GEA

Abortfrågan inte löst inom de svenska landstingen

I de flesta länder och även inom EU finns det undantag för barnmorskor att medverka till aborter. De svenska barnmorskor som vägrat arbeta med aborter har stängts av från de svenska landstingen och fått söka sig till Norge där man har andra regler än i de flesta svenska kommuniststyrda landstingen där man anser att människoliv inte spelar någon roll. Till människa räknas man bara om man föds in i det socialistiska samhället där man tidigt får lära sig det antisociala systemet och inte ta hänsyn till början av ett liv. Det är en grym syn de har och som jag säger hör detta medeltiden till. Det här är bland det värsta jag kan tänka mig inom svensk sjukvård. Att rädda liv måste väl ändå vara det huvudsakliga och för den som inte vill vara med om aborter måste det finnas undantag. Jag kommer inte lägga min röst på något som ingår i detta. Rätten till liv är lika viktigt innan man föds. Fria aborter har vi, men det är också tveksamt om det skulle begränsas.

Jag nämner kommuniststater, men där har man oftast inte fria aborter och med detta värnar man om livet, inte att släcka det.

Innan jag lämnar jordelivet tänker jag hålla mig till det som känns rätt för mig. Sedan får andra tycka vad de vill. Jag tänker inte medverka till en av de största dödssynderna. Att medverka till att döda någon eller släcka ett liv. I det här fallet ett foster. I och med dessa ord svär jag mig från ansvar för vad andra gör och medvetet medverkar till.

Korta fakta

  • I Sverige utförs årligen mellan 35 000 och 38 000 aborter. År 2016 utfördes ungefär 38 000 inducerade aborter. Det motsvarar 20,8 aborter per 1 000 kvinnor i åldern 15–44 år.
  • De flesta aborter utförs tidigt i graviditeten. Under 2016 utfördes 94 procent av aborterna före vecka 12 och 53 procent före vecka 7.
  • Medicinsk metod är vanligast och användes vid 92 procent av alla aborter år 2016.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>