GEA

De rödas gäng

Västerbotten framstår mer och mer som de rödas gäng och inte minst Umeå. Där har vi både universitet och länsstyrelse som knappast någon undgått att märka. När någon opponerar sig i olika frågor, senast var det Umeås säkerhet det rörde sig om tar ledande Socialdemokrater till storsläggan för att för att försvara sig. Om kritiken är berättigad eller inte ska inte jag uttala mig om eller bedöma, men i vilket fall tar de någon från universitet till sin hjälp (en inventarie?) för att redogöra att så icke är fallet. Hänger universitet samman med Socialdemokraterna i Umeå och även lyder under deras kommando eller vice versa? Ett utbildningsinstitut som utbildar människor i olika yrken måste stå på en opolitisk grund. Jag finner det tveksamt om Umeå Universitet uppfyller det kravet. Det här blir en sak för regeringen reda ut. Så här kan vi inte ha det. Frågan är om de borde tappa sin status som universitet.

Vi har ett mycket märkligt förfaringssätt inom detta ”Röda Västerbotten”.  Man får nästan en känsla av vi skulle vara åsiktsregistrerade som i gamla kommuniststater och fortfarande är en del av i exempelvis Ryssland. Se på den f d spionmisstänkte ryssen i England och hans dotter som nu svävar mellan liv och död efter rysk inblandning i mordförsöket. Man tror inte detta är verkligt i världen längre, men så är det, kommunisterna är bara skrot och korn som de alltid varit. Nåja detta vara ”bara” en viktig parentes.

Hur ska vi kunna ha en öppen debatt och även en viss insyn i hur allting fungerar inom denna smått hemliga organisation med ledande Socialdemokrater som tar tillfället i akt försöka mörka olika frågor där man istället borde vara öppna och föra olika dialoger. Folkets förtroende dalar och därmed även Socialdemokratin som håller på med detta rävspel.

Se också hur landstinget agerade mot tandläkarkliniken i Sorsele. Nog fan måste väl landstingets ordförande ha bättre koll? Han skakar bara på huvudet och låtsas inte veta. Är han dum på riktigt, eller spelar han?

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>