GEA

Feldiagnostiserad – dog

Ibland undrar man hur det är ställt med sjukvården. Det här handlar om en 4-årig flicka som blev feldiagnostiserad. Flickans föräldrar sökte vård efter att flickan klagat i magsmärtor. Läkarna på Örnsköldsvik sjukhus påstod att hon led av diabetes typ 1 och gaser i magen. Till slut blev det ännu värre och man sökte åter vård. Flickan skulle egentligen då röntgats men det saknades personal (?) och skickades åter hem. Hon dog senare i hemmet. Det visade sig att det var en svårartad cancer hon hade. Familjen hade också fått träffa sex (6) läkare och ingen ställde någon diagnos som stämde eller man får den uppfattningen att det förekom en nonchalans. Jag tycker vi kan undra hur det är ställt med läkarutbildningarna och med behöriga läkare samt att det inte saknas läkare när sex stycken fanns att tillgå men ingen med den kompetens som krävdes eller är det bara ett nytt sätt tjäna snabba cach?

Läs här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>