GEA

En ”fårskalle” till energiminister?

Den som var ledig och/eller uppmärksam kunde under någon begränsad minut (igår eller förrgår) höra om en blocköverskridande överenskommelse som gällde de mindre kraftverken i de små älvarna att det nu skulle bli lättare bygga ut dessa, eller att en regeländring skett. De som ingick i överenskommelsen förutom Mp/S skulle vara C, M och Kd. Kd av alla som vi vet hur Vilhelminas starke man inom Kd verkat just mot en utbyggnad av vattenkraften. Detta är mycket förbryllande för mig?? Det om något borde vara att vända kappan efter vinden??

Dessutom Mp som säger sig värna om miljön var nog det här spiken i kistan för att de ska åka ur riksdagen. Det är mycket förvillande det här beslutet och den ende trovärdige verkar vara Jonas Sjöstedt och även Sd som inte får vara med någonstans och ta beslut. Det gällde även pensionsuppgörelsen. C framstår inte heller som trovärdiga. Liberalerna verkar dock stå utanför i den här frågan.

Här kan du läsa lite vad det skulle innefatta om vattenkraften. Även här

Jag finner en mycket stor besvikelse till hur beslutet tagits och över huvudet på folket. Ett majoritetsbeslut som förtrycker en minoritet. Det är förbjudet enligt den konvention vi har och som stöttas av EU. Det här är inte mycket bättre än den gamla Östatsmodellen med de gamla kommunisterna vid makten. Huva så otrevligt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>