GEA

Sportsöndag

Idag tänker jag mig ägna mig åt skidåkningen som börjar ganska tidigt, vid 10-snåret. Jaktstart damer 10 km fristil. Igår var det också skidåkning och det gick ju jättebra för Kalla, 2:a efter den omöjliga norskan Björgen. Tidigare under veckan i sprinten vann den som jag gillar mest, Stina Nilsson. Hon verkar så smart och snabb i tanken. En mycket trevlig ”tjej.” I dagens jaktstart åker hon ut som nummer 3 strax efter Björgen och först ut Kalla. Det kan bli en intressant liten duell. Men naturligtvis tar förmodligen Björgen hem det. Hon är urstark, titta på hennes stakning och vilka kraftiga armar och axlar hon har. Där döljer sig många hästkrafter. Vi har det ändå bra på den kvinnliga sidan, mycket att ta av. Det blir i vilket fall intressant se.

Herrarna har inte samma flyt numera. Calle Halvarsson är duktig men når inte de bästa och återigen har en ny norrman trätt fram efter den mer och mer osynlige Northug. Den nye suveränen heter Johannes Høsflot Klæbo endast 21 år gammal. I sprinten utklassade han alla där i vilket fall Calle H blev trea. I gårdagens 15 km klassiskt hade han ledningen från början till mål. Marginalen blev 15 sek till andre man. Både Stina Nilsson och Klaebo leder f.n. världskuppen. Att Kalla skulle bli så bra igen tvivlade nog många på efter hennes absoluta ”dipp” i början av förra säsongen var det nog en del som tvivlade över. Nu ligger hon i toppen igen. Roligt.

Gårdagens sportdag avslutades med ishockey och matchen Skellefteå – HV 71. Det blev närmast en bedrövlig historia som blev mållös och i förlängningen blev det ett självmål som avgjorde. En studs av pucken på skridskon på en egen spelar och så i mål. Det verkar inte ha samma flyt längre SAIK och matchen var direkt dålig. Naturligtvis är det jämt i toppen och SAIK ligger ändå trea från toppen. Naturligtvis hejar jag på SAIK, Norrlandslaget som vunnit SM eller SHL som det numera heter några år i rad i tidigare. Det är ändå lite som skiljer och ibland rena tillfälligheter som avgör. Den robuste krigaren Jimmie Ericsson har också slutat eller kommer han göra comeback? Det är naturligtvis en stor förlust, en centralfigur som ger laget en extra skjuts.

Uppdaterat

Jag hade fel. Kalla vann, helt otroligt. Jätteimponerande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>