GEA

(H)julen står för dörren

Jag förstod inte varför det var så svårt få upp ytterdörren. Jag hade glömt att sommardäcken tillfälligt ställts dit och bildligt talat stod (h)julen för dörren. Den riktiga julen kanske också börjar stå för dörren. Beror väl på hur man ser det och hur pass intresserad man är inför julen eller vilka krav man ställer. Visst är det skönt för oss svenskar och andra som har ett hem eller en bostad komma till och vistas i under julen. De flesta av oss slipper svälten och inte minst krigen och all fattigdomen. Jag tänker faktiskt på det hur otacksamma vi ändå är att vi har det så bra. Ibland undrar jag hur människor tänker när de säger de vill hjälpa och i nästa stund är det som bortblåst. Menar vi något med allt vi säger, eller är det bara för att dämpa känslorna och bara låtsas? Jag tror de flesta idag har svårt föreställa sig hur det var för bara 100 år sedan och då bara inom Sverige.

Lycka och tillfredsställelse över något varierar. Vissa är nöjda över det mindre medan andra vill slå på stort. Naturligtvis gör man som man vill i det fallet. Var och en är sin lyckas smed som det heter.talgoxar

Granen står så grön och grann i stugan, men i år har jag skaffat en plastgran och ska testa den. Jag har blivit så less, dels på skaffa en och inte minst dessa jäkla barr som faller av när den ska tas ut. Jag räknar också med att det är miljövänligt trots plasten. Fungerar den bra och den gillas(?) kommer den säkert användas i fortsättningen. Det är också lite slöseri på den gran utifrån som kommer till stugan. Den kanske skulle vuxit upp och gett många bräder. Granarna man köper kommer oftast från Danmark från någon speciell odling för ändamålet och när de huggs ner och sedan hur länge de ligger paketerade vet man inte. Därav det hemska barrandet.

Det är också vinter(h)julen :-) som nu gäller

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>