GEA

Mobiltelefonförbud 1/2-18

Enligt vad jag förstått skulle det bli straffbart att då använda mobilen alls vid körning. ”Båda händerna på ratten” uttalas det om. Men den som bara har en hand blir då denne straffad också :-)

Jag tycker det är bra den regeln införs, totalförbud mot mobilanvändning vid körning. Hur många gånger har vi inte läst om yrkeschaufförer som håller på med sin mobil under körning och då har ett speciellt ansvar för sina medpassagerare. Många olyckor som händer och verkar svårbegripliga hur de kunnat ske kan mobilen vara inblandad. Det vet vi inte, för ingen vill väl direkt säga det rakt ut och riskera ett straff för just den saken. Bussen som välte på E45 i Jämtland med skolbarn och chaufför från södra Sverige och där tre omkom är fortfarande inte utredd. Vägen uppges vara rak med fri sikt och inga speciella ojämnheter. Själv misstänker jag mobilen, eller den som eventuellt använde den. Olyckan har i vilket fall skett när bussen var på väg ner i diket och chauffören i panik tvärrattade för att få den upp på vägbanan igen och det var då den välte. Sömn kan också vara orsaken. Någon av de båda teorierna förefaller trolig. Men detta är bara naturligtvis min egen hypotes och jag anklagar ingen.

Några nya vägmärken har också tillkommit. Gäller fr.o.m. 1 dec -17

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>