”Sköt dig själv å skit i andra”

Så lyder ett gammalt ordspråk. Till viss del kan det vara riktigt. Varför skulle jag bry mig om hur andra har det, huvudsaken det fungerar för mig. Eller lägga oss i andra länders problem huvudsaken det funkar för oss. Till viss del det också sant. Nu har det åter blivit uppdagat skatteflykt och många kända ansikten har dykt upp. Folk rasar säkert och kallar dessa för allt möjligt. Till viss del också sant. Men tänker vi efter lite och vi kan ta ”den svenska modellen” som exempel, är det inte den som sägs så förbannat bra och som både företag/arbetsgivare contra löntagare begagnat sig av sedan 30-talet. Hur kan det då blivit så här? Sverige påstås också vara utmärkande av de Nordiska länderna i den här frågan om skatteflykt.

Samtidigt vad hade Sverige varit utan våra företag eller om vi tittar världen över. Ibland tycker jag människor gnäller lite för mycket när det inte verkar förstå hur allting ligger till. Malta har nu utpekats som skatteflyktingars paradis. Europa sydligaste turistparadis. Det kan nog stämma, där håller många företag till som inte borde finnas. Spelbolagen som utnyttjar alla spelmissbrukare. Antalet av dessa uppgår till 75 % och det är också dessa man mestadels livnär sig på. Melodifestivalen som de flesta hurrar för tycker jag det mesta i den är bara skit, numera. Senast höll man till i Ukraina som belägrats av ryssar. Man bedriver stora jippon men samtidigt klagar man på orättvisor, sexövergrepp m.m, men detta är ju vardag numera. Varför klaga och samtidigt hurra.

Visst kan sjukvården också ifrågasättas hur mycket pengar vi ska pumpa in i den och speciellt de som nu betalar jättehöga skatter som de försöker undvika. Dessa har säkert råd med privat vård inte tu tal om det, men ändå håller de gamla systemen på vittra sönder?

Den gamla klyschan som man (vi) bäddar får man (vi) ligga stämmer nog ganska bra.

Får jag säga det själv har jag det jävligt bra. Lön varje månad från staten, om än inte så mycket, men jag slipper krig å annat elände. Sverige är trots allt ett bra land leva i. Om än det finns mycket avundsjuka. Pensionsfondera mina har stigit hela tiden (7:e AP-fonden tror jag den heter). När jag tittade senast visade den på 14 %. Jag får det bättre å bättre varje dag som går :-)

jag är ju trots allt bara en simpel byfåne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>