle inte gråta om L åker ur riksdagen vid nästa val. Ett mer eller mindre missanpassat parti som flänger än hit än dit.

Utebad under sommarhalvåret var inte något främmande i den ”iskalla” Malgomajsjön med mellan 12-18 grader som varmast. OBS! Jag uppger nog lite för varmt. Snarare mellen 8-12 grader ligger närmare sainningen.

Detta var lördagens kåser, gilla eller gilla inte.

Bli först att kommentera

Årets bil – årets fredspris?

Av , , Bli först att kommentera 10

Det fungerar ungefär på liknande vis. Tidigare under åren har alltid en bilmodell valts ut till årets bil. Jag vet inte om man slutat med det. Ungefär samma sak är det med fredspriset när någon får det. Efter bara någon tid faller allt i glömska och ingen när längre intresserad av vad som då skedde. Förändringar sker hela tiden och även i världen. Det enda som står sig fast är krigen och oroligheterna så ett fredspris kommer med säkerhet alltid delas ut även om det har liten eller ingen betydelse, eller kanske mera en kosmetiskt innebörd.

Den sjätte utrotningen kan mycket väl komma ifråga men inte direkt beroende av koldioxiden, men hur den används till både massförstörelsevapen och alla andra insatser där krig pågår. Men det kommer ändå inte ske så länge de konventionella vapnen används. Att de åsamkar människor lidande är naturligtvis mycket hemskt och även driver människor på flykt som också är ett av våra största problem. Tar vi massutrotningen är det om kärnvapnen börjar användas, då bränns allt levande på jorden upp. Sedan följer en dödlig strålning som inte minst gör att de som överlevde i första skedet senare dör. För Sveriges del torde kärnkraften inte vara aktuell längre. Den som vill får bygga den, det finns inga hinder för det, bara det att det inte är lönsamt längre.

Det som brister i den svenska modellen är ledningsnätet som ska transportera strömmen söderut. Det håller på byggas kraftigare och det är väl något vi alla får vara med och betala i oavsett om våra nät häruppe håller måttet och även vi har ström i överflöd inte beräknas dra någon fördel av detta. Det kallas för demokrati. Jaha så var det med det vi ska dela på bördan. Men jävlar vad tung min är, det måste vara något som inte stämmer? Javisstja, demokrati går inte att mäta. Ett mera ospecificerat och universalt uttryck utan några fasta gränser och efter behag.

Bli först att kommentera

Klimatet kan vänta och mycket annat också

Av , , 6 kommentarer 12

Det är inte det viktigaste just nu om vi ser till vad som händer övrigt i världen. Och jag skrev tidigare i ett blogginlägg att den massutrotning (den sjätte som man mera ”skräms” med och de tidigare fem) som man har som skäl till att vi skulle gå under och arter skulle försvinna skulle helt och hållet bero på koldioxiden är felaktig.

Det är också lätt att vilseleda unga som inte har någon erfarenhet och inte minst av livet i stort. De flesta har vuxit upp i fredstid och det är dessa som till största delen strejkar och har den världsbild de har. Jag säger inte att det är direkt fel det som pågår, bara bakgrunden till det.

Vi har också ett stort problem – eller vad man vill få det till – att unga ska få byta kön redan vid 15 utan föräldrar- eller målsmans medgivande. Man påstår att många begår självmord på grund av det här, de trivs inte i sin egen kropp och vill därför ändra den radiakalt. Statistiken på självmord sägs vara mer eller mindre påhittad. Här kan den pågående feministrörelsen bära ett stort ansvar som inleder barnen i något de inte är kapabla avgöra själva. RFSU har också ett stort ansvar med att påverka barnen som jag ser är en direkt farlig organisation. Den skadar mer än gör nytta.

Vid 15 är knappast kroppen färdigutvecklad. Här pågår många processer – kan bara gå till mig själv – och det sker både snabba och ständiga förändringar i ens kropp och utveckling. Hjärnan sägs vara helt utvecklad vi 25. Det finns exempel på de som gjort könsbyten och sedan ångrat sig och då kan det redan vara för sent. Låt kroppen växa ut först innan några så radikala ingrepp ska göras. Det är min absoluta åsikt.

Detta sammantaget – klimatstrejk, könsbyte – att vi fått rörelser som består av barn som inte har några som helst livserfarenheter. De är de vuxna som är orsak till detta som inleder barnen tro det här. Det är både ansvarslöst och bedrägligt lura i barnen detta.

Just nu är det viktigaste få slut på krigen så att människor kan bo kvar i sina respektive länder. Krigen medför också jätteutsläpp om det är dessa man nu är rädda för. Försök stoppa dessa istället och lägg mer energi i det vore betydligt bättre både för miljö och inte minst människor och även djuren. För hela vår planet kort sagt. Det vi sysslar med i våra länder – som inte vet vad krig är – är mera en form av lyxstrejker.

Att vi ska minska på trafik och satsa på bättre miljö kan vi gärna göra men det måste ske balanserat. Flyktingströmmarna som nu igen kommer öka i o m att Turkiet börjat kriga i Syrien och driva ut kurderna kommer bli till ett stort kaos igen i denna eldfängda häxkittel och hopkok av länder där man inte vet vem som krigar mot vem. Det om något är mycket allvarligt medan vi här gottar oss åt olika Nobelpris som är den största tilldragelsen för oss. Lägga ner Nobelpriset i alla dess former kanske vore det vettigaste. Världen har inte visat sig bli något bättre av det.

Är klimataktivister, feminister (RFSU ingår inte minst) några som bara ser till sig själva att de får sin vilja igenom. Resten hur det ser ut i världen skiter man i? Har vi fått det bättre med med vad de arbetar mot. Kvinnoförtryck, mord, våld och terorr. Jag ser det mera som något populistiskt och som inte ligger i tiden. Det arbetar för något som gör vår tillvaro sämre. Ytterligare en vänsterflumrörelse som kan anses näst intill värdelös och inte minst destruktiv.

Man kan inte bara se på när skitberget bara växer.

6 kommentarer